Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Tatar bodoval, Jurčo debutoval. Rangers totálne zahanbili Flyers

Streda v NHL priniesla šesť zaujímavých zápasov a v dvoch sa predstavili aj Slováci. Tomáš Tatar si ukončil bodové suchoty. Až šesť bodov nazbieral Mika Zibanejad, ktorého Rangers deklasovali Flyers 9:0.


WPG - MTL 4:3 PP

Ehlers rozhodol v predĺžení o výhre nad Habs, Tatar bodoval

Tomáš Tatar si ukončil štvorzápasové bodové suchoty, keď asistoval pri prvom góle Montrealu, ktorý však nezopakoval víťazstvo z pondelku a tentoraz podľahol Winnipegu 3:4. O osude zápasu rozhodol v prvej minúte predĺženia Nikolaj Ehlers. Prihrával mu Pierre Luc-Dubois, pre ktorého to bola tretia asistencia v zápase. Kyle Connor strelil dva góly, Blake Wheeler jeden. Connor Hellebuyck urobil 33 zákrokov. Tatar ho ohrozil raz počas 14 minút a 28 sekúnd v akcii. Zaznamenal aj dva plusové body, bodyček a blok. Z jeho spoluhráčov skórovali Phillip Danault, Brendan Gallagher a Tyler Toffoli. Carey Price opustil duel s 26 zákrokmi. Canadiens prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. K. Connor (WPG), 2. B. Gallagher (MTL), 3. D. Forbort (WPG)

VGK - SJS 5:4

Jurčo sa tešil z veľkého obratu Vegas

Vegas prehrávali po dvoch tretinách 1:3, no v tretej tretine strelili štyri góly po sebe a nakoniec zdolali San Jose 5:4, aby zažili svoj druhý viacgólový obrat v tretej tretine v sezóne. Gólom a dvoma asistenciami pomohol k štvrtej výhre v sérii Shea Theodorea, ktorý otváral skóre. Na zvrate sa potom podieľali Cody Glass, Nicolas Hauge, Ryan Reaves a Alec Martinez. Marc-Andre Fleury čelil 33 strelám, z ktorých ho prekonali Matt nieto, Mario Ferraro, Kevin Labanc a Evander Kane, ktorý pridal aj dve asistencie. Devan Dubnyk opustil duel s 32 zákrokmi. V akcii sme prvýkrát v sezóne videli aj Tomáša Jurča. Slovenský útočník pri debute v drese Golden Knights odohral osem minút so ziskom mínusového bodu. Prezentoval sa aj strelou a bodyčekom. Štartoval v tretej formácii s Royom a Kolesarom.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. S. Theodore, 2. R. Reaves, 3. A. Martinez (všetci VGK)

NYR - PHI 9:0

Rangers deklasovali Flyes, Zibanejad šesťbodový

Rangers sa stali ôsmym tímom za posledných 25 rokov, ktorý strelil v prvých dvoch tretinách aspoň deväť gólov. V ich histórii sa im to podarilo po druhýkrát, keď strelili deväť gólov aj Hartfordu v roku 1983. Tentoraz si to odniesla Philadelphia, ktorá sa v tretej tretine ubránila desiatemu gólu a nakoniec prehrala „len“ 0:9, aby si pripísala tretiu prehru z posledných štyroch. New York strelil sedem gólov v druhej tretine. Čistý hetrik v nej dosiahol Mika Zibanejad, ktorý skóroval v každej hernej situácii po tom, čo predtým asistoval pri troch góloch po sebe. Dva góly a dve asistencie zaznamenal Pavel Bučnevič, po góle a asistencii pridali Artemij Panarin a Jacob Trouba, skórovali aj Brendan Lemieux a Filip Chytil. Svoje druhé čisté konto v sezóne vychytal Alexandar Georgiev, ktorý zneškodnil 26 striel. Brian Elliott inkasoval päť gólov z 13 striel, Carter Hart inkasoval štyri góly zo 16 striel. Travis Sanheim a Philippe Myers nazbierali po šesť mínusových bodov. „Dnes sme neboli vôbec dobrí. Nedokázali sme brániť a nevedeli sme tvoriť hru. Boli sme skutočne zahanbení,“ poznamenal tréner Flyers Alain Vigneault.


Georgiev si udržal nulu aj vďaka tomuto zákroku:

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad, 2. P. Bučnevič, 3. A. Georgiev (všetci NYR)

OTT - VAN 2:3 SN

Canucks zdolali Ottawu po piaty raz po sebe

Adam Gaudette premenil víťazný samostatný nájazd, aby Vancouver zdolal Ottawu 3:2 a vylepšil si proti nej bilanciu v posledných 10 vzájomných zápasoch na 9-1-0. Päťkrát ju pritom zdolal po sebe. K tretej výhre celkovo po sebe a siedmej z posledných deviatich duelov pomohlo aj 30 zákrokov Tharchera Demka. V normálnom hracom čase skórovali Brock Boeser a dvojbodový Bo Horvat, ktorí v prvej tretine poslali Canucks do vedenia 2:0. To zmazali postupne Ryan Dzingel a Josh Norris. Joey Daccord inkasoval dva góly z 21 striel predtým, ako v šiestej minúte tretej tretiny opustil duel s nešpecifikovaným zranením. Filip Gustavsson pri debute v NHL zastavil osem striel i tri nájazdy. Ottawe, ktorá prehrala piaty zápas z posledných šiestich, sa zranil aj útočník Colin White.


Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. B. Horvat (VAN), 2. R. Dzingel (OTT), 3. A. Gaudette (VAN)

CGY - EDM 3:7

Barrie štvorbodový pri výhre 7:3 nad Flames

Tyson Barrie sa stal tretím obrancom Edmontonu za posledných 20 rokov po Chrisovi Prongerovi a Oscarovi Klefbomovi, ktorý nazbieral štyri body v jednom zápase. So štyrmi asistenciami prispel k výhre 7:3 nad Calgary, ktoré prehralo po prvýkrát pod vedením Darryla Suttera. K ukončeniu trojzápasovej víťaznej série svojho rivala pomohol gólom a dvoma asistenciami aj Connor McDavid, kým Leon Draisaitl nazbieral tri asistencie. Z gólov sa tešili aj Ryan Nugent-Hopkins, Jesse Puljujärvi, Dominik Kahun, Alex Chiasson, Darnell Nurse a Zack Kassian. Oilers strelili sedem gólom Flames po druhýkrát v tejto sezóne. Viacnásobne sa im to proti rivali podarilo len po druhý raz za posledných 35 rokov. Mike Smith čelil 33 strelám, z ktorých ho prekonali Elias Lindholm, Mikael Backlund a Johnny Gaudreau. Matthew Tkachuk si pripísal dve prihrávky. Jacob Markström inkasoval sedem gólov z 30 striel.

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl, 2. T. Barrie, 3. C. McDavid (všetci EDM)

LAK - STL 4:1

Los Angeles predĺžilo St. Louis sériu prehier

Los Angeles využilo trojgólovú prvú tretinu, aby predĺžilo sériu prehier St. Louis na päť zápasov triumfom 4:1. Kings sa vyhli tretej prehre v sérii a zlepšili si bilanciu proti Blues v tejto sezóne na 5-1-1. Drew Doughty otvoril skóre 64. presilovkovým gólom kariéry, aby prekonal zápis Waynea Gretzkyho na deviatom mieste klubovej histórie. Nadviazali na neho ešte Carl Grundström, Trevor Moore a Anže Kopitar, ktorý dal bodku za zápasom gólom do prázdnej brány. Moore a Kopitar si pripísali aj asistenciu, Jaret Anderson-Dolan ich nazbieral dve. Calvina Petersena z 20 striel prekonal len Mike Hoffman. Jordan Binnington urobil 20 zákrokov a St. Louis nepomohol ani návrat Tylera Bozaka.

Hviezdy duelu: 1. T. Moore, 2. C. Petersen, 3. J. Anderson-Dolan (všetci LAK)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 14:28 0 1 1 +2 0 1 1
T. Jurčo (VGK) 07:56 0 0 0 -1 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Český velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecĎalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies