Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Chára bol pri výprasku Bostonu, Sekera sa zranil, Studenič zažil debut

V nedeľu sa v siedmich zápasoch NHL predstavili nakoniec traja Slováci. Okrem obrancov Zdena Cháru a Andreja Sekeru to bol útočník Marián Studenič, ktorý zažil ligovú premiéru.


BOS - WSH 1:8

Chára bol pri výprasku Bostonu, prvýkrát hral pred fanúšikmi Bruins

Zdeno Chára odohral svoj prvý duel v Bostone pred divákmi po tom, čo ho pred sezónou opustil. A bol svedkom drvivej výhry Washingtonu 8:1. Vítek Vaněček k nej prispel 34 zákrokmi, aby si vylepšil bilanciu na 17-7-3 a priblížil sa ku klubovému rekordu nováčika, ktorý drží jeho krajan Michel Neuvirth, na rozdiel 10 výhier. Capitals strelili osem gólov po prvýkrát od 9. januára 2010. T.J. Oshie zaznamenal dva góly a asistenciu, dvojgóloví boli aj Lars Eller a Conor Sheary. Skórovali aj Nic Dowd a Tom Wilson. Oshie a Eller pritom otvoril skóre dvoma gólmi za 16 sekúnd. Dan Vladař inkasoval osem gólov u 33 striel a čestný úspech Bruins dosiahol Craig Smith. Chára odohral 18 minút a predviedol jeden bodyček.

Dva góly za 16 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. V. Vaněček (WSH), 2. C. Sheary (WSH), 3. T. Oshie (WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

NJD - PIT 2:5

Studenič debutoval pri prehre s Penguins, Guentzel dosiahol hetrik

Svoj prvý zápas v NHL odohral slovenský útočník Marián Studenič, ktorý si obliekol dres New Jersey pri prehre 2:5 s Pittsburghom. Odohral pritom 10 minút, počas ktorých sa prezentoval dvoma bodyčekmi a dvoma blokmi. Pripísal si aj jeden mínusový bod. Devils prehrali šiesty zápas z posledných siedmich. Naopak, Penguins oslavovali tretiu výhru v sérii, keď hetrik dosiahol Jake Guentzel a dva góly strelil Colton Sceviour. Guentzel spečatil trojgólový večer gólom do prázdnej brány. Tristan Jarry predviedol 28 zákrokov. Puk vyberal z brány len po góloch Milesa Wooda a P.K. Subbana. MacKenzie Blackwood inkasoval štyri góly z 23 striel. Duel nedohrali domáci Pavel Zacha a hosťujúci Frederick Gaudreau.


Hviezdy duelu: 1. C. Sceviour (PIT), 2. T. Jarry (PIT), 3. B. Rust (PIT)

NSH - DAL 3:2 SN

Johansen rozhodol v nájazdoch o výhre nad Stars

Juuse Saros urobil 23 zákrokov a nekapituloval v nájazdoch, aby doviedol Nashville k výhre 3:2 nad Dallasom a vyhral svoj ôsmy zápas z posledných desiatich. Predators vyhrali štvrtý duel z posledných vďaka Ryanovi Johansenovi, ktorý v nájazdoch uspel ako jediný. Ryan Ellis a Jakov Trenin skórovali v normálnom hracom čase. Antona Chudobina prekonali z 20 striel. O góly Dallasu sa postarali Roope Hintz a Jamie Oleksiak po prihrávke Hintza. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral len deväť minút, počas ktorých zblokoval jednu strelu a bol pri oboch inkasovaných góloch. V tretej tretine sme ho na ľade nevideli pre zranenie dolnej časti tela.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. R. Johansen (NSH), 2. J. Saros (NSH), 3. J. Trenin (NSH)

NYI - NYR 3:2 PP

Pulock skóroval v predĺžení, Sorokin opäť doma vyhral

Ryan Pulock neskóroval od 7. marca 2020, no v nedeľu sa presadil v druhej minúte predĺženia, aby Islanders zdolali v newyorskom derby Rangers 3:2 po tom, čo v druhej tretine prišli o dvojgólové vedenie. To pred prvou prestávkou vypracovali Kyle Palmieri (prvý gól po výmene) a Jean-Gabriel Pageau. Mathew Barzal zaznamenal dve asistencie a Iľja Sorokin urobil 24 zákrokov, aby si zlepšil bilanciu doma na 8-0-0. Iba päť nováčikov v histórii NHL malo dlhšie víťazné série na domácom ľade. Mladého Rusa prekonali Libor Hájek a Brendan Smith. Igor Šesťorkin urobil 29 zákrokov. Kým Islanders vyhrali piaty zápas z posledných šiestich, Rangers prehrali druhý z posledných troch.

Hviezdy duelu: 1. R. Pulock (NYI), 2. K. Palmieri (NYI), 3. I. Sorokin (NYI)

PHI - BUF 3:5

Zlepené góly pomohli Sabres zdolať Flyers

Jeff Skinner a Rasmus Asplund skórovali v rozmedzí 25 sekúnd posledných minút tretej tretiny, aby otočili stav a pomohli Buffalu k výhre 5:3 nad Philadelphiou. Sabres strelili dva rýchle góly aj v druhej tretine, keď Sam Reinhart a debutový strelec Arttu Ruotsalainen zmazali dvojgólový stratu v priebehu 46 sekúnd. Casey Mittelstadt ešte pridal poistku do prázdnej brány a Linus Ullmark urobil 40 zákrokov, aby túto métu dosiahol pri výhre po druhý raz v sezóne. Flyers viedli 2:0 po góloch Oskara Lindbloma a Joela Farabeeho, Shayne Gostisbehere obnovil vedenie v úvode tretej dvadsaťminútovky. Carter Hart opustil duel s 26 zákrokmi a „Letci“ prehrali tretí zápas z posledných štyroch.


Hviezdy duelu: 1. R. Asplund (BUF), 2. J. Skinner (BUF), 3. S. Gostisbehere (PHI)

VGK - ARI 1:0

Fleury vyrovnal dve legendy pri futbalovej výhre

Marc-Andre Fleury predviedol 14 zákrokov, aby doviedol Vegas k výhre 1:0 nad Arizonou, ktorá bola jeho 484. v kariére – vyrovnal sa Edovi Belfourovi na štvrtom mieste historického poradia. So svojím 66. čistým kontom kariéry zase vyrovnal zápis Patricka Roya na 15. mieste historického poradia NHL. Jediný gól zápasu strelil v 51. minúte Tomáš Nosek, aby Golden Knights vyhrali tretí zápas z posledných štyroch. Coyotes prehrali posledné tri zápasy v sérii. Adin Hill štartoval v 10. zápase po sebe a urobil 28 zákrokov. Duel nedohrali Jordan Gross z Arizony a Keegan Kolesar a Ryan Reaves z Vegas.

Hviezdy duelu: 1. T. Nosek (VGK), 2. M. Fleury (VGK), 3. J. Marchessault (VGK)

ANA - COL 1:4

Johansson, Landeskog doviedli Avalanche k výhre nad Ducks

Jonas Johansson zastavil 24 striel, aby Colorado zdolalo Anaheim 4:1 a vyrovnalo si klubový rekord z ročníka 1994/95 s najmenším počtom zápasov potrebných na dosiahnutie 60 bodov (41). Gabriel Landeskog strelil víťazný gól a pridal dve asistencie, aby sa stal ôsmym hráčom, ktorý v drese svojej organizácie nazbieral 500 bodov. Nathan MacKinnon zaznamenal gól a asistenciu a bodoval už v deviatom zápase po sebe. Zvyšné góly strelili Andre Burakovsky a Ryan Graves. Kým Avalanche vyhrali siedmy zápas z posledných ôsmich, Ducks prehrali piaty z posledných šiestich. Jediný ich gól vsietil Jamie Drysdale, kým John Gibson urobil 33 zákrokov. Colorado vyhralo štvrtý vzájomný zápas po sebe a sezónnu sériu uzavrelo s bilanciou 6-1-1.

Hviezdy duelu: 1. C. Makar (COL), 2. S. Carrick (ANA), 3. N. MacKinnon (COL)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 17:45 0 0 0 0 0 0 1
M. Studenič (NJD) 10:02 0 0 0 -1 0 0 2
A. Sekera (DAL) 09:00 0 0 0 -2 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies