Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Noc debutov. Černák bodoval, Chára sa tešil z víťazstva

V utorok sa odohralo v NHL šesť zápasov s dvojnásobným slovenským zastúpením. Bodoval pritom len Erik Černák. Debuty v nových tímoch zažili aj Taylor Hall, David Rittich či Anthony Mantha.

NSH - TBL 7:2

Černák asistoval, Lightning však nestačili na Predators

Viktor Arvidsson zaznamenal dva góly a jednu asistenciu, Roman Josi gól a dve asistencie, aby doviedli Nashville k výhre 7:2 nad Tampou Bay. Predators vyhrali 11. z posledných 13 zápasov aj vďaka prvému gólu Tannera Jeannota v kariére, presných zásahoch Coltona Sissonsa, Rocca Grimaldiho a Mikaela Granlunda, ako aj 21 zákrokov Juuseho Sarosa. Toho prekonali Brayden Point a Yanni Gourde, pri ktorého góle si pripísal asistenciu Erik Černák. Curtis McElhinney inkasoval sedem gólov z 22 striel a po boku Victora Hedmana debutoval v drese „Bleskov“ David Savard. Odohral skoro 19 a pol minúty so štyrmi mínusovými bodmi. Černák odohral skoro 21 minút a prezentoval sa aj dvoma strelami, bodyčekom a dvoma trestnými minútami za hrubosť. Len ako jeden z dvoch hráčov tímu nezaznamenal mínusový bod. Druhým bol Mathieu Joseph.


Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson, 2. R. Josi, 3. R. Johansen (všetci NSH)

Článok pokračuje pod reklamou

WSH - PHI 6:1

Mantha hviezdou zápasu pri víťaznom debute v drese Capitals

Anthony Mantha asistoval pri víťaznom góle a potom aj skóroval, aby pri svojom debute v novom tíme pomohol Washingtonu k výhre 6:1 nad Washingtonom. Rovnakú bilanciu dosiahli Tom Wilson, Nicklas Bäckström a Alex Ovečkin (728. gól v kariére), kým Conor Sheary ku gólu pridal dve asistencie. Skóroval aj Carl Hagelin, kým Iľja Samsonov pomohol k tretej výhre v sérii 29 zákrokmi. John Carlson dvakrát asistoval, aby vo svojom 800. zápase v NHL dosiahol métu 400 asistencií. Bäckstrom zase vďaka 714. asistencii prekonal Daniela Alfredssona na štvrtom mieste poradia švédskych hráčov. Jediný gól Flyers vsietil Sean Couturier, Brian Elliott inkasoval šesť gólov z 32 striel. Philadelphia prehrala štvrtý zápas z posledných piatich. V zápase sme videli aj slovenského obrancu Zdena Cháru, ktorý zblokoval dve strely počas 18 minút a 41 sekúnd, ktoré strávil v akcii.

Manthov prvý gól po výmene:

Hviezdy duelu: 1. C. Sheary, 2. A. Mantha, 3. I. Samsonov (všetci WSH)

BOS - BUF 3:2 SN

Bruins zdolali Sabres pri debute Halla v ich drese

Charlie Coyle a JakeDeBrusk premenili samostatné nájazdy, aby Boston vyhral pri debute Taylora Halla v jeho drese nad jeho predošlým tímom, Buffalom, tesne 3:2. Niekdajší držiteľ Hartovej trofeje odohral necelých 17 minút a nebodoval. Jeremy Swayman chytil oba nájazdy po tom, čo predtým predviedol 21 zákrokov. Dávid Krejčí a dvojbodový Craig Smith skórovali v normálnom hracom čase. Druhý menovaný odohral svoj 700. zápas kariéry a bodoval v piatom zápase po sebe. Góly Sabres strelili Colin Miller a Rasmus Dahlin, ktorý sa stal prvým obrancom od Phila Housleyho v roku 1988, ktorý skóroval v deň svojich narodenín. Dustin Tokarski urobil 29 zákrokov po to, čo už v piatej minúte nahradil Linusa Ullmarka. Ten pred zranením kryl tri strely. V nových dresoch debutovali aj Curtis Lazar, Mike Reilly či Anders Bjork. Bruins vyhrali ôsmy zápas proti Sabres po sebe od 29. decembra 2018.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. C. Smith, 2. J. DeBrusk, 3. C. Coyle (všetci BOS)

NJD - NYR 0:3

Šesťorkin vychytal proti Devils svoju prvú nulu v kariére

Igor Šesťorkin zneškodnil všetkých 27 striel, aby so svojím prvým čistým kontom kariéry doviedol Rangers k triumfu 3:0 nad New Jersey, ktoré prehralo siedmy zápas z posledných ôsmich. Víťazný gól strelil Mika Zibanejad, po ktorom sa do čierneho trafil ešte Artemij Panarin a do prázdnej brány dvojbodový Pavel Bučnevič. Adam Fox si pripísal dve asistencie. Panarin v prvých 100 zápasoch v drese New Yorku nazbieral 138 bodov, čím o bod prekonal rekordný zápis Marka Messiera. Mackenzie Blackwood opustil duel so 17 zákrokmi a v drese Devils debutoval Jonas Siegenthaler. Po 24-zápasovej absencii sa im vrátil Nico Hischier. Marián Studenič sa vrátil do taxi zostavy. Tímy sa stretnú ešte aj vo štvrtok, sobotu a nedeľu.

Hviezdy duelu: 1. I. Shesterkin, 2. M. Zibanejad, 3. A. Panarin (všetci NYR)

TOR - CGY 2:3 PP

Flames zdolali Leafs, Gaudreau v predĺžení prekonal Ritticha

Johnny Gaudreau prekonal svojho bývalého spoluhráča Davida Ritticha 36 sekúnd po začiatku predĺženia, aby deviatym gólom v nadstavenom čase kariéry rozhodol o výhre Calgary 3:2 nad Torontom. Flames dvakrát viedli, keď sa presadili Juuso Valimaki a Elias Lindholm. Pri prvom góle asistoval aj Milan Lucic, ktorý hral svoj 1000. zápas v NHL. Calgary vyhrali dva zápasy po sebe po mesiaci aj vďaka 24 zákrokom Jacoba Markströma, na ktorého našli recept len Zach Hyman a Alexander Kerfoot. Hyman pridal aj asistenciu, John Tavares si ich pripísal dve. Morgan Rielly zaznamenal asistenciu, aby ako šiesty obranca organizácie dosiahol na métu 300 bodov v kariére. Auston Matthres prišiel o päťzápasovú gólovú sériu a Rittich predviedol 25 zákrokov.

Gaudreau prekonal v predĺžení Ritticha:

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CGY), 2. J. Markstrom (CGY), 3. Z. Hyman (TOR)

DAL - FLA 2:3 PP

Vatrano rozhodol v predĺžení o výhre nad Stars

Frank Vatrano strelil presilovkový gól v štvrtej minúte nadstaveného času, aby Florida zdolala Dallas 3:2 a ukončila si trojzápasovú sériu prehier. Aleksander Barkov a Radko Gudas skórovali v normálnom hracom čase, pri návrate do akcie asistoval Anthony Duclair. Chris Driedger urobil 24 zákrokov a prekonali ho Jason Robertson a Joe Pavelski. Robertson pridal aj asistenciu, aby zažil svoj siedmy viacbodový duel v sezóne – z nováčikov ich má viac len Kirill Kaprizov z Minnesoty (8). Dve asistencie si pripísal Jamie Benn a Anton Chudobin urobil 28 zákrokov. Andrej Sekera pre zranenie nehral. Stars bodovali v štvrtom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. F. Vatrano (FLA), 2. C. Driedger (FLA), 3. J. Benn (DAL)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 18:41 0 0 0 0 0 0 0
E. Černák (TBL) 20:54 0 1 1 0 2 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies