Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
SEA
2
BUF
5
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Černák skóroval, Sekera sa vrátil. Rekordy Howea a Gáboríka sú vyrovnané

V sobotu sme videli v akcii až šesť slovenských hokejistov. Do akcie sa vrátil Andrej Sekera a opäť si zahral Marián Studenič, no do bodovania sa zapísal len Erik Černák.


TBL - FLA 3:5

Černák skóroval, ale floridské derby Tampa nevyhrala

Slovenský obranca Erik Černák strelil vo floridskom derby svoj tretí gól v sezóne a druhý za ostatné štyri zápasy, ale druhú prehru z posledných troch zápasov Tampy odvrátiť nepomohol. Sam Bennett zaznamenal dve prihrávky pri svojom debute v drese Floridy, ktorá odvrátila hrozbu tretej prehry v sérii triumfom 5:3. Brandon Montour strelil svoj prvý gól v drese Panthers a nadviazali na neho aj Patric Hörnqvist, Jonathan Huberdeau, Frank Vatrano a strelou do prázdnej brány Anthony Duclair. Sergej Bobrovskij aj Andrej Vasilevskij čelili zhodne 31 strelám. Okrem Černáka skórovali aj Brayden Point a Mathieu Joseph, zatiaľ čo Victor Hedman zaznamenal dve asistencie, aby ich mal v kariére už 401 – 400. asistenciu zaznamenal ako prvý obranca v histórii tímu a štvrtý hráč celkovo. „Blesky“ prehrali doma prvý zápas v tejto sezóne. Černák v ňom odohral 19 a štvrť minúty a svoj tím viedol so štyrmi bodyčekmi a celý zápas s piatimi strelami. Predviedol aj jeden blok.

Černákov tretí gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. S. Bobrovskij (FLA), 3. B. Point (TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

DAL - CBJ 5:1

Sekera sa vrátil pri výhre Dallasu nad Columbusom

Po dvojzápasovej absencii spôsobenej zranením dolnej časti tela sa do akcie vrátil slovenský obranca Andrej Sekera, ktorého Dallas síce po góle Vladislava Gavrikova s Columbusom prehrával, no nakoniec sa tešil z výhry 5:1. Jamie Benn ešte v prvej tretine stav vyrovnal a Stars následne v druhej dvadsaťminútovke vsietili štyri góly, vrátane dvoch v rozmedzí 20 sekúnd. O tie sa postarali Joe Pavelski a John Klingberg. Pred nimi skóroval Denis Gurianov, po nich Esa Lindell. Každý jeden strelec Stars si pripísal aj asistenciu, Jake Oettinger urobil 21 zákrokov a texaský tím bodoval v šiestom zápase po sebe (4-0-2). Blue Jackets prehrali piaty duel v sérii. Joonas Korpisalo inkasoval štyri góly zo 16 striel, Elvis Merzlikins následne urobil 15 zákrokov. Sekera odohral necelých 18 minút a pripísal si jeden plusový bod. Okrem toho sa prezentoval jednou strelou a urobil štyri bodyčeky – najviac v zápase. Jeho spoluhráč Roope Hintz zaznamenal dve asistencie a bodoval už v piatom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Benn, 2. E. Lindell, 3. J. Pavelski (všetci DAL)

PHI - WSH 3:6

Ovečkin sa pri výhre nad Flyers dotiahol na Dionnea

Washington v sobotu začal štvorzápasový výjazd vo Philadelphii, ktorú aj vďaka dvom gólom Alexa Ovečkina zdolal 6:3, aby si pripísal štvrtú výhru z posledných piatich zápasov. Pre Ovečkina išlo o góly číslo 729 a 730 v kariére, a tak mu na Marcela Dionnea na piatom mieste historického poradia chýba už len jeden presný zásah. K návratu na víťaznú koľaj pomohli gólmi aj Dmitrij Orlov, Jevgenij Kuznecov, Conor Sheary a Anthony Mantha, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Skóroval v každom z prvých troch zápasoch v drese Capitals, čo sa mu podarilo ako štvrtému v klubovej histórii. Ovečkin pridal aj asistenciu, Kuznecov dve a John Carlson ich dokonca nazbieral štyri, čím si vytvoril osobné maximum. Len Scott Stevens ich nazbieral v kluboej histórii viac - päť. Iľja Samsonov urobil 22 zákrokov. Jeho náprotivok, Alex Lyon, inkasoval päť gólov zo 40 striel. O góly Flyers sa postarali Ivan Provorov, James van Riemsdyk a Wade Allison, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Zdeno Chára nebodoval v 15. zápase po sebe od 19. marca, keď počas 19 minút a 30 sekúnd strávených v akcii zaregistroval len mínusový bod, strelu a tri bloky.


Hviezdy duelu: 1. J. Carlson (WSH), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. W. Allison (PHI)

NYR - NJD 6:3

Bučnevič s Panarinom doviedli Rangers k výhre nad Devils

V poslednom boji o rieku Hudson v Madison Square Garden v tejto sezóne a treťom v tomto týždni sa z víťazstva 6:3 tešili Rangers, ktorí vyhrali tretí duel po sebe a natiahli sériu prehier New Jersey už na päť zápasov. K natiahnutiu bodovej série na päť zápasov (4-0-1) významne prispeli narodeninový oslávenec Pavel Bučnevič, ktorý strelou do prázdnej brány spečatil hetrik, a Artemij Panarin, ktorý zaznamenal gól a tri asistencie. Ryan Strome si pripísal gól a dve asistencie, do prázdnej brány sa trafil Chris Kreider a tri asistencie nazbieral Mika Zibanejad. Igor Šesťorkin čelil 33 strelám, z ktorých ho prekonali Michael McLeod, P.K. Subban a Jegor Šarangovič. Poslední dvaja menovaní pridali aj po asistencii. Aaron Dell kryl 24 striel. Slovenský útočník Marián Studenič odohral takmer osem a pol minúty s jednou strelou na bránu a jedným bodyčekom.


Hviezdy duelu: 1. P. Bučnevič, 2. A. Panarin, 3. M. Zibanejad (všetci NYR)

DET - CHI 0:4

Subban vynuloval Detroit, Hinostroza trojbodový

Malcolm Subban zaknihoval svoje druhé čisté konto sezóny a tretie kariéry, keď s 29 zákrokmi doviedol Chicago k výhre 4:0 na ľade Detroitu. Blackhawks vyhrali tretí zápas z posledných štyroch. Vinnie Hinostroza nazbieral tri asistencie a o góly sa postarali Patrik Kane, Alex DeBrincat, Wyatt Kalynuk a do prázdnej brány Pius Suter. Jonathan Bernier urobil 23 zákrokov, ale to nestačilo na udržanie víťaznej série Red Wings nažive. Prehrali prvý zápas z posledných štyroch. Svoj druhý duel v červeno-bielom drese absolvoval Richard Pánik, ktorý sa počas 11 minút v akcii prezentoval strelou, bodyčekom a blokom. Detroit nevyužil ani jednu zo šiestich presiloviek. Chicago sezónnu sériu ovládlo s bilanciou 6-2-0. V Detroite vychytal nulu aj Kevin Lankinen.

Hviezdy duelu: 1. M. Subban, 2. P. Kane, 3. V. Hinostroza (všetci CHI)

MTL - OTT 0:4

Murray doviedol Senators k prvej nule za dva roky

Matt Murray zneškodnil 23 striel, aby vychytal pre Ottawu prvé čisté konto za dva roky a doviedol ju k výhre 4:0 nad Montrealom. Išlo o jeho 12. nulu v kariére. Arťom Zub otvoril skóre zápasu vo štvrtej minúte prvej tretiny, Drake Batherson mu prihrával a následne sám strelil dva góly. Skóre uzavrel strelou do prázdnej brány Nikita Zajcev, ktorému prihrával debutant Shane Pinto. Dve asistencie zaznamenali Brady Tkachuk a Josh Norris. Carey Price pri návrate do akcie urobil 11 zákrokov. Kým Senators vyhrali druhý zápas z posledných troch, Canadiens prehrali piaty zápas z posledných siedmich. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral 16 minút a 20 sekúnd, počas ktorých sa prezentoval strelou a bodyčekom. Pripísal si aj jeden mínusový bod.

Hviezdy duelu: 1. D. Batherson, 2. S. Pinto, 3. A. Zub (všetci OTT)

BUF - PIT 2:3

Penguins vyradili Sabres z hry o play-off

Tristan Jarry predviedol 28 striel, Bryan Rust strelil v presilovke víťazný gól a Pittsburgh vyradil Buffalo aj matematicky z hry o play-off víťazstvom 3:2. K štvrtej výhre z posledných piatich duelov a natiahnutiu bodovej série na päť zápasov pomohli gólmi aj Jared McCann a Evan Rodrigues. Tage Thompson a Casey Mittelstadt vsietili góly Sabres, ktorí prišli o trojzápasovú bodovú šnúru. Dustin Tokarski opustil duel s 38 zákrokmi. Pittsburgh má bilanciu 13-0-2 v posledných 15 zápasoch v Buffale.

Hviezdy duelu: 1. T. Jarry (PIT), 2. J. McCann (PIT), 3. T. Thompson (BUF)

CAR - NSH 3:1

Hakanpää rozhodol o výhre Caroliny nad Nashvillom

Obranca Jani Hakanpää strelil svoj prvý gól v sezóne, aby rozhodol o výhre Caroliny 3:1 nad Nashvillom. Do čierneho sa trafil aj Jaccob Slavin a do prázdnej brány Andrej Svečnikov. Alex Nedeljkovic čelil 28 strelám, z ktorých ho prekonal len Roman Josi. Juuse Saros mal viac práce a duel opustil s 45 zákrokmi. Hurricanes majú v tejto sezóne bilanciu proti Predators bezchybnú – 6-0-0. Nashvillu nepomohol ani návrat Matta Duchenea či debut Erika Gudbransona v jeho drese.

Gól z otočky Romana Josiho:

Hviezdy duelu: 1. J. Hakanpaa, 2. J. Slavin, 3. A. Nedeljkovic (všetci CAR)

WPG - EDM 0:3

McDavid má po výhre 3:0 nad Jets na konte už 71 bodov

Connor McDavid dosiahol ako prvý hráč v sezóne na 70-bodovú métu a zaznamenal dve asistencie pri výhre Edmontonu 3:0 nad Winnipegom. Dve asistencie si pripísal aj Leon Draisaitl, strelecky sa presadili Tyson Barrie, Jesse Puljujärvi a Alex Chiasson, svoju tretiu nulu v sezóne vychytal Mike Smith. Zlikvidoval 26 striel. Jeho náprotivok Connor Hellebuyck inkasoval tri góly z 25 striel. Mark Scheifele a Nikolaj Ehlers prišli o svoje šesťzápasové bodové série.

Pekná prihrávka McDavida:

Hviezdy duelu: 1. T. Barrie, 2. M. Smith, 3. A. Chiasson (všetci EDM)

MIN - SJS 5:2

Marleau vyrovnal rekord, ale Sharks prehrali s Wild

Patrick Marleau odohral svoj 1767. zápas v NHL, aby vyrovnal rekord Gordieho Howea. Ďalší dôvod na radosť však nemal. Nebodoval a jeho San Jose prehralo s Minnesotou 2:5. Kalifornský tím viedol po góle Brenta Burnsa, ale ďalší strelil až Joel Kellman v 58. minúte po tom, čo domáci strelili päť gólov po sebe. Martina Jonesa z 24 striel prekonali postupne Mats Zuccarello, Joel Eriksson Ek, Zach Parise, Kirill Kaprizov a Nico Sturm. Josef Kořenář následne zastavil zvyšné štyri strely. K natiahnutiu víťaznej série na tri zápasy a bodovej na štyri pomohol aj Kaapo Kahkonen, ktorý zastavil 26 striel. Sharks prehrali piaty zápas po sebe a šiesty z posledných siedmich. Christián Jaroš opäť nehral. Kaprizov vyrovnal klubový rekord Mariána Gáboríka v počte bodov získaných nováčikom (36).

Hráči Wild pogratulovali Marleauovi k vyrovnaniu rekordu:

Hviezdy duelu: 1. N. Sturm, 2. J. Brodin, 3. J. Eriksson Ek (všetci MIN)

ARI - STL 3:2

Coyotes si veľkým obratom ukončili sériu prehier

Arizona síce prehrávala po prvej tretine 0:2, no nakoniec dokázala stav otočiť a víťazstvom 3:2 nad St. Louis si ukončila päťzápasovú sériu prehier. Na góly Sammyho Blaisa a Tylera Bozaka reagovali v druhej tretine Alex Goligoski a Clayton Keller. Víťazný gól strelil v tretej tretine Michael Bunting. Darcy Kuemper urobil 20 zákrokov pri návrate z 19-zápasovej absencie a Coyotes si zlepšili bilanciu proti Blues v tejto sezóne na 5-2-1. Jordan Binnington urobil 26 zákrokov a St. Louis kleslo bod pod Arizonu na piate miesto Západnej divízie.


Hviezdy duelu: 1. C. Keller (ARI), 2. M. Bunting (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 19:30 0 0 0 -1 0 1 3
R. Pánik (DET) 11:04 0 0 0 0 0 1 1
T. Tatar (MTL) 16:20 0 0 0 -1 0 1 1
M. Studenič (NJD) 08:23 0 0 0 0 0 1 1
E. Černák (TBL) 19:14 1 0 1 0 0 5 4
A. Sekera (DAL) 17:45 0 0 0 +1 0 1 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slovenský súboj v NHL je za nami, zažiaril v ňom Ovečkin. Prepisoval dejiny Anaheim priniesol nemilú správu o RegendoviVytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuBoj o Celebriniho: Aké šance majú aktuálne tímy na zisk draftovej jednotky? Petrovský zatienil Dvorského a bol terčom veľkej špinavosti! Slovák vychytal výhru nad Mešárom + videoKelemen a Kňažko potvrdili formu pri víťazných góloch. Koch prišiel o sériu Latkóczy to dokázal, zahrá si finálový turnaj! Výhru vychytal aj ďalší Slovák Zhodenie rukavíc sa mu vypomstilo: Obranca Oilers utrpel zlomeninuPôjde na koberec: Ruského obrancu čaká konfrontácia s disciplinárkou NHL Nemec viedol svoj tím, prvý tím so Slovákom je vyradený z hry o play-off!Mešár: Mužský hokej by mi pomohol. MS alebo AHL? Rastie nám hviezda: Dvorský má lepší gólový priemer aj ako najlepší strelec ligy!Nemec atakoval Top 10, na rekord stratil 5 minút. Nedrží ho Zdeno Chára Na ľade si nič nedarujú: Pospíšil hovoril o účasti na MS i incidente so SlafkovskýmSlafkovský klubový rekord neohrozí. Už je v top 40 všetkých čias, prekoná aj Tomáša Jurča? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies