Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Chára dosiahol míľnik ako druhý Európan po Jágrovi. Všetko začalo v roku 1997

Zdeno Chára odohral svoj 1600. zápas v NHL. Ako prvý Slovák a druhý Európan po Jaromírovi Jágrovi. Dokázal to ako 13. hráč celkovo a piaty obranca. K míľniku sa dostal ako hráč štyroch tímov. Pripomeňme si jeho pôsobiská.

New York Islanders, 231 zápasov

Trenčianskeho rodáka draftovali Islanders v roku 1996, keď si ho vybrali v treťom kole z 56. miesta. V ich drese zažil aj debut v NHL – 19. novembra 1997. Klub opúšťal so ziskom 29 bodov (6+23) a 347 trestných minút), keď bol cez draft 2001 vymenený s Billom Muckaltom a draftovou voľbou do Ottawy za Alexeja Jašina.

Ottawa Senators, 299 zápasov

V hlavnom meste Ottawy Chára rozkvitol, prekonal očakávania, zaradil sa medzi lídrov tímu a začal sa prejavovať aj ofenzívne – strelil 51 gólov, nazbieral 146 bodov. Prvýkrát si zahral v zápase hviezd a v ročníku 2003/04 sa dokonca dostal do prvého all-star tímu. Po výluke zase do druhého. Senators sa po sezóne 2005/06 rozhodli uprednostniť Wadea Reddena a zo Slováka, ktorý v ich drese nazbieral aj 554 trestných minút, sa stal neobmedzený voľný hráč.

Boston Bruins, 1023 zápasov

Najvyšší hráč histórie NHL zakotvil 1. júla 2006 v Bostone, kde bol hneď menovaný za kapitána. Počas pôsobenia v tíme z Original Six sa stal legendou. Päťkrát si zahral v zápase hviezd a päťkrát vyhral súťaž o tvrdosť streľby. V roku 2012 pritom vytvoril rekord ligy s rýchlosťou 175,5 km/h. Dvakrát sa dostal do prvého all-star tímu, štyrikrát do druhého. V roku 2009 získal Norrisovu trofej, o dva roky neskôr doviedol Bruins k Stanleyho poháru. Získal vtedy aj Cenu Marka Messiera. Za Boston odohral viac ako tisíc zápasov, v ktorých si pripísal 481 bodov (148+333) a 1055 trestných minút.

Washington Capitals, 47 zápasov

Pre aktuálnou sezónou sa Chára nevedel zmieriť s tým, že by u Bruins nemal garantovanú pozíciu v základnej zostavy. Oba strany sa tak vybrali iným smerom. „Big Z“ podpísal ročnú zmluvu s Capitals, za ktorých odohral zvyšných 47 zápasov pred dosiahnutím vzácneho míľnika. Doteraz si vo washingtonskom drese pripísal 9 bodov za dva góly a sedem asistencií.

Chára v 1600 zápasoch zaznamenal dokopy 665 bodov za 207 gólov a 458 asistencií. Pripísal si tiež 1983 trestných minút. Momentálne sú v historickom rebríčku pred ním traja obrancovia – Scott Stevens (1635 zápasov), Larry Murphy (1615) a Ray Bourque (1612). Rekord obrancov však drží Chris Chelios s 1651 zápasmi.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies