Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Tatar nehral, McDavid urobil krok k stovke, ďalší tím je v play-off

V stredu sa v NHL odohralo sedem zápasov, ale nakoniec bez slovenskej účasti. Toronto si zaistilo play-off, Vegas si natiahlo víťaznú sériu, Minnesota o tú svoju prišla a Connor McDavid bol trojbodový.


MTL - TOR 1:4

Toronto si zaistilo play-off, Tatar nehral

Toronto sa stalo prvým tímom zo Severnej divízie, ktorý si zaistil účasť v play-off, keď zdolalo Montreal hrajúci bez zraneného Tomáša Tatara pomerom 4:1. Auston Matthews strelil svoj 35. gól v sezóne a už desiaty víťazný – v klubovej histórii ich mali viac v jednej sezóne len Charlie Conacher (13) a Tod Sloan (11). Joe Thornton zaznamenal svoju 1100. asistenciu v kariére a Jack Campbell predviedol 31 zákrokov. William Nylander, Jake Muzzin a Adam Brooks tiež skórovali, Mitch Marner vďaka asistencii dosiahol 60 bodov pred 50. zápasom v tretej sezóne vo svojej kariére, čo dokázal ako prvý hráč Maple Leafs. O jediný gól Canadiens sa postaral Nick Suzuki, zatiaľ čo Jake Allen urobil 25 zákrokov. Kým Toronto vyhralo tretí zápas po sebe, Montreal prehral tretí z posledných štyroch.

Matthewsov 35. gól v skrátenej sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews, 2. M. Rielly, 3. W. Nylander (všetci TOR)

Článok pokračuje pod reklamou

OTT - VAN 6:3

Chabot a Tkachuk pomohli Ottawe zdolať Vancouver

Thomas Chabot a Brady Tkachuk zaznamenali po góle a asistencii, aby pomohli Ottawe k výhre 6:3 nad Vancouverom. Tkachuk sa aj pobil, a tak dosiahol prvý hetrik Gordieho Howea v kariére. „Nebudem vám klamať, bolo to dosť cool,“ poznamenal. Kľúčová bola druhá tretina, v ktorej tím z hlavného mesta strelil štyri góly. K piatej výhre z posledných šiestich zápasov pomohli gólom aj Victor Mete, Chris Tierney, Josh Norris a Colin White. Marcus Högberg čelil 22 strelám, z ktorých ho prekonali Tyler Myers, Jake Virtanen a Brandon Sutter. Thatcher Demko opustil duel s 27 zákrokmi. Canucks prehrali tretí zápas z posledných štyroch. „Neohrali sme dostatočne dobre na to, aby sme vyhrali. Neboli sme dnes večer veľmi dobrí. Dostali sme to, čo sme si zaslúžili,“ povedal tréner Travis Green.

Virtanen využil zaváhanie Högberga:

Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk, 2. T. Chabot, 3. A. Formenton (všetci OTT)

WPG - EDM 1:3

Koskinen a McDavid doviedli Oilers k výhre nad trápiacimi sa Jets

Mikko Koskinen predviedol 29 zákrokov, Connor McDavid nazbieral tri asistencie a Edmonton zdolal Winnipeg 3:1, aby vyhral štvrtý zápas z posledných piatich a druhý po sebe. McDavid bol minimálne trojbodový v štvrtom zápase po sebe a už dosiahol proti Jets 22 bodov, aby sa pripojil k Wayneovi Gretzkymu, ktorý ako jediný v ére po expanzii (1967/68) dosiahol 20 bodov v jednej sezóne proti viacerým tímom. McDavid ich nazbieral aj proti Ottawe. Do čierneho sa z jeho spoluhráčov trafili dvojbodoví Tyson Barrie a Ryan Nugent-Hopkins, kým Leon Draisaitl pridal poistku do prázdnej brány. Jediný gól Jets, ktorí prehrali piaty zápas po sebe, strelil Blake Wheeler. Connor Hellebuyck inkasoval dva góly z 26 striel. McDavidovi chýba do 100-bodovej méty ešte 16 bodov a do konca základnej časti mu zostáva 9 zápasov.

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. B. Wheeler (WPG), 3. R. Nugent-Hopkins (EDM)

MIN - STL 3:4

Blues otočili zápas a ukončili Wild dlhšiu víťaznú sériu

Robert Thomas skóroval 23 sekúnd pred koncom, aby zavŕšil obrat St. Louis a ukončil Minnesote víťaznú sériu na siedmich zápasoch a bodovú na ôsmich. Blues vstupovali do tretej tretiny za stavu 1:3, no nakoniec vyhrali 4:3 a pripísali si tretiu výhru v sérii. Mike Hoffman svojím druhým gólom v zápase znížil na 2:3 a stav vyrovnal Jordan Kyrou. Všetci traja strelci pridali aj po asistencii a Jordan Binnington urobil 26 zákrokov. Prekonali ho Jonas Brodin, Joel Eriksson Ek a dvojbodový Marcus Foligno. Cam Talbot kryl 28 striel. St. Louis využilo dve presilovky a už ťahá osemzápasovú sériu s minimálne jedným presilovkovým gólom – naposledy niečo podobné zažilo v roku 2013.

Hviezdy duelu: 1. R. Thomas (STL), 2. M. Foligno (MIN), 3. M. Hoffman (STL)

VGK - COL 5:2

Vegas vyhralo desiaty zápas po sebe, Pacioretty a Stone trojbodoví

Vegas si víťazstvom 5:2 nad Coloradom natiahlo víťaznú sériu už na desať zápasov a vrátilo sa do čela poradia ligy. Ide pritom o najdlhšiu víťaznú sériu organizácie NHL v jej prvých štyroch rokoch fungovania – Senators v roku 1917 vyhrali deväť zápasov po sebe. William Karlsson strelil najrýchlejší gól v histórii tímu, keď už po 10 sekundách otvoril skóre zápasu. Max Pacioretty zaznamenal dva góly a asistenciu, aby bol štvrtým hráčom histórie Golden Knights s osemzápasovou bodovou sériou. Do čierneho sa trafil aj trojbodový Mark Stone, do prázdnej brány Jonathan Marchessault. Marc-Andre Fleury zastavil 35 striel. Recept na neho našli len Devon Toews a Ryan Graves, ktorému na gól prihrával Nathan MacKinnon. Ten tak bodoval už v 15. zápase po sebe, čím si vytvoril osobný rekord a prekonal Dougieho Hamiltona z Caroliny v počte zápasov s bodom v tejto sezóne. Devan Dubnyk opustil zápas s 21 zákrokmi a Avalanche si pripísali tretiu prehru po sebe.

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty, 2. M. Stone, 3. M. Fleury (všetci VGK)

LAK - ANA 2:3

Ducks otočili zápas proti Kings, aby si ukončili sériu prehier

Svoj debut v NHL zažil v stredu osemnásťročný Quinton Byfield, no nebodoval a netešil sa ani z výhry. Los Angeles síce viedlo po góloch Gabriela Vilardiho a Adriana Kempeho o dva góly, ale Anaheimu sa podarilo stav otočiť, aby si triumfom 3:2 ukončil päťzápasovú sériu prehier. Sam Carrick a Sam Steel stav vyrovnali, Cam Fowler rozhodol o výhre v 59. minúte zápasu. John Gibson k nej prispel 28 zákrokmi, zatiaľ čo Cal Petersen ich urobil 19. Kings prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Chyba v komunikácii? Pohotový Kempe ju využil:

Hviezdy duelu: 1. C. Fowler (ANA), 2. A. Kempe (LAK), 3. S. Carrick (ANA)

SJS - ARI 4:2

Kořenář doviedol Sharks k druhej výhre po sebe

Josef Kořenář predviedol veľmi dobrý výkon a s 28 zákrokmi doviedol San Jose k výhre 4:2 nad Arizonou. Sharks viedli už 3:0 po góloch Evandera Kanea, Rudolfsa Balcersa a Kevina Labanca. Coyotes sa podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu a na vyrovnanie mali 34 minút, kým dvojbodový Tomáš Hertl nepridal poistku do prázdnej brány. Kane skóroval v treťom zápase po sebe, aby po siedmykrát v kariére dosiahol 20-gólovú métu. Podarilo sa mu to teraz šesťkrát po sebe. O góly hostí sa postarali Phil Kessel a Johna Larsson, zatiaľ čo Darcy Kuemper kryl 27 z 30 striel. Tím z Glendale prehral štvrtý zápas z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. E. Kane, 2. B. Burns, 3. A. Barabanov (všetci SJS)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies