Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Boj o Calderovu trofej je mimoriadne tesný: Kaprizovova ohrozuje Robertson

Menej ako tri týždne pred koncom základnej časti prebieha jeden zaujímavý boj – o to, kto sa tento rok stane držiteľom Calderovej trofeje. Ešte pred istým časom to vyzeralo tak, že najlepším nováčikom sezóny bude Kirill Kaprizov z Minnesoty. V ostatnom čase sa však o slovo prihlásil aj Jason Robertson z Dallasu.

Kaprizov je hviezdnejší z dvojice. Je dynamickejším hráčom a častejšie ho vidíme v highlightoch. Robertsonova hra je nedoceňovaná, no je nemenej vplyvným hráčom. Ide o komplexnejšieho hokejistu, ktorý je významným hnacím motorom úspechom Stars, ktorí v Centrálnej divízii bojujú o postup do play-off.

Ktorý z tejto dvojice by mohol mať navrch?

Kaprizov dodal iskru ofenzíve Wild po boku Victora Raska a Matsa Zuccarella. Vedie kľúčové štatistiky u nováčikov, ako sú počet gólov, bodov či presilovkových gólov. Je hrozbou vždy, keď naberie v strednom pásme rýchlosť. V súbojoch jeden na jedného máva navrch a kombinuje v sebe šikovnosť so silou. Ťažko sa od neho získava puk.

Článok pokračuje pod reklamou

V 24 rokoch má za sebou šesť sezón v KHL, no nie každá hviezda z tejto súťaže si dokázala na NHL zvyknúť tak hladko. Oceňuje sa jeho dravosť, húževnatosť a snaha pomôcť tímu k výhram, čo sa všetko môže zúročiť v play-off, ktoré už majú v Minnesote isté.

Robertson zažíva rovnako pozoruhodnú sezónu. Tá mu začala o 10 dní neskôr pre nákazu koronavírusom v Dallase. V úvode sa rozbiehal pomaly a po pár zápasoch bol preradený do taxi zostavy. Pravidelne začal nastupovať až od druhého februárového týždňa. Odvtedy je na neudržanie.

Len Connor McDavid z Edmontonu nazbieral od 1. marca viac bodov v hre piatich proti piatim a to už je čo povedať. V 21 rokoch má priemer 0,91 bodu na zápas, čo je lepšia hodnota, ako má skúsenejší Kaprizov. Jeho formácia s Joeom Pavelskim a Roopem Hintzom je na tom tiež výrazne lepšie pri podiele očakávaných gólov ako tá Kaprizovova.

Plusom u mladíka z texaského tímu je jeho defenzívna hra. Len sedem útočníkov s minimálne 500 odohranými minútami je na tom lepšie v počte očakávaných inkasovaných gólov na 20 minút. Ruský rival je v tejto štatistike až v polovici druhej stovky. Môže za to defenzívna hra tímu, ale aj to, že len Robertson málokedy zahrá puk ľahkovážne či nepremyslene.

Koho by ste za nováčika roka zvolili vy? Zrejme ani v jednom prípade nepôjde o zlú voľbu. A možno posledné týždne ešte karty premiešajú tak, že sa jeden z dvojice dostane do „trháku“...



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies