Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Magazín

Preview pred sezónou 2009/10: Atlantická divízia

O necelý mesiac začne už 92. ročník kanadsko-americkej NHL. Počas leta sa udialo niekoľko veľkých zmien v kádroch jednotlivých mužstiev, čo ovplyvnilo tímy pozitívne i negatívne. SlovakNHL.sk vám prináša šesťdieľnú sériu preview, ktorú začne Atlanticka divízia.

New Jersey Devils

Sezóna 2008/09: 51 - 27 - 4, 106 bodov - vypadli v 1.kole play-off
New Jersey Skóre: 244:209
Presilovky: 18,9 % (15. miesto)
Oslabenia: 79,9 % (20. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Zach Parise (94 bodov)
Najlepší strelec: Zach Parise (45 gólov)
Najlepší nahrávač: Zach Parise (49 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Travis Zajac (+33)
Najhorší hráč v +/-: Jay Pandolfo (-12)
Najtrestanejší hráč: David Clarkson (164 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Martin Brodeur je kvalita sama o sebe. Ak bude zdravý, Devils majú o kvalitu na tomto poste postarané. Dvojkou bude Danis, ktorý má potenciál stať sa brankárom číslo jedna a určite bude vhodnou dvojkou.”

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „V minulej sezóne patrili medzi piliere zadných rád Devils Johnny Oduya a Paul Martin. Malo by tomu byť aj v nasledujúcej sezóne, keďže do tímu neprišiel žiadny hviezdny obranca, naopak odišiel veterán Niclas Hävelid, ktorý sa vrátil domov do Švédska. Oduyovi a Martinovi by mal sekundovať Cory Murphy, ktorý prišiel z Tampy Bay, a Colin White, ktorý rozdal 126 hitov. Za zmienku stojí Andy Greene, Rob Davison, Mike Mottau a Bryce Salvador."

Článok pokračuje pod reklamou

Útok:
Jakub Homoľa, redaktor: „Tu tkvie obrovská sila New Jersey. V minulosti sa o nich hovorilo ako o defenzívne ladenom mužstve, ale čím ďalej sa toto tvrdenie obracia. V útoku sú mladé pušky Zajac s Pariseom, pričom hlavne Zajac zvláda veľmi dobre i defenzívnu činnosť. Skúsenosť v podobe Patrika Eliáša, ktorý dozrieva ako víno, Jamieho Langenbrunnera, či Brendana Shanahana je na nezaplatenie. Prekvapiť by mohol i Brian Rolston, od ktorého sa vzhľadom na jeho vlaňajší podpis zmluvy čakalo viac.”

HODNOTENIE TÍMU:
* * * * 0

New York Islanders

Sezóna 2008/09: 26 - 47 - 9, 61 bodov - nepostúpili do play-off
New York Islanders Skóre: 201:279
Presilovky: 16,9 % (23. miesto)
Oslabenie: 79,8 % (22. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Mark Streit (56 bodov)
Najlepší strelec: Kyle Okposo (18 gólov)
Najlepší nahrávač: Mark Streit (40 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Mark Streit (+6)
Najhorší hráč v +/-: Brendan Witt (-34)
Najtrestanejší hráč: Tim Jackman (155 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Čo s toľkými kvalitnými brankármi? Po návrate zraneného DiPietra sa jeden z dvojice Biron-Roloson bude musieť rozlúčiť s Islanders. Otázkou však môžu byť aj výkony DiPietra, dlhodobej jednotky tímu. Bránkovisko Isles bude v tejto sezóne nedobytnejšie ako tomu bolo v minulom ročníku.”

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „Hviezdou v obrane tímu z Long Islandu je Mark Streit, ktorý vyhral v minulej sezóne klubové bodovanie o 17 bodov. Popri ňom majú „ostrovania” v tíme aj Bruna Gervaisa, skúseneho Bretta Witta a Andyho Suttona. Ale ani jeden z nich nie je taký dobrý ako Streit, na ktorom bude ležať veľká zodpovednosť zadných rád. Za zmienku stojí aj Radek Martínek, Jack Hillen a Freddy Meyer.”

Útok:
Jakub Homoľa, redaktor: „Islanders celkovo disponujú slabým kádrom a ani útok na tom nie je nejak extra dobre. Zraky divákov sa budú upierať hlavne na Johna Tavaresa, jednotku posledného draftu. Okrem neho stojí za zmienku pripomenúť veterána Douga Weighta či mladíkov Kyleho Okposa s Joshom Baileym. Nenápadným mužom v tíme môže byť Jon Sim.”

HODNOTENIE TÍMU:
* * * 0 0

New York Rangers

Sezóna 2008/09: 43 - 30 - 9, 95 bodov - vypadli v 1.kole play-off
New York Rangers Skóre: 210:218
Presilovky: 13,9 % (29. miesto)
Oslabenia: 87,8 % (1. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Scott Gomez / Nikolai Žerdev (obaja 58 bodov)
Najlepší strelec: Markus Näslund (24 gólov)
Najlepší nahrávač: Scott Gomez (42 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Ryan Callahan (+7)
Najhorší hráč v +/-: Colton Orr (-15)
Najtrestanejší hráč: Colton Orr (193 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Lundqvist patrí k špičke, o tom niet pochýb. Rangers s brankárskym postom nebudú mať výrazné problémy. Zahanbiť sa svojimi výkonmi nedá ani Steve Valiquette, ktorý bude aj v tejto sezóne náhradníkom najlepšieho švédskeho brankára.”

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „1. júla 2008, kedy sa otvoril trh s voľnými hráčmi, podpísali Rangers šesťročnú zmluvu s Wadeom Reddenom. Od Reddena sa čakalo, že bude najlepším obrancom Rangers, ale nestalo sa. Bývalý zadák Ottawy získal len 28 bodov. No ani ďalší obrancovia nechŕlili produktivitou. Počas tohto leta opustili káder Derek Morris a Paul Mara. Tým pádom by mal medzi ťahúňou zadných rád patriť Dan Girardi, ktorý podával vlani kvalitné výkony. Nemôžeme zabudnúť na Marca Staala a Michala Rozsívala, ktorý sa stal s 30 bodmi najproduktívnejším bekom „jazdcov”.”

Útok:
Jakub Homoľa, redaktor: „Rangers je známy svojím vyhadzovaním peňazí za posily. I podpis Mariána Gáboríka bol často skloňovaný ako fiasko. Napriek tomu, ak mu vydrží zdravie, tak jeho 7,5-miliónová zmluva by mohla byť veľmi výhodná. Navyše východ by mu mal viac sedieť ako západná konferencia. Okrem neho Rangers podpísali Aleša Kotalíka. Tento nenápadný český forvard je veľmi prospešný pre tím a ich kúpou sa Rangers určite posilnili. Tím z Mannhattanu má okrem toho v zálohe mladého Callahana a Higginsa, či skúseného Prospala, Brashera či Druryho. Dôležitú úlohu môže zohrávať i provokatér Sean Avery. Celkovo je však celý útok značne preplatený a v prípade nespokojnosti môže nastať problém s vymieňaním.”

HODNOTENIE TÍMU:
* * * * 0

Philadelphia Flyers

Sezóna 2008/09: 44 - 27 - 11, 99 bodov - vypadli v 1.kole play-off
Philadelphia Skóre: 264:238
Presilovky: 22,5 % (6. miesto)
Oslabenia: 83 % (6. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Jeff Carter (84 bodov)
Najlepší strelec: Jeff Carter (46 gólov)
Najlepší nahrávač: Mike Richards (50 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Jeff Carter (+23)
Najhorší hráč v +/-: Andreas Nodl (-15)
Najtrestanejší hráč: Riley Cote (174 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „S brankárskym postom Flyers to na papieri tento rok nevyzerá najlepšie, ale ja si nemyslím, že to bude až taká veľká katastrofa. Dôležite bude vhodne rozdeliť úlohy trom relatívne porovnateľným brankárom, z ktorých jeden nemá skúsenosti z NHL a na úzkych klziskách by sa mu mohlo dariť.”

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „Paul Holmgren, generálny manažér Flyers, získal počas tohtoročného draftu Chrisa Prongera, ktorý by mal priniesť do tímu veľa skúsenosti. Ďalším skúseným bekom v tíme „letcov” je Kimmo Timonen. Nesmieme zabudnúť na mladého Braydona Coburna a Matta Carlea. Šancu zahrať si v prvom tíme Philadlephie dostanú aj Randy Jones, Ryan Parent a Ole-Kristian Tollefsen.”

Útok:
Jakub Homoľa, redaktor: „Útok Philadelphie je asi najlepší v celej lige. Mená ako Jeff Carter, Scott Hartnel, Daniel Briere, Simon Gagne, Mike Richards patria medzi najlepšie v ligách. Vekovo tiež na tom nie sú spomínaní zle (s výnimkou Briera, všetci majú pod 30), takže možno očakávať, že títo hráči budú hrať možno ešte lepšie ako vlani. A to ešte pravdepodobne sa dostane do prvého tímu i Američan James van Riemsdyk, najproduktívnejší hráč MS „18“ 2007 a MS „20“ 2008.”

HODNOTENIE TÍMU:
1 1 1 1/2* 0

Pittsburgh Penguins

Sezóna 2008/09: 45 - 28 - 9, 99 bodov - vyhrali Stanley Cup
Pittsburgh Skóre: 264:239
Presilovky: 17,2 % (20. miesto)
Oslabenia: 82,7 % (8. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Jevgenij Malkin (113 bodov)
Najlepší strelec: Jevgenij Malkin (35 gólov)
Najlepší nahrávač: Jevgenij Malkin (78 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Rob Scuderi (+23)
Najhorší hráč v +/-: Ryan Whitney (-15)
Najtrestanejší hráč: Eric Godard (171 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Brankársku situáciu v Penguins môžeme označiť za veľmi dobrú. Fleury by mal byť jednotkou, no na chrbát mu bude dýchať Brent Johnson, ktorý svoje kvality už dokázal v drese Capitals. V skratke – chválitebná jednotka, výborná dvojka.”

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „Zadné rady Pittsburghu opustili cez leto viacerí obrancovia. Rob Scuderi sa upísal „kráľom” z Los Angeles, Hal Gill prestúpil do Montrealu a veterán Phillippe Boucher sa stal neobmedzený voľným hráčom. Ale aj tak z tímu neodišla najväčšia hviezda, ktorou je Sergei Gončar. Gončar bude pravdepodobne nastupovať v prvej formácií spolu s Brooksom Orpikom, ako bolo tomu aj počas minulej sezóny. V ďalších formáciach si zahrá talentovaný Kris Letang, Alex Goligoski, Jay McKee a Mark Eaton. Za zmienku stojí Ben Lovejoy, Nathan Guenin a Brian Strait."

Útok:
Jakub Homoľa, redaktor: „Útok Pittsburghu sa sústreďuje hlavne na 3 centrov - Malkina, Crosbyho a Staala. Zatiaľ čo prví dvaja patria medzi Top 5 najlepších hokejistov planéty, Staal musí na svoju šancu stále čakať v nižších formáciách, i keď v inom tíme by určite patril medzi najlepších hráčov. Mimo tejto trojice v tíme bude hrať dôležitú úlohu Chris Kunitz, ale i veterán Bill Guerin. Netreba zabúdať ani na vhodných hráčov do checking line so schopnosťami skórovať ako Pascal Dupuis, či hrdina 7. finálového zápasu o Stanleyho pohár, Maxime Talbot.”

HODNOTENIE TÍMU:
1 1 1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies