Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Pre McDavida je prioritou tím. Nič nebudem meniť, tvrdí o ceste za stovkou

Hviezdny útočník Edmontonu Connor McDavid tvrdí, že dosiahnutie 100-bodovej hranice v skrátenej sezóne 2020/21 je pre neho stále možné, no nie je to prvá vec, na ktorú myslí, keď ráno vstáva.

Kapitán Oilers nazbieral v doterajších 49 zápasoch 87 bodov za 29 gólov a 58 asistencií a v ceste za treťou Trofejou Arta Rossa v kariére má 16-bodový náskok pred spoluhráčom Leonom Draisaitlom. Momentálne má matematicky nábeh na 99 bodov.

„Osobne chcem pokračovať v hraní dobrého hokeja a naše mužstvo chce pokračovať v hraní dobrého hokeja,“ povedal McDavid. „Chceme ísť do play-off dobre naladení. Pre mňa je to len číslo. Samozrejme, bolo by iné dosiahnuť to v skrátenej sezóne, ale nebudem nič meniť. Budem pokračovať v hraní mojej hry a ak to dosiahnem, tak to dosiahnem. Ak nie, tak nevadí.“

Sezóna 2020/21 pozostáva len z 56 zápasov. Edmonton čaká do konca základnej časti už len sedem zápasov, v ktorých McDavid potrebuje nazbieral 13 bodov, aby dosiahol na stobodovú hranicu.

Článok pokračuje pod reklamou

Na ňu v 56 zápasoch nedosiahol nikto od ročníka 1995/96, v ktorom to dokázali spoluhráči z Pittsburghu, Mario Lemieux (116) a Jaromír Jágr (104). V histórii NHL sa to stalo celkovo 29-krát. Vyžaduje si to minimálne priemer 1,79 bodu na zápas. McDavidov aktuálny je 1,78.

Dvadsaťštyriročnému rodákovi z ontárijského Richmond Hill stúpal bodový priemer v každej sezóne. V nováčikovskej mal úroveň 1,07 bodu na zápas, následne sa zvyšoval na 1,22 bodu na zápas, 1,32 bodu na zápas, 1,49 bodu na zápas, 1,52 bodu na zápas až k tomu aktuálnemu.

„Nič už ma na tom chlapcovi neprekvapuje. Je neskutočné, ako pokračuje v zlepšovaní. Zdá sa, že keď v jednom zápase neboduje, tak v ďalšom je omnoho hladnejší a pomôže tímu k výhre. Hovorí to veľa o jeho vyzretosti. Každý vie, aký neskutočný je na ľade, no ja som ho videl vyrásť z mladého chlapca v lídra tímu. To je dôležitý dôvod, prečo máme v tomto ročníku také úspechy, “ povedal spoluhráč Mike Smith.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies