Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Návraty hviezd, Sekera a Chára si natiahli dlhé suchoty, ďalšie dva tímy sú v play-off

V pondelok nám NHL priniesla až 14 zápasov, no v akcii sme videli len troch slovenských obrancov. Dvaja si natiahli dvojciferné suchoty. Play-off má isté už Boston. Videli sme návraty hviezd i koniec Varlamovovej série.


NYR - WSH 3:6

Rangers prišli o postupové nádeje pri prehre s Capitals

Alex Ovečkin sa vrátil do akcie, ale po jednom striedaní zápas opustil a už len ako divák sledoval výhru Washingtonu 6:3 nad Rangers, ktorí tak už prišli o matematické šance dostať sa do bojov o Stanleyho pohár. Daniel Sprong strelil svoj piaty gól v posledných piatich dueloch, Nic Down a Garnet Hathaway zaznamenali po góle a asistencii, Vítek Vaněček urobil 23 zákrokov. Conor Sheary zvyšoval na 2:0, no potom Capitals prehrávali 2:3. O ich posledné dva góly sa postarali Nicklas Bäckström a do prázdnej brány Tom Wilson, ktorému prihrával navrátilec John Carlson. Dva góly New Yorku vsietil Mika Zibanejad, jeden Kaapo Kakko. Artemij Panarin zaznamenal dve asistencie a Igor Šesťorkin 34 zákrokov. Oba tímy vstupovali do zápasu s prehrami z predošlých dvoch duelov. Svoje bodové suchoty si na 21 zápasov natiahol Zdeno Chára, ktorý odohral takmer 17 a pol minúty s jednou strelou a dvoma bodyčekmi.


Hviezdy duelu: 1. D. Sprong (WSH), 2. N. Dowd (WSH), 3. M. Raffl (WSH)

FLA - DAL 5:4 PP

Seguin vynútil predĺženie, v ňom o výhre Panthers rozhodol Barkov

Tyler Seguin strelil v tretej tretine vyrovnávajúci gól pri svojom sezónnom debute, ale Dallas prehral s Floridou 4:5 po predĺžení, aby prehral štvrtý zápas po sebe a na štvrté miesto Nashvillu v Centrálnej divízii strácal už štyri body. Spencer Knight urobil 25 zákrokov, aby sa vo veku 20 rokov a 14 dní stal najmladším brankárom v histórii NHL s výhrami v každom zo svojich prvých štyroch duelov kariére (prekonal Kariho Lehtonena). Rozhodnutie priniesol Aleksander Barkov, ktorý nadviazal na góly Jonathana Huberdeaua, Nikitu Guseva, MacKenzieho Weegara a Gustava Forslinga z normálneho hracieho času. Panthers vyhrali štvrtý zápas po sebe. Joe Pavelski, Roope Hintz a Joel Kiviranta strieľali kontaktné góly Stars, Anton Chudobin vydržal v bráne len necelých 21 minút. Inkasoval štyri góly z 15 striel a striedal. Jake Oettinger následne kryl 27 z 28 striel. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 17 minút a 17 sekúnd, počas ktorých si pripísal mínusový bod a dva bodyčeky. Nebodoval v 18. zápase po sebe a už len jeden zápas ho delí od najdlhších suchôr kariéry.

Článok pokračuje pod reklamou

Seguin skóroval pri sezónnom debute:

Vlastný gól Weegara:

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. O. Tippett (FLA), 3. T. Seguin (DAL)

SJS - COL 4:5 PP

Burakovsky zakončil v predĺžení obrat Colorada

Colorado prehrávalo 0:1, 1:3 a 2:4, no nakoniec dokázalo otočiť zápas a zdolať San Jose 5:4. O tretej výhre Avalanche v sérii rozhodol v úvodnej minúte nadstaveného času Andre Burakovsky, ktorý nadviazal na góly Mikka Rantanena, Valeriho Ničuškina, Gabriela Landeskoga a Nazema Kadriho z normálneho hracieho času. Philipp Grubauer urobil 23 zákrokov a prekonali ho Tomáš Hertl, Timo Meier a dvakrát Evander Kane. Martin Jones kryl 26 striel a Sharks prehrali tretí zápas po sebe. V ich drese sme videli aj slovenského obrancu Christiána Jaroša, ktorý predviedol štyri bodyčeky a dva bloky počas necelých 11 minút v akcii. Prezentoval sa aj jednou strelou a pripísal si aj plusový bod.

Hviezdy duelu: 1. A. Burakovsky (COL), 2. E. Kane (SJS), 3. A. Barabanov (SJS)

BUF - NYI 4:2

Varlamov prišiel o sériu, Houser vychytal výhru pri prvom štarte v NHL

Michael Houser, ktorý naposledy štartoval v profesionálnom zápase 7. marca 2020 v ECHL, štartoval po prvýkrát v NHL a s 34 zákrokmi pomohol Buffalo zdolať Islanders 4:2 napriek tomu, že v strede zápasu svietilo na tabuli skóre 0:2. Tage Thompson strelil kontaktný gól ešte v druhej tretine a v tretej asistoval pri vyrovnávajúcom góle Rasmusa Asplunda. Asistenciu si pri ňom pripísal aj Sam Reinhart, ktorý strelil ďalšie dva góly Sabres – druhý do prázdnej brány. Buffalo si ukončilo štvorzápasovú sériu prehier. O sériu bez inkasovaného gólu prišiel Semion Varlamov, ktorý ju dokázal natiahnuť na rovných 248 minút – v histórii NHL sme videli len 11 dlhších. Duel opustil s 36 zákrokmi. Adam Pelech a Oliver Wahlstrom strelili góly newyorského tímu.


Hviezdy duelu: 1. M. Houser (BUF), 2. T. Thompson (BUF), 3. S. Reinhart (BUF)

NJD - BOS 0:3

Boston si výhrou v New Jersey zaistil play-off, Rask vychytal nulu

Tuukka Rask zneškodnil 20 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a pomohol Bostonu nie len k štvrtej výhre v sérii, ale aj k zaisteniu účasti v play-off. K výhre 3:0 nad New Jersey viedli aj góly Nicka Ritchieho, Patricea Bergerona a Matta Grzelcyka, ktorému pomohol šťastný odraz puku od obrancu domácich. Bergeron, ktorý dosiahol 20-gólovú métu v 12. sezóne v kariére, pridal aj asistenciu, dve ich zaznamenal Brad Marchand. Scott Wedgewood urobil 39 zákrokov a Devils prišli o štvorzápasovú bodovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron (BOS), 2. S. Wedgewood (NJD), 3. T. Rask (BOS)

PHI - PIT 7:2

Malkin bodoval pri návrate, ale Penguins podľahli Flyers

Claude Giroux zaznamenal dva góly a asistenciu, aby pomohol Philadelphii zdolať Pittsburgh 7:2. Joel Farabee si pripísal gól a dve asistencie, Jakub Voráček nazbieral tri asistencie a Alex Lyon urobil 35 zákrokov, aby si Flyers ukončili trojzápasovú sériu prehier. Kevin Hayes strelil svoj prvý gól za ostatných 17 duelov a presadili sa aj Shayne Gistisbehere, Wade Allison a Robert Hagg. Penguins sa do zostavy vrátil Jevgenij Malkin, ktorý asistoval pri góle Sidneyho Crosbyho. Ten druhý vsietil Jason Zucker. Oba padli v presilovkách. Casey DeSmith inkasoval štyri góly z 37 striel, Tristan Jarry následne kryl päť striel zo siedmich. Girouxov druhý gól padol do prázdnej brány.

Hayesov gól potvrdili až počas komerčnej prestávky:

Hviezdy duelu: 1. A. Lyon (PHI), 2. C. Giroux (PHI), 3. S. Gostisbehere (PHI)

CAR - CHI 5:2

Aho doviedol Hurricanes k výhre nad Chicagom, ktorá vypadlo z hry o play-off

Sebastian Aho dosiahol hetrik, ktorý zavŕšil gólom do prázdnej brány, aby bodoval v ôsmom zápase po sebe a pomohol Carolina k výhre 5:2 nad Chicagom, ktoré tak už prišlo aj o teoretickú šancu na postup do play-off. Dvojbodový Dougie Hamilton otvoril skóre, aby dosiahol 10-gólovú métu v siedmej sezóne po sebe a nasmeroval Hurricanes k štvrtej výhre v sérii a predĺženiu bodovej série na 11 duelov. Gólom k tomu pomohol aj Martin Nečas, 15 zákrokmi Alex Nedeljkovic. Prekonali ho len Ian Mitchell a Alex DeBrincat. Dominik Kubalík zaznamenal dve asistencie a Malcolm Subban inkasoval štyri góly z 18 striel predtým, ako ho nahradil Collin Delia, ktorý urobil 19 zákrokov. Blackhawks prehrali piaty zápas po sebe.


Hviezdy duelu: 1. S. Aho (CAR), 2. D. Hamilton (CAR), 3. V. Trocheck (CAR)

CBJ - NSH 3:4 PP

Josi zabránil v predĺžení obratu Columbusu víťazným gólom

Emil Bemstrom strelil svoje prvé tri góly v sezóne v tretej tretine, aby zaistil Columbusu bod za remízu v normálnom hracom čase. V štvrtej minúte nadstaveného času však skóroval Roman Josi, ktorý svojím druhým gólom v zápase rozhodol o výhre Nashvillu 4:3. Predators viedli 3:0, keď sa v druhej tretine okrem Josiho presadili aj dvojbodoví Filip Forsberg a Ryan Johansen. Ryan Ellis zaznamenal dve asistencie a Juuse Saros urobil 29 zákrokov, aby Nashville oslávil štvrtú výhru z posledných piatich duelov. Elvis Merzlikins opustil duel s 34 zákrokmi a Blue Jackets bodovali v štvrtom zápase po sebe, hoci prehrali 11 z posledných 12.


Hviezdy duelu: 1. E. Bemstrom (CBJ), 2. R. Josi (NSH), 3. F. Forsberg (NSH)

STL - ANA 3:1

Blues zdolali Ducks, aby bodovali v šiestom zápase po sebe

Robert Bertuzzo prelomil nerozhodný stav v tretej minúte tretej tretiny svojím prvým gólom v sezóne, aby pomohol St. Louis k výhre 3:1 nad Anaheimom. Brayden Schenn otvoril skóre v druhej tretine a strelou do prázdnej brány ho uzavrel Ryan O’Reilly, pri ktorého góle asistoval aj David Perron. Ten dosiahol svoj 600. bod v okrúhlom 900. zápase v NHL. K natiahnutiu bodoval série na šesť zápasov a k piatej výhre z posledných šiestich duelov pomohol aj Jordan Binnington, ktorého z 20 striel prekonal len Ryan Getzlaf. John Gibson kryl 29 z 31 striel a Ducks prehrali siedmy zápas z posledných deviatich.

Hviezdy duelu: 1. B. Schenn (STL), 2. R. Thomas (STL), 3. R. Bortuzzo (STL)

MTL - TOR 3:2 PP

Caufield rozhodol v predĺžení druhý zápas po sebe

Cole Caufield ako tretí hráč v histórii NHL po Albertovi Hughesovi (1930) a Brentovi Seabrookovi (2005) strelil aj svoj druhý gól kariéry v predĺžení, aby rozhodol o dôležitej výhre Montrealu 3:2 nad Torontom. Canadiens dvakrát prehrávali, no Tyler Toffoli a 52 sekúnd pred koncom tretej tretiny Phillip Danault dokázali odpovedať. Jeff Petry nazbieral tri asistencie, Jake Allen urobil 27 zákrokov a „Habs“, ktorí opäť hrali bez Tomáša Tatara, vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich. Morgan Rielly otvoril skóre a Auston Matthews strelil svoj 39. gól v sezóne, no Maple Leafs prišli o päťzápasovú víťaznú šnúru. Jack Campbell opustil duel s 19 zákrokmi a Nick Foligno so zranením hornej časti tela.

Caufield skóroval v druhom zápase po sebe v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. C. Caufield (MTL), 2. N. Suzuki (MTL), 3. A. Matthews (TOR)

OTT - WPG 2:1

Zajcev na poslednú chvíľu rozhodol o výhre nad Jets

Nikita Zajcev prelomil nerozhodný stav 73 sekúnd pred koncom tretej tretiny, aby Ottawa zdolala Winnipeg 2:1. Asistenciu pri víťaznom góle pripísal aj Connor Brown, ktorý otvoril skóre zápasu. Filip Gustavsson urobil 28 zákrokov a Senators vyhrali šiesty zápas z posledných ôsmich. V štvrtom po sebe bodovali. Sériu ťahajú aj Jets, no nie pozitívnu – prehrali sedem zápasov po sebe. Laurent Brossoit urobil 16 zákrokov a o gól sa postaral Josh Morrissey, ktorý si vytvoril osobný rekord s 9 strelami na bránu. Duel nedohral obranca Ottawy Thomas Chabot.

Hviezdy duelu: 1. F. Gustavsson (OTT), 2. C. Brown (OTT), 3. J. Morrissey (WPG)

MIN - VGK 6:5

Wild otočili v tretej tretine zápas proti Vegas

Jonas Brodin strelil tretí gól svojho tímu v tretej tretine len 66 sekúnd pred jej koncom, aby rozhodol o výhre Minnesoty 6:5 nad Vegas. O vyrovnanie sa postarali Kevin Fiala a Kirill Kaprizov, ktorí nadviazali na góly Joela Erikssona Eka a dvojgólového Nicka Bonina, ktorý pridal aj asistenciu. Cam Talbot urobil 27 zákrokov, o jeden viac ako Robin Lehner. O góly Golden Knights sa postarali Shea Theodore, Alec Martinez, Alex Tuch, Mark Stone a Jonathan Marchessault. Tomáš Jurčo nehral. Kým Wild vyhrali deviaty zápas z posledných 11, „Rytieri“ prehrali druhý z posledných troch. Chýbal im aj Max Pacioretty.

Lehner mal hokejku naopak, kapituloval:

Hviezdy duelu: 1. J. Brodin (MIN), 2. K. Kaprizov (MIN), 3. N. Bonino (MIN)

ARI - LAK 2:3

Kings vyhrali nad Coyotes, zranil sa im Quick

Anže Kopitar strelil vyrovnávajúci gól a potom asistoval pri víťaznom ktorým Alex Iafallo počas presilovky rozhodol o výhre Los Angeles 3:2 nad Arizonou. Skóroval aj Trevor Moore. Jonathan Quick kryl 17 striel z 19 predtým, ako duel opustil po dvoch tretinách so zranením hornej časti tela. Calvin Petersen zneškodnil všetkých 15 striel, ktorým v tretej tretine čelil. Coyotes dvakrát vyhrávali po góloch Christiana Dvoraka a Jakoba Chychruna, ale nakoniec prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Darcy Kuemper ho opustil s 23 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. J. Chychrun (ARI), 3. A. Iafallo (LAK)

VAN - EDM 3:5

Edmonton si zaistil play-off, McDavid štvorbodový

Connor McDavid strelil dva góly a pridal dve asistencie, aby mal na konte už 91 bodov pred poslednými šiestimi zápasmi základnej časti. Edmontonu pomohol k výhre 5:3 nad Vancouverom, po ktorej má istotu play-off. K štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohli gólmi aj Jesse Puljujärvi, Tyson Barrie a Dominik Kahun, zatiaľ čo Mikko Koskinen kryl 20 striel. Prekonali ho Nate Schmidt, J.T. Miller a Brock Boeser. Braden Holtby inkasoval štyri góly z 31 striel a Canucks prehrali piaty zápas v sérii.

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. J. Miller (VAN), 3. T. Barrie (EDM)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 17:23 0 0 0 0 0 1 2
A. Sekera (DAL) 17:17 0 0 0 -1 0 0 2
Ch. Jaroš (SJS) 10:44 0 0 0 +1 0 1 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies