Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 3. tr.
EDM
4
LAK
4
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Černák trojbodový, Sekera skóroval. Ďalší tím je v play-off

V deviatich stredajších zápasoch NHL sme videli troch slovenských obrancov. Kým Zdeno Chára bol svedkom odvety Rangers na Toma Wilsona, jeho dvaja krajania dali o sebe vedieť aj bodovo a gólovo. Play-off si zaistil Winnipeg a Anže Kopitar má na konte už 1000 bodov.


TBL - DAL 6:2

Slovenskí obrancovia dali o sebe vedieť vo vzájomnom zápase

Erik Černák skóroval necelú minútu po Andrejovi Sekerovi a pridal dve asistencie, aby významne prispel k výhre Tampy 6:2 nad Dallasom, ktorý je stále v hre o play-off, no prehral už piaty zápas po sebe. Lightning vyhrali šiesty z posledných siedmich, v ktorých zakaždým bodovali, aj vďaka 20 zákrokom Andreja Vasilevského. Ten chytal vo svojom 300. zápase. Okrem Černáka sa do čierneho trafili aj Tyler Johnson, Alex Killorn a Brayden Point, do prázdnej brány Ross Colton a Michail Sergačov. Košický rodák odohral necelých 20 minút a pripísal si aj tri plusové body, štyri strely, dva bodyčeky a tri bloky. Okrem Sekeru sa z hráčov Stars presadil len Tyler Seguin, kým Jake Oettinger urobil 14 zákrokov. Sekera odohral necelých 15 minút a pripísal si aj dva plusové body, streli, štyri bodyčeky a dva bloky. Vyhol sa vyrovnaniu najdlhších suchôt v kariére, keď si ukončil 18-zápasovú sériu bez bodu.

Sekerov 3. gól v sezóne:

Černákov 5. gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. B. Point, 2. A. Killorn, 3. A. Vasilevskij (všetci TBL)

NYR - WSH 2:4

Oshie pomohol s hetrikom k výhre nad Rangers

T.J. Oshie strelil hetrik deň po smrti svojho otca, aby pomohol Washingtonu k výhre 4:2 nad Rangers v zápase, ktorý sa niesol v duchu odvety Rangers voči Tomovi Wilsonovi. Toho po úvodnom vhadzovaní vyzval k bitke Brendan Smith a neskôr duel opustil so zranením hornej časti tela. Okrem Oshieho skóroval aj Nic Dowd, kým Dmitrij Orlov nazbieral tri asistencie a Vítek Vaněček urobil 19 zákrokov. Prekonali ho len Alexis Lafreniere a Morgan Barrn, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Dve asistencie si pripísal Zac Jones a Alexandar Georgiev urobil 31 zákrokov. Newyorský tím prehral štvrtý zápas po sebe. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral 15 minút s jedným mínusovým bodom, dvoma strelami a blokom. Pripísal si aj 12 trestných minút za sekanie a neskôr 10-minútový osobný trest, keď z ľadu „dohováral“ Smithovi sediacemu na striedačke.


Hviezdy duelu: 1. T. Oshie, 2. D. Orlov, 3. V. Vaněček (všetci WSH)

OTT - MTL 5:1

Senators ukončili víťaznú sériu Canadiens

Montreal sa nepriblížil k definitívnej účasti v play-off, keď prehral v Ottawe 1:5. Tím z hlavného mesta Kanady potvrdil formu, keď bodoval v piatom zápase po sebe, pričom štyri z nich vyhral. Svoj prvý gól v NHL strelil Shane Pinto, na ktorého nadviazali Brady Tkachuk, Nick Paul, Connor Brown a Alex Formenton. Erik Brannstrom nazbieral tri asistencie a Anton Forsberg urobil 30 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Joel Edmundson. Jake Allen kryl 29 striel a Canadiens prišli o trojzápasovú sériu výhier. Tomáš Tatar stále absentuje.


Skvelý zákrok Allena:

Hviezdy duelu: 1. E. Brannstrom, 2. N. Paul, 3. A. Forsberg (všetci OTT)

CBJ - NSH 4:2

Nashville si nezaistil play-off v zápase proti Columbusu

Nashville mal šancu spečatiť si účasť v play-off, no prehral s Columbusom 2:4 napriek tomu, že po góloch Tannera Jeannota a Calleho Jarnkroka dvakrát vyhrával. Jack Roslovic a Oliver Bjorkstrand stav vyrovnali, Michail Grigorenko strelil víťazný gól. Bjorkstrand ešte pridal poistku do prázdnej brány a asistenciu vo svojom 300. dueli v NHL. Blue Jackets si natiahli bodovú sériu na päť zápasov aj vďaka 30 zákrokom Elvisa Merzlikinsa. Juuse Saros ich urobil 23. Predators majú stále štvorbodový náskok pred Dallasom na štvrtom mieste Centrálnej divízie. Teraz ich čakajú dva domáce zápasy proti Caroline.

Hviezdy duelu: 1. O. Bjorkstrand, 2. M. Grigorenko, 3. M. Lehtonen (všetci CBJ)

STL - ANA 2:3 SN

Blues prehrali s Ducks po nájazdoch a nespečatili si play-off

St. Louis si mohlo zaistiť miestenku v play-off, ale prehralo s Anaheimom 2:3 po nájazdoch. V nich ako jediný uspel Troy Terry, ktorý nadviazal na góly Maxa Jonesa a Haydna Fleuryho z normálneho hracieho času. V ňom zaznamenal asistenciu. K tretej výhre z posledných piatich duelov pomohol aj Anthony Stolarz, ktorý urobil 24 zákrokov. Prekonali ho Mike Hoffman a Kyle Clifford. Jordan Binnington pomohol natiahnuť bodovú sériu Blues na sedem zápasov s 33 zákrokmi. Ryan Getzlaf sa stal prvým hráčom v histórii Ducks, ktorý odohral 1100 zápasov NHL. David Backes pravdepodobne odohral svoj posledný domáci duel kariéry.

Samostatné nájazdy

Lúčenie s Backesom:

Hviezdy duelu: 1. D. Backes (ANA), 2. J. Binnington (STL), 3. M. Hoffman (STL)

CGY - WPG 0:4

Hellebuyck vynuloval Flames, Winnipeg je v play-off

Connor Hellebuyck zneškodnil všetkých 32 striel, aby so svojím tretím čistým kontom v sezóne doviedol Winnipeg k výhre 4:0 nad Calgary, po ktorej už nikto nepripraví tím z Manitoby o miestenku v play-off. Hellebuyck len v tretej tretine čelil 17 strelám. Blake Wheeler a Adam Lowry strelili po dva góly, aby si Jets ukončili sedemzápasovú sériu prehier proti jedinému tímu, ktorý ich ešte ohrozoval. Flames prehrali tretí zápas z posledných štyroch a už majú prakticky len teoretickú šancu obrať o postup Montreal. Jacob Markström opustil duel s 15 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Lowry, 2. B. Wheeler, 3. C. Hellebuyck (všetci WPG)

MIN - VGK 2:3 PP

Pietrangelo rozhodol o výhre nad Wild, Fleury predbehol Luonga

Marc-Andre Fleury sa osamostatnil na treťom mieste historického poradia NHL so 490 výhrami, keď s 26 zákrokmi pomohol Vegas k výhre 3:2 nad Minnesotou. V druhej minúte predĺženia o nej rozhodol Alex Pietrangelo, ktorý nadviazal na góly Chandlera Stephensona a Reillyho Smitha z normálnej hracej doby. Smith vynútil nadstavený čas počas presilovky v 56. minúte. Kirill Kaprizov strelil oba góly Wild, Ryan Hartman zaznamenal dve asistencie a Cam Talbot kryl 31 striel. Kým Vegas Golden Knights vyhrali 12. zápas zo 14, Minnesota bodovala v štvrtom stretnutí po sebe.

Hviezdy duelu: 1. A. Pietrangelo (VGK), 2. K. Kaprizov (MIN), 3. M. Fleury (VGK)

ARI - LAK 2:4

Kopitar dosiahol pri výhre 1000. bod v NHL

Anže Kopitar sa stal 91. hráčom v histórii NHL a len štvrtým hráčom v histórii Los Angeles, ktorý dosiahol na métu 1000 bodov (346+654 v 1124 dueloch). S asistenciou prispel k výhre 4:2 nad Arizonou. Gabriel Vilardi strelil dva góly, po jednom pridali Jaret Anderson-Dolan a Sean Walker, ktorý pridal aj dve asistencie. Práve pri jeho góle do prázdnej brány asistoval Slovinec, ktorý vyhral vhadzovanie. Calvin Petersen čelil 30 strelám, z ktorých ho prekonali Jakob Chychrun a Oliver Ekman-Larsson. Adil Hill kryl 18 striel z 21. Coyotes prehrali tretí zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. G. Vilardi (LAK), 3. C. Garland (ARI)

SJS - COL 3:2

Hertl, Karlsson otočili zápas proti Coloradu

Colorado viedlo ešte v poslednej minúte druhej tretine po góloch Tysona Josta a Andreho Burakovskyhoho 2:0, no potom inkasovalo tri góly po sebe a nakoniec prišli o trojzápasovú víťaznú sériu. Tomáš Hertl dvoma gólmi zmazal stratu a asistoval pri góle Erika Karlssona, ktorý v presilovke rozhodol o výhre San Jose 3:2. Tri body nazbieral aj Evander Kane, ktorý prihrával na všetky tri góly kalifornského tímu. K ukončeniu trojzápasovej série prehier pomohol s 30 zákrokmi aj Josef Kořenář. Jeho náprotivok, Philipp Grubauer, urobil 30 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. T. Hertl, 2. E. kane, 3. J. Kořenář (všetci SJS)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 15:06 0 0 0 -1 12 2 0
E. Černák (TBL) 19:42 1 2 3 +3 0 4 2
A. Sekera (DAL) 14:49 1 0 1 +2 0 1 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Český velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecĎalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies