Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Rask a Swayman sú perfektná kombinácia. Preto Halák v Bostone skončí

Jozef Struhár  
08.05.2021

Po dlhej absencii spôsobenej nákazou koronavírusom sa Jaroslav Halák vrátil do brány Bostonu. Nanešťastie, vyzerá to tak, že to bol pre slovenského gólmana posledný zápas v drese Bruins. Konštatuje to Sam Minton z Chowder and Champions.


Halák bol väčšinu svojej kariéry v Bostone prakticky druhou jednotkou. Až v tejto sezóne sa však o ňom začalo pochybovať. Doteraz je to najhorší ročník od príchodu do tímu, keď pri bilancii 9-6-4 kryl 90,5 % striel a inkasoval 2,53 gólu na zápas.

„Tento rok sa Boston nemohol spoliehať na Haláka, keď bol v bráne. Hoci tam boli obdobia, keď bol schopný ukázať svoju brilantnosť, až príliš často inkasoval lacné góly. Jednoducho už nie je tým brankárom, ktorého Bruins potrebujú. Urobiť krok späť v 35 rokoch je niečo, čo sa dalo aj očakávať,“ skonštatoval Minton.

Podľa neho sa Halákovi stala osudná nákaza koronavírusom skombinované tým, že k nej došlo pri absencii Tuukku Raska. Bruins tak nemali inú možnosť, ako siahnuť po svojich mladíkov zo systému. Dan Vladař sa prezentoval v dobrom svetle, no šou si pre seba ukradol Jeremy Swayman.

Článok pokračuje pod reklamou

Dvadsaťdvaročný rodák z Aljašky má po prvých deviatich dueloch v NHL bilanciu 7-2-0 s 94,6% úspešnosťou zákrokov a priemerom 1,44 inkasovaného gólu na zápas. Robí dôležité zákroky, pôsobí pokojne a tím sa s ním nebude báť vstúpiť ani do play-off.

Halák tiež podľa Mintona ukázal pri poslednom štarte svoje emócie, keď rozmlátil hokejku a odkopol stoličku. Renomovanejší odborníci, ako Ty Anderson či Joe Haggerty, skonštatovali, že to bolo vyústením uvedomenia si, že bratislavský rodák prišiel o pozíciu náhradníka.

Podľa Mintona je však dôvodom, prečo Slováka s končiacou zmluvou už v budúcej sezóne v Bostone neuvidíme jednoducho fakt, že Rask so Swaymanom tvoria perfektný brankársky tandem z pohľadu prítomnosti i budúcnosti.

„V budúcej sezóne bude Swayman pravdepodobne náhradníkom. Rask chce zostať v Bostone a vyzerá to tak, že podpíše zmluvu priateľskú pre tím, aby zostal v drese Bruins. S tandemom Rask a Swayman sa Boston môže pripravovať na budúcnosť a tiež vyhrávať zápasy. Je to perfektná kombinácie,“ dodal.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies