Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Magazín

Preview pred sezónou 2009/10: Centrálna divízia

Nová sezóna sa nezadržateľne blíži a aj preto vám SlovakNHL.sk prináša šesťdieľnú sériu preview. V druhej časti sa zameráme na piatich zástupcov Centrálnej divízie.

Chicago Blackhawks

Sezóna 2008/09: 46 - 24 - 12, 104 bodov - vypadli v 3. kole play-off
Chicago Skóre: 264:216
Presilovky: 19,3 % (12. miesto)
Oslabenia: 80,6 % (18. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Martin Havlát (77 bodov)
Najlepší strelec: Jonathan Toews (34 gólov)
Najlepší nahrávač: Martin Havlát (48 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Duncan Keith (+33)
Najhorší hráč v +/-: Cam Barker (-6)
Najtrestanejší hráč: Ben Eager (161 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Brankárska situácia je celkom zaujímavá. Klub má podpísaného Hueta, ale chcel by podpísať Khabibulina. No vymeniť francúzskeho brankára s jeho súčasným kontraktom je nepravdepodobné, a tak práve on bude jednotkou Hawks. O post dvojky sa pobijú najmä Crawford a Niemi.“

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „V minulej sezóne sa podarilo „jastrabom“ dokráčať až do finále západnej konferencie, čo bol ich najlepší výsledok od sezóny 1994/95. Veľkú zásluhu na tom mali aj obrancovia, ktorí podávali kvalitné výkony. Brian Campbell s Duncanom Keithom vytvorili produktívne duo a určite bude tomu tak aj v budúcej sezóne. Medzi ďalších obrancov, ktorí sú oporami tímu patria Brent Seabrook a Cam Barker. Za zmienku stojí Brent Sopel, Matt Walker, Aaron Johnson a Niklas Hjalmarsson.“

Článok pokračuje pod reklamou

Útok:
Jakub Homoľa, redaktor: „Chicago sa v lige prezentuje veľmi silným útokom. A to jeho vekový priemer je nesmierne nízky (vlastne ako vekový priemer celého tímu), a tak je tu šanca, že sa hráči budú zlepšovať. Navyše, príchodom Mariána Hossu útok získal kvalitného, skúseného krídelníka. Dôležité však bude ako Chicago vyrieši situáciu okolo Patricka Kanea a Jonathana Toewsa, ktorým na konci sezóny končí zmluva. Príchod Hossu totiž zobral z platového stropu príliš, a tak sa Toews s Kaneom budú, ak chcú zostať v tíme, musieť uskromniť.”

HODNOTENIE TÍMU:
1 1 1 1 1/2*

Columbus Blue Jackets

Sezóna 2008/09: 41 - 31 - 10, 92 bodov - vypadli v 1. kole play-off
Columbus Skóre: 226:230
Presilovky: 12,7 % (30. miesto)
Oslabenia: 82,1 % (13. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Rick Nash (79 bodov)
Najlepší strelec: Rick Nash (40 gólov)
Najlepší nahrávač: Rick Nash (39 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Jan Hejda (+23)
Najhorší hráč v +/-: R.J. Umberger / Kris Russell (-10)
Najtrestanejší hráč: Jared Boll (180 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Najlepší nováčik uplynulej sezóny Steve Mason je pred sezónou pasovaný za jasnú jednotku Blue Jackets. Chrbát mu bude kryť skúsený Mathieu Garon. Otázkou však je, či 21-ročný Mason zvládne tlak, ktorému je po veľmi úspešnej sezóne vystavený.”

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „Obrancovia Blue Jackets nepatrili v minulej sezóne medzi ofenzívnych, skôr sa sústreďovali na defenzívnu činnosť. Fiodor Ťutin, ktorý prišiel do Columbusu počas minulého leta, zažil svoju najlepšiu sezónu v NHL. Spoľahlivo hral aj skúsený Mike Commodore, ktorý si porozumel s Janom Hejdom. Nesmiem zabudnúť na Krisa Russela, Marca Methota a Christiana Bäckmana.“

Útok:
Jakub Homoľa, redaktor: „Ofenzíva Columbusu nie je len Rick Nash, i keď, samozrejme, okolo neho sa celý útok točí. Útočná sila Blue Jackets sa skladá hlavne z mladých útočníkov ako sú Jakub Voráček, Derick Brassard či Nikita Filatov. Koniec koncov ani Rich Nash, R.J. Umberger či Antione Vermette nie sú najstarší. O defenzívnu činnosť medzi útočníkmi sa budú starať vyhlásení defenzívni forvardi Samuel Pahlsson a Fredrik Modin.”

HODNOTENIE TÍMU:
1 1 1 1/2* 0

Detroit Red Wings

Sezóna 2008/09: 51 - 19 - 10, 112 bodov - prehrali vo finále Stanley Cupu
Detroit Skóre: 295:244
Presilovky: 25,5 % (1. miesto)
Oslabenia: 78,3 % (25. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Pavel Daciuk (97 bodov)
Najlepší strelec: Marián Hossa (40 gólov)
Najlepší nahrávač: Pavel Daciuk (65 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Pavel Daciuk (+34)
Najhorší hráč v +/-: Kris Draper (-13)
Najtrestanejší hráč: Andreas Lilja (66 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Za najväčšiu slabinu Red Wings sa považuje brankársky post, i keď Chris Osgood v poslednom play-off podával veľmi dobré výkony. Aj v budúcej sezóne bude jednotkou, no Jimmy Howard urobí všetko preto, aby vedeniu tímu ukázal, že s ním do budúcnosti môžu počítať.”

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „Veterán Nicklas Lidström ukázal v minulej sezóne, že stále patrí medzi najlepších obrancov súčasnej NHL. Ocitol sa aj v nominácií na Norris Trophy, ktorú nakoniec získal náš Zdeno Chára. Ak pridáme k tridsaťdeväťročnému Švédovi Briana Rafalskiho, ktorý hráva výborne presilovky, a Niklasa Krönwalla, ktorý patrí medzi najlepšie hitujúcich hráčov, tak nám vznikne produktívny obranný trojlístok „červených krídel“. Za zmienku stojí Jonathan Ericsson, Andreas Lilja, Brad Stuart, Brett Lebda a Doug Janik.“

Útok:
Jakub Homoľa, redaktor: „Po odchode Mariána Hossu sa útok Detroitu oslabil, ale i tak je tu obrovská sila Detroitu. Najmä trojica najlepších forvardov - Daciuk, Zetterberg, Franzén - sú azda v najlepších rokoch. Naopak, mladší hráči sa v Detroite nepresadzujú, čoho dôsledkom je asi aj odchod Jiřího Hudlera do KHL. Zostal tu však Valtteri Filppula, Ville Leino či Darren Helm. Zabudnúť nemôžeme ani na užitočného Holmströma či Krisa Drapera.”

HODNOTENIE TÍMU:
1 1 1 1 0

Nashville Predators

Sezóna 2008/09: 40 - 34 - 8, 88 bodov - nepostúpili do play-off
Nashville Skóre: 213:233
Presilovky: 15,7 % (26. miesto)
Oslabenia: 82,5 % (10. miesto)
Najproduktívnejší hráč: J.P. Dumont (65 bodov)
Najlepší strelec: Jason Arnott (33 gólov)
Najlepší nahrávač: J.P. Dumont (49 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Geg Zanon (+8)
Najhorší hráč v +/-: Ryan Suter (-16)
Najtrestanejší hráč: Jordin Tootoo (124 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Nashville sa v bráne môže spoľahnúť na vyrovnanú dvojicu brankárov, z ktorých sa v minulom ročníku darilo o niečo viac Rinnemu. Predators majú v bránkovisku veľký potenciál.”

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „Obrancovia „predátorov“ patria medzi mladých. Najväčšou osobnosťou je Shea Weber, ktorého strely patria medzi tie najtvrdšie. Okrem Webera nájdeme v tíme aj Ryana Sutera, ktorý s týmto Kanaďanom nastupoval v minulej sezóne v prvej obrannej formácií. Medzi ďalších bekov Predators patria Dan Hamhuis a Kevin Klein.“

Útok:
Jakub Homoľa, redaktor: „Nashville nedisponuje kvalitným kádrom a ani útok nie je najkvalitnejší. Záležať bude dosť aj od Martina Erata, ktorý bude lídrom ofenzívy. Legwand, Arnott, Dumont či Sullivan sú známe mená, ale určite nepatria medzi špičku ligy. Summa Summarum, útok Nashvillu nie je nebezpečný, ale určite ho nemožno podceniť.”

HODNOTENIE TÍMU:
1 1 1 1/2* 0

St. Louis Blues

Sezóna 2008/09: 41 - 31 - 10, 92 bodov - prehrali v 1. kole play-off
St. Louis Skóre: 233:233
Presilovky: 20,5 % (8. miesto)
Oslabenia: 83,8 % (3. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Brad Boyes (72 bodov)
Najlepší strelec: Brad Boyes (33 gólov)
Najlepší nahrávač: Brad Boyes (39 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Patrik Berglund (+19)
Najhorší hráč v +/-: Brad Boyes (-20)
Najtrestanejší hráč: David Backes (165 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Chris Mason a Ty Conklin. To je dvojica skúsených brankárov, nad ktorou bude mať v St. Louis dohľad bývalý vynikajúci brankár Ed Belfour. Ak Mason vydrží podávať také výkony ako v poslednej sezóne, o post jednotky by sa nemal báť.”

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „Erik Johnson nehral ani jeden zápas uplynulej sezóny, pretože bol zranený. Ale aj bez neho dokázali „bluesmani“ postúpiť do vyraďovacích bojov. Naposledy sa im to podarilo v sezóne 2003/04. Medzi najlepších hráčov St. Louis patrí Eric Brewer, ktorý je aj kapitánom tohto tímu. Medzi jeho asistentov patrí aj skúsený Barret Jackman, ktorý podáva kvalitné výkony. Oporou je aj Román Polák, ktorý konečne prerazil v prvom tím Blues. Ďalšími bekmi sú Carlo Colaiacovo, Mike Weaver a Alex Pietrangelo.“

Útok:
Jakub Homoľa, redaktor: „Útok St. Louis na prvý pohľad nevyzerá nebezpečne, ale keď sa pozrieme bližšie, tak uvidíme veľkú silu. Ofenzíva je vekovo veľmi dobre vyvážená - môžeme tu nájsť mladého Oshieho, Backesa, Steena či Berglunda, ale i skúseného Tkachuka, Kariyu a McDonalda. Navyše, čo je veľká výhoda, v útoku je i mnoho forvardov s dobrými defenzívnymi schopnosťami. Jedinou nevýhodou je pretlak centrov, a tak mnoho centrov musí hrať na krídelných priestoroch.”

HODNOTENIE TÍMU:
1 1 1 1/2* 0


PREVIEW pred sezónou 2009/10:
- Atlantická divízia



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies