Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Islanders vyšiel vstup do semifinále lepšie, Černákov tím prvýkrát prehráva

Za nami je prvé semifinále tohtoročného play-off. Lepšie do neho vstúpili Islanders, ktorí uspeli na ľade obhajcu titulu tesne 2:1.


Semifinále play-off

Zápas č. 1
1
2
3
Stav série
 Tampa Bay Lightning
0
0
1
1
••••
 New York Islanders
0
1
1
2
•••
Podrobné štatistiky

Semion Varlamov urobil 30 zákrokov, aby si predĺžil víťaznú sériu na štyri zápasy a doviedol Islanders k výhre 2:1 v prvom zápase semifinálovej série proti Tampe. Mathew Barzal a Ryan Pulock prekonali Andreja Vasilevského z 31 striel a o jediný presný zásah obhajcu titulu sa postaral Brayden Point, ktorý 54 sekúnd pred koncom tretej tretiny zničil Varlamovovi čisté konto. Slovenský obranca Erik Černák odohral 18 minút a 44 sekúnd, počas ktorých si pripísal jednu strelu, jeden bodyček a jeden menší trest za sekanie. Lightning, ktorý po prvýkrát v tohtoročnom play-off prehrávajú v sérii, budú hostiť aj druhý duel, ktorý sa odohrá v utorok.


Ryan Pulock a jeho víťazný gól:

V prvej tretine sme góly nevideli. Už po ôsmich sekundách hry sme videli menšiu šarvátku, po ktorej boli vylúčení Goodrow a Martin. Aktívnejšie do zápasu vstúpili domáci, ale neskôr začali kontrolu nad hrou preberať hostia. Tí odohrali aj dve presilovky, ale nevyužili ich.

Článok pokračuje pod reklamou

Po zmene strán už prišlo aj na menenie skóre, no na to sa muselo počkať až do 13. minúty, kedy Bailey vsunul do úniku Barzala, ktorého už neubránil ani snažiaci sa Rutta. Dovtedy mali Islanders dve šance a Bailey dokonca v úvode tretiny trafil konštrukciu brány. Islanders si mohli zvýšiť vedenie počas vylúčenia Černáka, ale početná prevaha im nevyšla a dokonca v nej pohrozil domáci Killorn. Černák na konci tretiny vybojoval faul a šancu hrať v presile dostali premiérovo aj Lightning.

Newyorský tím ubránil aj zvyšok oslabenia v tretej dvadsaťminútovke a trvalo mu päť a pol minúty, kým si vedenie zveľadil. Eberle po súboji pri mantineli poslal puk na modrú k Pulockovi, ktorý si chvíľu počkal a nakoniec sa trafil svojou tvrdou strelou presne. Obrana hostí toho domácim veľa neumožňovala. V závere odvolali brankára a pomohlo im aj vylúčenie Nelsona v 59. minúte. Kontaktný gól nakoniec strelil Point z priestoru pred bránou, no v zvyšných 54 sekundách sa už Lightning k ničomu nebezpečnému nedostali.

Andrej Vasilevskij
Semion Varlamov
57:54 29/31 60:00 30/31
Curtis McElhinney
Iľja Sorokin
- - - -

Varlamov a Iľja Sorokin obaja vyhrali v tohtoročnom play-off štyri zápasy po sebe, čo sa stalo v histórii NHL po tretíkrát. Naposledy to dokázali Phil Myre a Pete Peeters z Philadelphie v roku 1980. ... Pulock strelil v tohtoročnom play-off štyri góly, z toho tri boli víťazné. Len štyria obrancovia v histórii NHL rozhodli viac zápasov v jednom play-off – Paul Coffey, Al MacInnis, Brian Leetch a Slava Vojnov (všetci 4).

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal (NYI), 2. S. Varlamov (NYI), 3. B. Point (TBL)

Semion Varlamov, brankár Islanders: „Dnes sme celý zápas odohrali dobre. Hrali sme tvrdo, hrali sme do tela. Hrali sme našu hru. Koncentrovali sme sa dnes len na našu hru a myslím si, že práve preto sme boli úspešní.“

Steven Stamkos, kapitán Lightning: „Vedeli sme, že to bude extrémne náročné. Boli sme už predtým v takejto pozícii, takže určite v šatni nie je panika. Uvedomujeme si však, že toto bude extrémne vyrovnaná séria a musíme to očakávať aj v jej ďalšom priebehu.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies