Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Montreal odolal Vegas a vyrovnal stav série

Aj druhá semifinálová séria je po prvých dvoch zápasoch vyrovnaná. Montrealu sa podarilo zužitkovať vydarený vstup do zápasu a tentoraz porazil Vegas 3:2.


Semifinále play-off

Zápas č. 2
1
2
3
Stav série
 Vegas Golden Knights
0
1
1
2
•••
 Montreal Canadiens
2
1
0
3
•••
Podrobné štatistiky

Montreal potvrdil, že sa mu darí, keď sa ujme vedenia. Tentoraz viedol dokonca už 3:0 po góloch Joela Armiu a Tylera Toffoliho z prvej tretiny, a presného zásahu Paula Byrona z druhej dvadsaťminútovky. Toto vedenie nakoniec stačilo k výhre 3:2 v druhom zápase semifinálovej série proti Vegas, po ktorom je stav nerozhodný 1:1 na zápasy. Carey Price predviedol 29 zákrokov a Joel Edmundson si pripísal dve asistencie, aby Canadiens vyhrali ôsmy zápas z posledných deviatich. Späť v akcii sme videli Jeffa Petryho i Jona Merrilla, Tomáš Tatar opäť nehral. Duel dvoma gólmi zdramatizoval Alex Pietrangelo, no Golden Knights sa už vyrovnávajúci gól nepodarilo vybojovať. Marc-Andre Fleury opustil duel s 20 zákrokmi. Séria sa teraz presunie do Montrealu, kde sa tretí duel odohrá v piatok.

Paul Byron a jeho víťazný gól:

Aj v druhom zápase mal Montreal lepší vstup, no na rozdiel od toho otváracieho, sa mu to podarilo aj zužitkovať. V štvrtej minúte síce Fleury ešte Petryho vychytal, no o dve a pol minúty neskôr už na zakončenie Armiu nestačil. Od stredu tretiny hrali domáci presilovku po faule Petryho, ale nevyužili ju. V 17. minúte netrafil Toffoli puk ideálne, no puk si našiel cestu do brány a Canadiens viedli o dva góly. Hostia prestrieľali domácich v úvodnom dejstve 12:4.

Článok pokračuje pod reklamou

V úvode druhej dvadsaťminútovky bol blízko k zníženiu Pacioretty, no jeho strela skončila na tyčke. Vzápätí sa ukázal Price, ktorý zneškodnil zakončenie Stonea. Skvelú šancu mal v 26. minúte aj Martinez, ale z výbornej pozície bránu tesne prestrelil. Následne Vegas nevyužilo presilovku. Gólu sme sa dočkali až v 38. minúte, kedy na 3:0 zvýšil z úniku Byron. Už o 61 sekúnd neskôr sa gólu dočkali aj domáci, keď na rozdiel dvoch gólov znížil Pietrangelo.

Montreal v tretej tretine dlho nepúšťal Vegas do ničoho vážneho a Price si s ostatnými zakončeniami poradil. To sa zmenilo v 55. minúte, kedy duel zdramatizoval Pietrangelo. Potvrdilo sa staré známe: nedáš, dostaneš. Krátko predtým totiž na dvakrát neprekonal Fleuryho Suzuki. Očakávané sa naplnilo a Golden Knights svojho súpera zatlačili. Či už Price alebo jeho obetaví spoluhráči však už jednogólové vedenie udržali a domácim nepomohlo ani odvolanie Fleuryho.

Marc-Andre Fleury
Carey Price
58:27 20/23 60:00 29/31
Robin Lehner
Jake Allen
- - - -

Montreal má bilanciu 9-1 v tohtoročných zápasoch play-off, v ktorých strelí prvý gól. Ak vedie po prvej tretine, jeho bilancia je 6-0. ... Toffoli bodoval v ôsmom zápase po sebe a už len jeden duel mu chýba ku klubovému rekordu Larryho Robinsona (1978) a Guya Lafleura (1977) v počte zápasov play-off s bodom po sebe. ... Price vyhral po prvýkrát v kariére deväť zápasov v jednom play-off.

Hviezdy duelu: 1. P. Byron (MTL), 2. A. Pietrangelo (VGK), 3. C. Price (MTL)

Dominique Ducharme, tréner Canadiens: „V jednom bode sme cítili ich tlak. Snažili sa vrátiť do hry. Celkovo sme ukázali celkom dobré sebaovládanie, ale myslím si, že stále dokážeme odviesť lepšiu robotu. Skórovali po dvoch vhadzovaniach. Musíme v tom robiť lepšiu prácu.“

Alex Pietrangelo, obranca Golden Knights: „Na začiatku sme neboli dostatočne dobrí. V prvej tretine sme neboli dostatočne dobrí. Môžete vidieť, čo dokážeme, keď sa dostaneme k našej hre, no začiatok sme nemali dobrí.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Celebrini vytvoril nový rekord! Aké šance majú tímy NHL na jeho zisk? Príde ruský brankár, ktorý musel slúžiť v armáde, konečne do NHL? Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies