Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Sumáre

Černák bodoval aj si strelil vlastenca. Tampa prvýkrát v sérii vyhráva

Erik Černák si vo štvrtok rozšíril bodové konto a nakoniec sa tešil aj z víťazstva, keď sa Tampa po prvýkrát v semifinálovej sérii proti Islanders ujala vedenia.


Semifinále play-off

Zápas č. 3
1
2
3
Stav série
 New York Islanders
0
1
0
1
•••
 Tampa Bay Lightning
1
1
0
2
••••
Podrobné štatistiky

Brayden Point skóroval v šiestom zápase po sebe, aby rozhodol o výhre Tampy 2:1 v treťom zápase semifinálovej série proti Islanders, po ktorom floridský tím rovnakým pomerom vedie aj na zápasy. Andrej Vasilevskij zneškodnil 27 striel a skóroval aj Yanni Gourde, ktorý otvoril stav zápasu. Asistenciu pri jeho góle si pripísal aj Erik Černák. Slovenský obranca odohral 19 minút a 44 sekúnd, pričom si pripísal aj dve strely, jeden bodyček a jeden blok. Postaral sa aj o jediný gól New Yorku, keď pri snahe poslať puk do bezpečia ho nakoniec poslal do vlastnej brány. Oficiálne na 1:1 vyrovnával Cal Clutterbuck, ktorý sa puku dotkol z domácich ako posledný. Semion Varlamov opustil duel s 23 zákrokmi. Štvrtý zápas série sa odohrá tiež v Nassau Coliseum. Na programe je v sobotu.

Brayden Point a jeho víťazný gól:

Skóre sa prvýkrát mohlo meniť už v ôsmej minúte, keď Pageau našiel pred bránou Palmieriho, no toho vo výbornej príležitosti vychytal Vasilevskij. Lightning boli aktívnejším tímom a odmenení za to boli nakoniec po desiatich minútach hry, keď Varlamov vyrazil strelu Colemana, ten sa vyrazeného puku ešte zmocnil a poslal ho pred bránu Gourdemu. Ten zakončil skôr, ako sa Varlamov stihol presunúť. Lightning kontrolovali hru a v prvej tretine už domácich nepustili k ničomu vážnemu.

Článok pokračuje pod reklamou

Po zmene strán sa Islanders prezentovali lepším výkonom a prvé väčšie šance vyprodukovali Pageau v 31. a Eberle v 34. minúte. Hrali aj prvú presilovku v zápase, ale nevyužili ju. Nakoniec Islanders pomohlo k vyrovnaniu aj šťastie, keď si v 38. minúte zrazil puk do vlastnej siete Černák. Predtým dotieral pri bráne Clutterbuck, ktorý sa puku dotkol ako posledný hráč newyorského tímu. Tampa Bay následne nevyužila svoju prvú presilovku, no krátko po jej skončení sa z dorážky a v páde presadil Gourde, ktorý vrátil hostí do vedenia. Bol to gól do šatne, ktorý padol 17 sekúnd pred koncom dvadsaťminútovky.

Černák mal podiel aj na vyrovnávajúcom góle:

V tretej tretine už to bolo o bránení Lightning a skvelom Vasilevskom, ktorý zneškodnil niekoľko slušných šancí domácich. Po prihrávke Cizikasa mal v 45. minúte vyrovnanie na hokejka Zajac, ale Rus v bielom bol proti. Svoju spoľahlivosť preukázal aj v 53. minúte pri šanci Greena, o minútu a pol neskôr zase z výbornej pozície Komarov netrafil bránu. V 58. minúte mohol dodať pokoj na hokejky hostí McDonagh, ale tentoraz sa zaskvel Varlamov. Potom to už New York skúsil so šiestimi korčuliarmi, no väčšiu šancu si už vypracoval.

Semion Varlamov
Andrej Vasilevskij
58:13 23/25 60:00 27/28
Iľja Sorokin
Curtis McElhinney
- - - -

Islanders prehrali tretí zápas série na domácom ľade v každom kole tohtoročného play-off. ... Point strelil tretí víťazný gól v tohtoročnom play-off. Vyrovnal tým zápis lídrov, Ryana Pulocka a Maxa Paciorettyho. ... Point ako prvý hráč v histórii Tampy strelil gól v šiestich zápasoch play-off po sebe. Od roku 1991 len Claude Lemieux, Joe Sakic, Mario Lemieux a Pat LaFontaine ťahali v lige sedemzápasovú gólovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. B. Point (TBL), 3. C. Clutterbuck (NYI)

Steven Stamkos, kapitán Lightning: „Je to o tom, že každý verí nášmu systému. Vieme, čo je našou prácou, rozprávali sme sa o tom medzi druhou a treťou tretinou. Keď máme jednogólové vedenie pred treťou tretinou zápasu play-off, vieme, čo musíme urobiť. Zažili sme to už veľakrát. Táto skupina sa v takých situáciách cíti komfortne. Chlapci urobia čokoľvek, aby vyhrali, a to je to najdôležitejšie v tomto čase roka. Keď to robí každý, získate výsledky, aké získavame momentálne my.“

Barry Trotz, tréner Islanders: „V takýchto situáciách už párkrát boli, sú víťazmi Stanleyho pohára. Oni to zažili, my sme sa snažili. Musíme mať viac na hokejkách puk a tlačiť sa k bráne. Mali sme nejaké šance, ale Vasilevskij urobil pár kľúčových zákrokov. Oni si ich dnes veľa nevypracovali. Myslím si, že sme defenzívne boli dosť dobrí. Šance, do ktorých sa dostali, sme im darovali. Čím ste v play-off hlbšie, tým sú tímy lepšie a vy musíte hrať ešte usilovnejšie.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Marchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Veľká rana pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je neistý! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies