Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
EDM
3
LAK
3
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Správy z NHL

Top 10 súčasných brankárskych nádejí pre NHL

Greg Boysen sa nedávno pozrel na desať najväčších nádejí spomedzi brankárov pre NHL, ktorí 1. januára 2021 neboli starší ako 24 rokov a v lige nedochytali viac ako 25 zápasov v jednej sezóne a viac ako 50 zápasov v kariére. Kto sa medzi nich dostal?

10. Jesper Wallstedt, 18 rokov, Lulea HF (SHL)
Ako jediný v tomto zozname ešte nebol draftovaný, no to sa zmení v júli. Podľa niektorých skautov by mohol byť aj celkovou jednotkou draftu, no pravdepodobne jeho meno započujeme neskôr – v rámci prvých 10-12 volieb. Je veľký a aktívny. Nebojí sa ťažkých situácií a v poslednej sezóne zažil hladký prechod zo švédskej juniorky do elitnej SHL, kde dosiahol bilanciu 12-10-0 s 90,8% úspešnosťou zákrokov.

9. Cayden Primeau, 21, Montreal Canadiens
Syn Keitha Primeaua zažil krátku, ale úspešnú vysokoškolskú kariéru. Dokonca získal Cenu Mikea Richtera pre najlepšieho brankára. Na svetovom šampionáte juniorov v roku 2019 pomohol USA k striebru. Vo svojej prvej profesionálnej sezóne v AHL dosiahol bilanciu 17-11-4 s 90,8% úspešnosťou zákrokov a dokonca zažil dva štarty v NHL, pri ktorých inkasoval päť gólov zo 72 striel. V tomto ročníku dosiahol v drese Lavalu bilanciu 11-3-0 s 91,1% úspešnosťou zákrokov a zachytal si aj v štyroch dueloch v drese Canadiens, v ktorých kryl 84,9 % striel.

8. Daniil Tarasov, 22, Columbus Blue Jackets
Tarasov v ročníku 2018/19 okúsil KHL a v dvoch zápasoch v drese Ufy kryl 91,7 % striel. Ročník 2019/20 strávil vo Fínsku, kde v Liige absolvoval až 41 duelov s 89,9% úspešnosťou zákrokov. V tejto sezóne dostal v drese Ufy viac šancí a pri bilancii 11-3-2 kryl 92,5 % striel. Zažil aj premiéru v zámorí, kde v 6 dueloch AHL vychytal štyri výhry a dosiahol 89,6% úspešnosť zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

7. Stuart Skinner, 22, Edmonton Oilers
Jeho rozvoj je pomalý a potreboval čas na prispôsobenie sa profesionálnemu hokeju. V ročníku 2018/19 začínal v ECHL, no dostal šancu aj v šiestich dueloch v drese Bakersfieldu v AHL. V minulej sezóne odchytal na „farme“ Oilers už väčšinu duelov a táto sezóna mu vyšla najlepšie. Pri bilancii 20-9-1 dosiahol 91,4% úspešnosť zákrokov a zažil aj debut v NHL. Z 33 striel inkasoval päť gólov. Hoci na veľkú ligu ešte nie je pripravený, Oilers s ním môžu byť trpezliví.

6. Justus Annunen, 21, Colorado Avalanche
Bez ohľadu na to, aká bude budúcnosť Philippa Grubauera, Avalanche dúfajú, že budúceho brankára svojej organizácie nájdu v mladom Fínovi, ktoré v sebe kombinuje veľkosť, húževnatosť a mentálnu odolnosť. V ročníku 2019/20 sa etabloval v Liige. V nej v tejto sezóne dosiahol horšie čísla, ale v celkom dobrom svetle sa ukázal v dvoch zápasoch AHL, v ktorej by sa mal rozvíjať ďalej.

5. Ukko-Pekka Luukkonen, 21, Buffalo Sabres
Hoci v kariére AHL má len 88,6% úspešnosť zákrokov, v nižšej ECHL kryl 91,6 % striel a stále je považovaný za top brankársku nádej Sabres. V ročníku 2018/19 vytvoril rekord Sudbury z OHL s počtom výhier, následne sa stal profesionálom. V tejto sezóne ukázal svoje kvality v Liige, AHL a dokonca aj v štyroch zápasoch NHL. Hoci v nich vychytal len jednu výhru, kryl až 90,6 % striel a Don Granato ho dokonca prirovnal ku Coreymu Crawfordovi.

4. Dustin Wolf, 20, Calgary Flames
V juniorskej WHL bol hviezdou a v roku 2020 sa dokonca stal brankárom roka v celej CHL. Na juniorských MS neinkasoval v dvoch dueloch ani gól a nakoniec sa tešil zo zlata. Mladý Američan zažil v tejto sezóne už aj profesionálnu premiéru, keď odchytal tri zápasy za Stockton v AHL. Kryl v nich 89,5 % striel a vychytal dve víťazstvá. V drese Everettu z WHL si následne vytvoril osobné maximum s 94,0% úspešnosťou zákrokov. Hoci nie je robustný, kompenzuje to svojimi schopnosťami. Flames ho draftovali až z 214. miesta, a tak je tu potenciál, že z toho bude nakoniec tzv. „krádež“.

3. Jeremy Swayman, 22, Boston Bruins
V Bostone sa pomaly ale isto končí éra Tuukku Raska a o slovo sa už v tejto sezóne prihlásil Swayman, ktorý by spolu s Danom Vladařom mali vytvoriť budúci tandem Bruins. Swayman pritom dostal šancu možno skôr, ako sa čakalo. Mohli za to okolnosti, no príležitosti sa chopil a v 10 zápasoch vychytal sedem výhier a kryl 94,5 % striel. Len na pripomenutie, ešte v sezóne 2019/20 pôsobil na univerzite. Prechod medzi profesionálov nebol problematický, keď už v AHL dosiahol bilanciu 8-1-0 s 93,3% úspešnosťou zákrokov.

2. Jaroslav Askarov, 18, Nashville Predators
Celkovo 11. draftovaný hráč v minulom roku sa už v 18 rokoch dokázal ukázať vo výbornom svetle v KHL. V drese Petrohradu odchytal v tomto ročníku deväť zápasov, v ktorých zneškodnil až 95,1 % striel a vychytal päť výhier. Na juniorských majstrovstvách sveta však zaostal trochu za očakávaniami, keď hneď na úvod inkasoval päť gólov od Američanov, v semifinále päť gólov od Kanaďanov a v boji o tretie miesto štyri góly od Fínov. Má však v sebe všetky nástroje k tomu, aby bol raz úspešným brankárom v NHL.

1. Spencer Knight, 19, Florida Panthers
Florida ho draftovala z 13. miesta v roku 2019 len krátko predtým, ako si upísala Sergeja Bobrovského. Netrvalo veľa, kým sa to ukázalo ako správna voľba. Po troch sezónach na Bostonskej vysokej škole sa dočkal aj šance v NHL v konkurencii spomínaného Rusa i Chrisa Driedgera. A hoci išlo o malú vzorku, prezentoval sa v skvelom svetle. Juniorský majster sveta bol v doterajších štyroch štartoch v základnej časti nezdolaný a kryl 91,9 % striel. Jeho pokoj a kvality dokonca spôsobili, že s ním tím mohol rátať aj do play-off. A v ňom si skutočne aj zachytal. V dvoch dueloch dosiahol bilanciu 1-1 s 93,3% úspešnosťou zákrokov. rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Český velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecĎalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Divoká polminúta v Toronte rozhodla: Marchand vyrovnal rekord, ďalší prekonal! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies