Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Montreal si vo Vegas vybojoval postupový mečbal

T-Mobile Aréna pískala, bučala. Vegas nepredviedlo výkon, aký sa od favorita série očakávalo. Podceňovaný Montreal sa chopil svojej šance a domov sa vráti s postupovým mečbalom.


Semifinále play-off

Zápas č. 5
1
2
3
Stav série
 Vegas Golden Knights
0
0
1
1
••••
 Montreal Canadiens
1
2
1
4
•••
Podrobné štatistiky

Nick Suzuki zaznamenal gól a dve asistencie, Carey Price predviedol 26 zákrokov a Montreal uspel v T-Mobile Aréne 4:1, aby bol po piatich zápasoch série proti Vegas vzdialený od prvej finálovej účasti od roku 1993 len na rozdiel jedného víťazstva. Jesperi Kotkaniemi, Eric Staal a Cole Caufield sa trafili do čierneho predtým, ako Suzuki dal definitívu zakončením do prázdnej brány. Tyrer Toffoli zaznamenal dve asistencie. Golden Knights prehrávali 0:3, keď vykresal iskierku nádeje v úvode tretej tretiny Max Pacioretty. Vo štvrtom zápase série podal výborný výkon brankár Robin Lehner, no do brány domácich sa vrátil Marc-Andre Fleury, ktorý kryl 22 z 25 striel. Tomáš Tatar nehral. Šiesty zápas série sa odohrá v Montrealom Bell Centre už vo štvrtok.

Eric Staal a jeho víťazný gól:

V úvode zápasu si Vegas vytvorilo menší tlak, z ktorého vyplynulo vylúčenie Byrona. Presilovka domácim však vôbec nevyšla. V deviatej minúte sa prvýkrát menilo skóre a radosť bola na strane Montrealu, ktorý využil rýchly protiútok. Anderson síce z úniku Fleuryho neprekonal, ale Kotkaniemi z druhej vlny už nemal problém zakončiť do odkrytej brány. Canadiens hranie s vedením vyhovuje, čo sa ukazovalo v ďalšom priebehu. Golden Knights boli aktívnejší, ale proti dobrej obrane si nedokázali vytvoriť vyložené šance. Najbližšie ku gólu bol Stone v 15. minúte, no ani on z dobrej pozície Pricea neohrozil nijak vážne. V závere mohlo byť vedenie hostí už dvojgólové, keď sa Fleury nevedel zorientovať. Puk mal medzi nohami, no kým si ho stihol zraziť do brány, zasiahli jeho spoluhráči.

Článok pokračuje pod reklamou

Po minúte a pol z druhej dvadsaťminútovky sa do protiútoku dostali domáci, ale Tuch netrafil bránu. Do šance sa o pár minút dostal aj hosťujúci Byron, ktorý z úniku neprekonal Fleuryho. V 26. minúte podržal hostí Pricea pri strele Smitha a o minútu neskôr sa tešil z druhého gólu svojho tímu. Na 2:0 zvýšil Staal, ktorý z pravého kruhu zakončoval z prvej po dobre načasovanej prihrávke Suzukiho z ľavého rohu. V 29. minúte mohol po prihrávke Toffoliho zakončovať vo výbornej pozícii Caufield, ale rozhodol sa puk vrátiť ešte svojmu skúsenejšiemu spoluhráčovi, ktorý už v ťažkej pozícii nedokázal zakončiť ideálne. Potom prišlo vylúčenie Roya a prvá presilovka „Habs“. Tí ju využili a nakoniec sa gólu dočkal aj Caufield, ktorý zvýšil už na 3:0. Kanadaký tím ďalšiu presilovku využil, no po jej skončení musel domácich podržať Fleury, ktorý pravým betónom zneškodnil vyloženú šancu Armiu. Domáci hrali v kŕči a nedarila sa im ani presilovka v závere tretiny. Vtedy sa začal T-Mobilou Arénou ozývať piskot a bučanie.

Golden Knights potrebovali vydarený úvod tretej tretiny, aby sa ešte pokúsili o obrat. Ten sa im podaril, keď po štyroch minútach hry skresal stratu na rozdiel dvoch gólov Pacioretty. Ten mal veľkú šancu aj krátko na to, keď mohol dorážať vyrazenú strelu Theodorea. Puk však netrafil. Gól domácim pomohol a snažili sa streliť ďalší, ale Canadiens dokázali hrať vo svojom pásme jednoducho, no efektívne a na ďalšiu väčšiu šancu sa čakalo až do 53. minúty. Smith najskôr Pricea ohrozil nepríjemnou strelou, potom sa po prihrávke Paciorettyho dostal do vyloženej šance. Price však vytasil ľavý betón a gólu zabránil. Tri minúty pred koncom to domáci skúsili bez Fleuryho, ale žiadnu vyloženú šancu si nevypracovali. Minútu pred koncom navyše prehrávali opäť už o tri góly, keď Toffoli vysunul Suzukiho a ten pohodlne zakončil do prázdnej brány. Odvtedy sa duel viac-menej len dohrával.

Marc-Andre Fleury
Carey Price
58:16 22/25 60:00 26/27
Robin Lehner
Jake Allen
- - - -

Canadiens majú v tohtoročnom play-off bilanciu u súperov 7-2. Sedem víťazstiev u súperov je ich rekord. Prvýkrát ho dosiahli v roku 1989. ... Caufield a Kotkaniemi sú šiestou dvojicou hráčov vo veku 20 alebo menej rokov, ktorí skórovali v rovnakom zápase v semifinále/finále konferencie. Naposledy to dokázali Sidney Crosby a Jordan Staal z Pittsburghu v roku 2008. ... Do zostavy Vegas sa vrátil útočník Chandler Stephenson, ktorý vynechal predošlé tri zápasy pre zranenie hornej časti tela. ... Tímy, ktoré v semifinálovej sérii vedú 3:2 na zápasy, postúpia do finále v 75,8 % prípadoch.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. N. Suzuki (MTL), 3. M. Pacioretty (VGK)

Luke Richardson, dočasný tréner Canadiens: „Ideme správnym smerom, ale ešte tam nie sme, takže sa musíme uistiť, že to chápeme. Chcelo to veľa práce, aby sme dnes vyhrali tento zápas a dostali sa do tejto pozície. Musíme urobiť ďalší krok, aby sme sa uistili, že sa dostaneme tam, kde chceme byť. Sme nadšení, ale nechceme predbiehať. Do ďalšieho zápasu pôjdeme s tým, že ho musíme vyhrať a na to sa budeme plne koncentrovať.“

Peter DeBoer, tréner Golden Knights: „Je ťažké to vysvetliť. Nemali sme skvelé nohy. Nevykonávali sme skvelo náš plán. Nehrali sme dôrazne, nerobili sme správne rozhodnutia a to nás stálo zápas.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies