Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Beauvillier zakončil v predĺžení obrat Islanders. Sériu rozhodne siedmy duel

Semifinálová séria medzi Tampou Bay a New Yorkom Islanders bude najdlhšia, aká byť mohla. Lightning totiž v stredu nevyužili dvojgólové vedenie a prehrali v šiestom zápase 2:3 po predĺžení.


Semifinále play-off

Zápas č. 6
1
2
3
P
Stav série
 New York Islanders
0
1
1
1
3
•••
 Tampa Bay Lightning
1
1
0
0
2
•••
Podrobné štatistiky

Anthony Beauvillier skóroval po 68 sekundách nadstaveného času, aby Islanders zdolali Tampu 3:2 v šiestom zápase semifinálovej série a vynútili si rozhodujúci zápas číslo sedem, ktorý sa odohrá v piatok na Floride. Newyorský tím len po druhýkrát vo svojej histórii a po prvýkrát od roku 1982 vyhral zápas, v ktorom čelil vypadnutiu a prehrával o viac gólov. Hostia viedli po góloch Braydena Pointa a Anthonyho Cirelliho už 2:0, no Jordan Eberle a Scott Mayfield dokázali zmazať stratu. Obom prihrával na góly Mathew Barzal. Semion Varlamov kryl 22 striel, Andrej Vasilevskij o tri viac. V zostave obhajcu titulu opäť chýbal Erik Černák, ktorého sužuje poranenie hornej časti tela. Už v prvej tretine utrpel zranenie aj Nikita Kučerov, ktorý už do akcie nezasiahol.

Anthony Beauvillier a jeho víťazný gól:

Tampa sa pustila od úvodu zápasu do ofenzívy a jej aktivita priniesla prvé ovocie po 16 minútach hry, keď sa Point dostal k puku pred bránou a poslal ho nad betóny Varlamova až do brány. Stalo sa tak presne minútu po tom, čo ruský brankár práve betónom zneškodnil väčšiu šancu McDonagha. Domáci sa po góle snažili zareagovať, ale nepodarilo sa im dostať k žiadnej šanci. Pre Lightning prišla aj zlá správa, keď od druhej minúty nezasiahol do akcie hviezdny Kučerov.

Článok pokračuje pod reklamou


Islanders na nič nečakali a v druhej tretine ich snaha o vyrovnanie gradovala. V 23. minúte lapačkou vychytal Vasilevskij Barzala. V 29. minúte domáci vycítili šancu a pred presilovkou o dvoch hráčov si Barry Trotz vzal oddychový čas. Tampa sa však ubránila a v 33. minúte dokonca svoje vedenie zvýšila, keď Palát vysunul Cirelliho, ktorý zakončil medzi betóny gólmana v modrom drese. Domáci zatlačili a odpoveď prišla pomerne rýchlo. V 35. minúte strelil kontaktný gól Eberle, ktorý nevymýšľal a uspel bekhendovou strelou spomedzi kruhov. Tampe tento gól dodal trochu energie a v závere tretiny mohol obnoviť dvojgólové vedenie Gourde, no toho si Varlamov ustrážil.

Domáci boli v treťom dejstvo ešte aktívnejší ako v tom druhom, ale svoju prevahu dlho nevedeli pretaviť na gól či vyloženú šancu. Nevyužili ani presilovku. V 52. minúte sa však predsa dočkali, keď Barzal našiel voľného Mayfielda na pravej strane a ten namieril presne nad rameno Vasilevského do bližšieho rohu jeho brány. V 55. minúte bol vylúčený Martin, no Tampe nedokázala pomôcť pozdvihnúť svoju hru ani početná prevaha. V predĺžení síce vyhrala vhadzovania a pokúsila sa zaútočiť, no Islanders potrebovali len dve akcie, aby rozhodli o svojom triumfe. V 62. minúte sa dostal Beauvillier k puku po zaváhaní Colemana a strelou zápästím z pravého kruhu poslal domácich fanúšikov do varu.

Semion Varlamov
Andrej Vasilevskij
60:52 22/24 60:36 25/28
Iľja Sorokin
Curtis McElhinney
- - - -

Point skóroval už v deviatom zápase po sebe a už len jeden zápas mu chýba k vyrovnaniu rekordnej série v jedinom play-off, ktorú v roku 1976 stanovil Reggie Leach. ... Point je piatym hráčom histórie NHL, ktorý strelil 14 a viac gólov vo viacerých play-off. Napodobnil Waynea Gretzkyho a Maria Lemieuxa, na Mikea Bossyho stráca ešte jedno play-off a na Jariho Kurriho dve. ... Point je prvým hráčom Tampy s deväťzápasovou bodovou sériou v play-off. Dlhšie od roku 2011 v celej NHL ťahali len Anže Kopitar (10), Mikko Rantanen (10), Jevgenij Kuznecov (11) a Nathan MacKinnon (14). ... Islanders si vylepšili bilanciu v Nassau Coliseum v zápase, v ktorých čelia vypadnutiu, na 17-5 (77,3% úspešnosť). ... Islanders majú v tomto roku bilanciu v predĺženiach 4-1, Lightning 0-3.

Hviezdy duelu: 1. A. Beauvillier, 2. M. Barzal, 3. S. Mayfield (všetci NYI)

Anthony Beauvillier, útočník Islanders: „Vedeli sme, že sa vrátime do hry. Aj keď sme už prehrávali 0:2, myslím si, že sme stále hrali našu hru. Mali sme dobré striedania a jednoducho sme sa toho držali. Je to pre nás jednoznačne obrovské víťazstvo charakteru.“

Steven Stamkos, kapitán Lightning: „Bojovali sme, od začiatku sme hrali oslabení. Hrali sme skvelo, kým sme sa ujali vedenia 2:0. Vedeli sme, že na nás zatlačia. Stretli sa dva dobré tímy v najlepšom čase ročníka. Myslím si, že sme väčšinu zápasu hrali dobre. Nepodarilo sa nám však dokončiť úlohu. Vrátime sa teraz pred našich fanúšikov a dokončíme ju tam.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies