Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Montreal oslavuje: Canadiens si prvýkrát od roku 1993 zahrajú finále!

Druhá semifinálová séria nebude sedemzápasová. Montreal porazil Vegas v šiestom zápase 3:2, aby sa po dlhých rokoch tešil z postupu do finále Stanleyho pohára. Hrdinom sa stal Artturi Lehkonen.


Semifinále play-off

Zápas č. 6
1
2
3
P
Stav série
 Montreal Canadiens
1
1
0
1
3
••••
 Vegas Golden Knights
1
0
1
0
2
••••
Podrobné štatistiky

Montreal dvakrát prišiel o vedenie, ale nakoniec Artturi Lehkonen v druhej minúte predĺženia rozhodol o výhre 3:2 v šiestom zápase semifinálovej série proti Vegas, aby Canadiens vyradili ďalší favorizovaný tím a pred vlastnými fanúšikmi oslavovali postup do svojho prvého finále od roku 1993. Shea Weber otvoril skóre, Cole Caufield obnovil vedenie a Carey Price zneškodnil 37 striel. Prekonali ho Reilly Smith a Alec Martinez. Do brány Golden Knights sa vrátil Robin Lehner, ktorý urobil 29 zákrokov. Montreal, ktorý hral opäť bez Tomáša Tatara, získal aj Clarence S. Campbell Bowl. Tejto trofeje sa Weber ani nikto z jeho spoluhráčov nedotkol. Vo finále sa Canadiens stretnú s Tampou Bay alebo Islanders. Svojho súpera spoznajú už v piatok.

Lehkonen a jeho víťazný gól:

Lepšie do zápasu vstúpilo Vegas, no zbytočným faulom ho už po dvoch minútach oslabil Roy. Po skončení oslabenia si hostia vytvorili tlak, ale prvej väčšej šance sa dočkali až v deviatej minúte keď Janmark zakončoval prečíslenie dvoch proti jednému. Ďalšieho faulu sa dopustil Pietrangelo v 13. minúte a tentoraz to Canadiens potrestali. Skóre stretnutia otvoril strelou spoza ľavého kruhu Weber. Radosť domácich fanúšikov trvala len 48 sekúnd predtým, ako na 1:1 vyrovnal Smith, ktorý tečoval strelu Theodorea.

Článok pokračuje pod reklamou

Už po pol minúte hry v druhej tretine mohol otočiť stav Karlsson, ktorý však vo výbornej pozícii netrafil puk a Price následne situáciu riešil vyrážačkou. Od 24. minúte hrali hostia prvýkrát presilovku po hákovaní Toffoliho. Nevyužilo ju a následne hralo v oslabení po príliš vysokom počte hráčov na ľade. Ani domáci neskórovali, no predsa sa dočkal obnovenia vedenia, keď sa v 30. minúte dostal Caufield do individuálneho prieniku, ktorý zakončoval nad lapačku Lehnera. Šancu na vyrovnanie dostali „Rytieri“ v 32. minúte po faule Staala. Presilovka im však vôbec nevyšla a Suzuki mohol krátko po nej zvýšiť vedenie. Neskôr neuspel na druhej strane ani Karlsson.

Vstup do tretej tretine vyšiel Vegas podľa predstáv, keď čakali len minútu a osem sekúnd na vyrovnávajúci gól. Dosiahol ho Martinez z dorážky strely Pietrangela O dve minúte neskôr musel byť v strehu Lehner, aby Suzuki opäť neobnovil vedenie kanadského tímu. V 47. minúte sa po chybe Theodorea dostal k zakončeniu Danault, ale trafil brankára. V 53. minúte vystrčil rožky Toffoli, ale tiež jeho akcia skončila na Lehnerovi.

V nadstavenom čase sa stihlo odohrať len 99 sekúnd, kým rýchly protiútok domácich nezakončil po prihrávke Danaulta Lehkonen. krátko predtým pritom dobrou strelou ohrozil brány Pricea McNabb.

Carey Price
Robin Lehner
61:36 37/39 61:39 29/32
Jake Allen
Marc-Andre Fleury
- - - -

Montreal vyhral v tohtoročnom play-off už piaty zápas po predĺžení. Na toto číslo sa dostal v minulosti len raz – v roku 1993 si vytvoril rekord s 10 takýmito výhrami. V zápasoch, v ktorých mohol spečatiť postup doma a hralo sa predĺženie, má historickú bilanciu 13-1. ... Canadiens môžu po piatykrát v histórii čeliť vo finále obhajcovi titulu. Z prvých štyroch prípadov trikrát uspel. ... Caufield je prvým nováčikom Canadiens, ktorý v jednom play-off nazbieral 9 bodov od roku 1987, v ktorom Shayne Corson nazbieral 11 bodov.

Hviezdy duelu: 1. A. Lehkonen, 2. C. Price, 3. C. Caufield (všetci MTL)

Carey Price, brankár Canadiens: „Práve teraz by sme tu nestáli, ak by sme neverili. Verili sme celý ten čas a samozrejme, teraz sme vo vytržení, no máme pred nami ešte množstvo roboty.“

Mark Stone, kapitán Golden Knights: „V tejto sérii som nestál za nič. To sa nemôže stávať. Som kapitánom tohto tímu. Som lídrom tohto tímu. Veriem veľa zodpovednosti za to, čo sa stalo.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies