Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Slovák získa Stanleyho pohár: Černák sa teší z postupu do finále

Súperom Montrealu vo finále Stanleyho pohára sa stala Tampa Bay, ktorá vyhrala siedmy zápas semifinálovej série proti Islanders 1:0. Z postupu sa teší aj Erik Černák, ktorý sa v piatok vrátil do akcie.


Semifinále play-off

Zápas č. 7
1
2
3
Stav série
 Tampa Bay Lightning
0
1
0
1
••••
 New York Islanders
0
0
0
0
•••
Podrobné štatistiky

Andrej Vasilevskij zneškodnil všetkých 18 striel a Tampa Bay zdolala Islanders 1:0 v siedmom zápase semifinálovej série, aby ju od úspešnej obhajoby titulu delili už len štyri víťazstva. O postupe do finále Stanleyho pohára rozhodol v oslabení Yanni Gourde. Semion Varlamov inak kryl zvyšných 30 striel. Trikrát ho ohrozil aj Erik Černák. Slovenský obranca sa po dvojzápasovej absencii vrátil do akcie a odohral 19 minút a 50 sekúnd, počas ktorých urobil aj štyri bodyčeky a dva bloky. Hral aj Nikita Kučerov. „Blesky“ si prevzali aj Prince of Wales Trophy a na rozdiel od ich finálového súpera sa trofeje aj dotkli. Už teraz je jasné, že Stanleyho pohár získa aj Slovák. Lightning sa totiž vo finále stretnú s Montrealom, za ktorý odohral minimálne polovicu zápasov základnej časti Tomáš Tatar. Séria odštartuje už v pondelok v Tampe.


Gourde a jeho víťazný gól:

Už v tretej minúte sa do úniku dostal hosťujúci Beauvillier, ktorého pravým betónom vychytal Vasilevskij. Po svižnejšom úvode prvej tretiny sa hra trochu upokojila a tímy sa snažili najmä neurobiť žiadnu chybu. Domáci boli strelecky aktívnejší, no vyložené šance si nevypracovali. Blízko k nim mali obrancovia Hedman a Černák, ale zakončenie im nevyšlo.

Článok pokračuje pod reklamou

Druhá tretina priniesla už po 50 sekundách hry prvé vylúčenie a po zbytočnom krosčeku si zahrali v presile Islanders. Nakoniec to však boli domáci, ktorí udreli. V 22. minúte sa Cirelli ocitol v rohu klziska, všimol si prichádzajúceho Gourdeho, ktorý z prvej spomedzi kruhov prekonal Varlamova. V 25. minúte pohrozil Kučerov, ale jeho krajan v bráne hostí na dvakrát zneškodnil jeho šancu. Tampa mala hernú prevahu a v 37. minúte mal Gourde blízko k druhému gólu, no tentoraz zakončoval kombináciu s Goodrowom len do Varlamova.

Posledná dvadsaťminútovka bola z pohľadu New Yorku najlepšia, ale ani to nestačilo na vyrovnanie. V 42. minúte pohrozil Nelson, ale puk trafil len korčuľu domáceho obrancu. Tampa výborne darila a odolala aj náporu hostí z poslednej desaťminútovky. V 54. minúte mohol vyrovnať Martin, no vyrazenú strelu Dobsona nedorazil do brány. O minútu neskôr mal Vasilevskij aj šťastie, keď sa puk po strele Dobsona odrazil od jeho spoluhráča a domáci brankár na to nebol pripravený. Puk však letel mimo tri tyče. V 56. minúte sa vo výbornej pozícii objavil Barzal, ale nezakončil ideálne. Dve minúty pred koncom došlo k odvolaniu Varlamova, ale veľký tla prišiel až v záverečných sekundách. Lightning si však tesný náskok bojovne ubránili.


Andrej Vasilevskij
Semion Varlamov
60:00 18/18 57:23 30/31
Curtis McElhinney
Iľja Sorokin
- - - -

Vasilevskij vychytal svoje piate čisté konto v play-off, čím vyrovnal klubový rekord Lightning Nikolaja Chabibulina a Bena Bishopa. Ako prvý brankár histórie NHL neinkasoval ani raz v troch zápasoch jediného play-off, ktoré rozhodli o postupe. ... Gourde strelil 34. gól v oslabení v zápasoch číslo sedem, no len šesť z nich rozhodlo aj o postupe. Teraz sa tak stalo po prvýkrát od roku 1990 (Steve Larmer, Chicago). Nijaký hráč Lightning predtým v oslabení v zápase číslo sedem neskóroval. ... Tampa Bay si zahrá vo finále po štvrtýkrát od sezóny 1992/93, ktorá bola jej prvou v NHL. Dvakrát v ňom bola úspešná.

Hviezdy duelu: 1. Y. Gourde, 2. R. McDonagh, 3. B. Goodrow (všetci TBL)

Jon Cooper, tréner Lightning: „Prešli sme si takou dlhou cestou, som s týmto mužstvom už dlho. V tejto lige je veľmi ťažké víťaziť, ale vlani som zistil, že dokážeme víťaziť rôznymi spôsobmi. Nakoniec dnes prevládla tá bojovná mentalita, ktorú toto mužstvo má. Po skutočnej ťažkej prehre v šiestom zápase sme našich chlapcov nemohli odpisovať. Naučili sa, ako brániť a dnes opäť podali majstrovský výkon v obrannom pásme, aby nám zaistil obrovské víťazstvo v zápase číslo sedem.“

Mathew Barzal, útočník Islanders: „Nestojí to za nič dostať sa do tohto bodu a opäť ťahať za kratší povraz. Máme to hráčov, ako Josh Bailey a Andy Greene, veteránov. Ako mladší hráč ešte mám pred sebou niekoľko rokov, ale pre týchto hráčov to znamená viac. Bolí vás, keď ich po tomto vidíte v šatni, keď k tomu boli tak blízko.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies