Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Obaja chcú zostať vo Vegas: Hranie s Fleurym je privilégium, tvrdí Lehner

Marc-Andre Fleury chce zostať v tíme Vegas Golden Knights a dúfa, že v ňom zostane aj Robin Lehner. Ten by bol viac ako šťastný, ak by mohol pokračovať v brankárskom tandeme, akého je súčasťou vyše sezóny.

„Počas mojej kariéry som hral s niekoľkými skutočne dobrými brankármi a hranie s Marc-Andrem je privilégium. Zblížili sme sa so sebou a máme tu za nami pár celkom špeciálnych sezón,“ povedal Lehner.

Keď Golden Knights podpísali so Švédom päťročnú zmluvu za 25 miliónov amerických dolárov, mnohí čakali, že prevezme od Fleuryho pozíciu jednotky. No, väčšinu sezóny ho sužovalo zranenie a Kanaďan si svoju dlhodobú pozíciu v tíme uhájil.

„Náš vzťah sa počas sezóny len zlepšoval. Veľmi dobre spolu vychádzame. Ako brankári túžite po vyhrávaní zápasov, no aj po tom, aby ste neinkasovali toľko gólov. Myslím si, že nám obom sa to v tomto roku podarilo,“ poznamenal Fleury.

Článok pokračuje pod reklamou

V 36 rokoch sa Fleury dostal medzi finalistov na Vezinovu trofej, keď zažil jednu zo svojich najlepších sezón v NHL. V 36 zápasoch kryl 92,8 % striel a inkasoval 1,98 gólu na zápas. Lehner odchytal 19 duelov, v ktorých dosiahol 91,9% úspešnosť zákrokov.

V play-off tím staval najmä na Fleurym, kým Lehner nastúpil len do troch dueloch. Chytal však aj v tom najdôležitejšom, v šiestom zápase série proti Canadiens za stavu 2:3 na zápasy. Ten nakoniec Vegas ukončil sezónu.

Obaja spolu zaťažujú platový rozpočet sumou 12 miliónov amerických dolárov, no hlavný tréner Pete DeBoer označil práve silný brankársky tandem za dôvod, prečo to tím dotiahol v tomto ročníku tak ďaleko. Podotkol však, že v budúcej sezóne to bude iné, pretože už nebude zhustený rozpis. Fleury sa po nej môže stať neobmedzeným voľným hráčom. rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies