Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Toto sú top favoriti na Conn Smythe Trophy pred štartom finále

Play-off sezóny 2020/21 zostáva už len v rukách dvoch finalistov, tímov Tampa Bay Lightning a Montreal Canadiens. Znamená to, že jeden hráč z týchto tímov si odnesie domov Conn Smythe Trophy, cenu pre najužitočnejšieho hráča play-off. Kto to bude?

Kým v úvode play-off sa top favoritom na ocenenia stal útočník Nathan MacKinnon z Colorada, pred semifinále to bol Marc-Andre Fleury z Vegas. Pred finále zostávajú favoriti medzi brankármi. Tým najviac veria aj bookmakeri. Toto sú štyria top favoriti:

Carey Price, Montreal

Carey Price nie je najväčším favoritom bookmakerov, ale to pravdepodobne len preto, že viac vo finále veria Tampe a je bežnejšie, že Conn Smythe Trophy získa niekto z majstrovského tímu. Ak by však Price pokračoval vo svojich výkonoch aj vo finále, mohol by trofej potenciálne získať aj pri tímovom neúspechu. U odborníkov je top favoritom práve on. Má bilanciu 12-5, z toho 11-2 v posledných 13 stretnutiach. Kryl 93,4 % striel a inkasoval len 2,02 gólu na zápas.

Andrej Vasilevskij, Tampa Bay

Vasilevskimu najviac veria stávkové kancelárie. Tiež je oporou svojho tímu a ukazuje, že je skutočne brankárkou elitou NHL. Má lepšie individuálne štatistiky, keď pri bilancii 12-6 dosiahol 93,6% úspešnosť zákrokov a priemer 1,99 inkasovaného gólu na zápas. Ligu vedie aj so štyrmi čistými kontami, pričom tri z nich vychytal v posledných zápasoch každej predošlej série. Od roku 2019 neprehral dva zápasy play-off po sebe.

Článok pokračuje pod reklamou

Brayden Point, Tampa Bay

Ako hlasovali experti?
Na oficiálnej ligovej stránke opäť hlasovali o adeptoch na ocenenie aj 13 odborníci. Až 11 z nich dalo na prvé miesto hlasovacieho lístka Careyho Pricea. Dvaja Andreja Vasilevského. Bodovo nakoniec poradie dopadlo takto: Price (37 bodov), Point (17), Vasilevskij (16), Kučerov (8).
Point mal na dosah rekord v počte zápasov so streleným gólom po sebe. Jeho séria skončila na deviatich dueloch v siedmom zápase semifinálovej série. Doteraz si v 18 zápasoch pripísal 20 bodov, pričom celú ligu vedie so 14 presnými zásahmi. Pred troma hráčmi, ktorí zdieľajú druhé miesto, má náskok šiestich gólov. Je jedným z dvoch hráčov, ktorí v play-off pokorili métu 20 bodov.

Nikita Kučerov, Tampa Bay

Tým druhým je Kučerov, ktorý v základnej časti neodohral ani jeden zápas, no v play-off je na neudržanie. V prvých 18 zápasoch vyprodukoval až 27 bodov, s ktorými neohrozene vedie kanadské bodovanie celej ligy. Vedie ju aj s 22 asistenciami. Jeho bodový priemer je 1,5 bodu na zápas, čo od ročníka 1996/97 dosiahol len jeden hráč s minimálne 16 odohranými zápasmi – Jevgenij Malkin na ceste za Stanleyho pohárom v roku 2009.

Ak by sme mali Priceovi vybrať spoločnosť z jeho radov, asi by piatym popredným kandidátom na ocenenie bol útočník Tyler Toffoli. Za zmienku však s menšími šancami stoja aj Cole Caufield či Nick Suzuki. Z Tampy zažívajú vydarené play-off aj Victor Hedman či Steven Stamkos. rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies