Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Magazín

Preview pred sezónou 2009/10: Severovýchodná divízia

V NHL sú v plnom prúde nováčikovské tréningové kempy, čo predznamenáva blížiaci sa začiatok novej sezóny. SlovakNHL.sk vám prináša šesťdieľnú sériu preview. Po dvoch častiach je rad na tretiu, v ktorej sa budeme venovať zástupcom Severovýchodnej divízie.

Boston Bruins

Sezóna 2008/09: 53 - 19 - 10, 116 bodov - prehrali v 2. kole play-off
Boston Skóre: 274:196
Presilovky: 23,6 % (4. miesto)
Oslabenia: 82,4 % (12. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Marc Savard (88 bodov)
Najlepší strelec: Phil Kessel (36 gólov)
Najlepší nahrávač: Marc Savard (63 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: David Krejčí (+37)
Najhorší hráč v +/-: Vladimír Sobotka (-10)
Najtrestanejší hráč: Milan Lučić (136 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „V bráne Bruins bude stáť najlepší brankár poslednej sezóny, na ktorého výkonoch bude tím stáť aj v budúcom ročníku. Viac priestoru by v sezóne mal dostávať aj fínsky mladík Tuukka Rask, ktorý v sezóne zrejme odchytá viac duelov ako doteraz dohromady. Na farme bude na svoju šancu čakať Sabourin.”

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „Bruins majú v obrane Slováka Zdena Cháru, ktorý je posledným držiteľom Norris Trophy. Najvyšší hokejista súčasnej NHL je aj kapitánom tohto tímu. V obrannej dvojici bude pravdepodobne nastupovať s Derekom Morrisom. Sekundovať by im mali Andrew Ference, Matt Hunwick, Dennis Wideman a Mark Stuart.“

Článok pokračuje pod reklamou

Útok:
Jakub Homoľa, redaktor: „Bruins disponujú kvalitným vyváženým útokom, v ktorom dominuje jeden z najpodceňovanejších hráčov NHL - Marc Savard. Okrem neho však nájdeme i ďalšie "nevýrazné hviezdy" ako napr. Michael Ryder, David Krejčí či Blake Wheeler. Zabúdať netreba ani na Patrica Bergerona, ale ten po zranení, ktoré mu privodil Randy Jones sa nevie dostať do svojej bývalej formy.”

CELKOVÉ HODNOTENIE TÍMU:
* * * * 0

Buffalo Sabres

Sezóna 2008/09: 41 - 32 - 9, 91 bodov - nepostúpili do play-off
Buffalo Skóre: 250:234
Presilovky: 21 % (7. miesto)
Oslabenia: 81,8 % (14. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Derek Roy (70 bodov)
Najlepší strelec: Thomas Vanek (40 gólov)
Najlepší nahrávač: Jason Pominville (46 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Tim Connolly (+12)
Najhorší hráč v +/-: Andrej Sekera (-11)
Najtrestanejší hráč: Craig Rivet (125 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Jednotkou Sabres bude bezpochyby Ryan Miller, ktorý v minulom roku predvádzal svoje najlepšie výkony v kariére, no stále musí na sebe pracovať. Na poste náhradníka bude Patrick Lalime, ktorý v minulej sezóne podával solídne výkony na dvojku.”

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „Potom, ako ukončil Teppo Numminen aktívnu hokejovú kariéru, tak sa medzi nových ťahúňov tímu zaradil aj náš Andrej Sekera, ktorý podpísal s Buffalom nový dvojročný kontrakt. Sekera bude nastupovať v prvej alebo druhej obrannej formácií. Okrem neho pôsobia v tomto klube aj Henrik Tallinder, Tony Lydman a Craig Rivet, ktorý je kapitánom. Za zmienku stojí Joe DiPenta, Stve Montador a Nathan Paetsch.“

Útok:
Jakub Homoľa, redaktor: „Buffalo nedisponuje už takým kvalitným útokom ako pred pár rokmi, kedy Sabres získali Prezidentovu trofej, napriek tomu útok rozhodne nie je zlý. Thomas Vanek je lídrom azda aj celého tímu. Spolu s ním vyrastajú aj Derek Roy či Jason Pominville, ktorí majú určite veľký bodový potenciál. Zabúdať netreba ani na Tima Connollyho, lenže u neho je veľkým problémom zdravie.”

CELKOVÉ HODNOTENIE TÍMU:
* * * 1/2* 0

Montreal Canadiens

Sezóna 2008/09: 41 - 30 - 11, 93 bodov - prehrali v 1. kole play-off
Montreal Skóre: 249:247
Presilovky: 19,2 % (13. miesto)
Oslabenia: 82,4 % (11. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Alexej Kovaľov (65 bodov)
Najlepší strelec: Alexej Kovaľov (26 gólov)
Najlepší nahrávač: Andrej Markov (52 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Alex Tanguay (+13)
Najhorší hráč v +/-: Matt D´Agostini (-12)
Najtrestanejší hráč: Mike Komisarek (121 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Carey Price a Jaroslav Halák budú bojovať o post jednotky Montrealu. Väčším favoritom je logicky kanadský brankár, od ktorého sa očakávajú v blížiacej sa sezóne lepšie výkony, ako podával v ročníku poslednom. Od Haláka sa očakáva tiež veľa, ale jeho postavenie v tíme mu veľké šance na úspech v tomto „boji“ nedáva.”

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „Montreal počas leta získal až troch obrancov – Hal Gill prišiel z Pittsburghu, Paul Mara z New Yorku Rangers a Jaroslav Špaček z Buffala K týmto trom bekom treba pridať aj Andreia Markova, ktorý v uplynulej sezóne získal ucti hodných 64 bodov. Zabudnúť sa nesmie ani na skúseného Romana Hamrlíka.“

Útok:
Jakub Homoľa, redaktor: „Montreal príchodom dvoch centrov cez leto nemohol stratiť. Síce o Gomezovi sa vedú rôzne reči vzhľadom na jeho plat, stále patrí medzi špičku ligy. To isté možno tvrdiť aj o Mikeovi Cammalllerim. Zabúdať netreba ani na tretiu letnú akvizíciu - Briana Giontu. Summa summarum, útok Montrealu sa jasne posilnil a bude patriť medzi najlepšie v lige.”

CELKOVÉ HODNOTENIE TÍMU:
* * * * 0

Ottawa Senators

Sezóna 2008/09: 36 - 35 - 11, 83 bodov - nepostúpili do play-off
Ottawa Skóre: 217:237
Presilovky: 19,5 % (10. miesto)
Oslabenia: 81,5 % (15. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Daniel Alfredsson (74 bodov)
Najlepší strelec: Dany Heatley (39 gólov)
Najlepší nahrávač: Daniel Alfredsson (50 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Daniel Alfredsson (+7)
Najhorší hráč v +/-: Jason Spezza / Chris Phillips (-14)
Najtrestanejší hráč: Chris Neil (146 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Ottawa sa bude spoliehať na dvoch pomerne mladých brankárov. Bude mať však jasnú jednotku? Tou by mohol byť Pascal Leclaire, ak by sa mu darilo podobne ako v sezóne 2007/08. Druhým brankárom bojujúcim o post jednotky je Brian Elliott, ktorý v minulej sezóne odchytal slušnú dávku zápasov s viac ako 90% úspešnosťou.”

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „Odchodom Wadea Reddena a Andreja Meszároša, ktorí odišli z tímu počas minulého leta, sa obrana Senators značne oslabila. Namiesto nich angažovali „senátori“ Filipa Kubu. Ani Kuba spolu s Antonom Volčenkovom a Chrisom Phillipsom nedokázali zapchať dieru, ktorá vznikla odchodom dvoch pilierov obrany Sens. V nadchádzajúcej sezóne sa budú „senátori“ spoliehať aj na Chrisa Campoliho a Alexandrea Picarda. Do hry by mohol zasiahnuť aj mladý Erik Karlsson.“

Útok:
Jakub Homoľa, redaktor: „Pri Ottawe je dôležitá vec to, že ako sa vyvrbí situácia s Danym Heatleym. I bez neho by však útok Ottawy mal byť kvalitný. Zaujímavé bude ako sa uchytí v tíme Alexej Kovaľov, ktorý v posledných dvoch sezónach prežil renesanciu. Ak naviaže na svoje posledné výkony z dresu Canadiens, tak v Ottawe budú musieť byť s jeho príchodom spokojní.”

CELKOVÉ HODNOTENIE TÍMU:
* * * 1/2 0

Toronto Maple Leafs

Sezóna 2008/09: 34 - 35 - 13, 81 bodov - nepostúpili do play-off
Toronto Skóre: 250:293
Presilovky: 18,8 % (16. miesto)
Oslabenia: 74,7 % (30. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Jason Blake (63 bodov)
Najlepší strelec: Jason Blake (25 gólov)
Najlepší nahrávač: Matt Stajan (40 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Alexej Ponikarovskij / Ian White (+6)
Najhorší hráč v +/-: John Mitchell (-16)
Najtrestanejší hráč: Pavel Kubina (94 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Jednotkou v tíme by mal byť fínsky brankár Vesa Toskala, ktorý bude mať príležitosť dokázať, že si tento post zaslúži. Toskalu by mierne mohla ovplyvniť operácia, ktorú podstúpil v marci a na krk mu bude dýchať aj švédsky talent Jonas Gustavsson.”

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „Čím rýchlejšie sa blížil 1. júl, tak tým viac sa objavovalo špekulácií o odchode Tomáša Kaberleho. Z „veľkého“ prestupu nakoniec nič nebolo. Ku Kaberlemu pribudol počas leta Francois Beuachemin, Mike Komisarek a Garnet Exelby. „Javorové listy“ majú v tíme aj talentovaného Lukea Schenna, Iana Whitea a Mikea Van Ryna.“

Útok:
Jakub Homoľa, redaktor: „V útoku Toronta nie sú žiadne hviezdy, ale to nehovorí, že by bol slabý. Patrí však medzi priemerné v lige. Závisieť dosť bude aj na výkonoch Jasona Blakea, ktorého krivka výkonnosti síce v poslednej sezóne vzrástla, ale vek človek nezastaví. Tajným esom by mohol byť stále podceňovaný Michail Grabovskij či Niklas Hagman.”

CELKOVÉ HODNOTENIE TÍMU:
* * * 1/2 0


PREVIEW pred sezónou 2009/10:
- Atlantická divízia
- Centrálna divízia



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies