Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Černáka delia od Stanleyho pohára už len dve výhry. Vasilevskij hrdinom

Erik Černák a jeho Tampa už potrebuje len dve výhry na to, aby obhájili Stanleyho pohár. V druhom zápase finálovej série zdolali Montreal 3:1 aj vďaka výkonu Andreja Vasilevského.


Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 2
1
2
3
Stav série
 Tampa Bay Lightning
0
2
1
3
••••
 Montreal Canadiens
0
1
0
1
••••
Podrobné štatistiky

Andrej Vasilevskij zneškodnil 42 striel, aby doviedol Tampu Bay k výhre 3:1 v druhom zápase finále proti Montrealu, po ktorom obhajca titulu vedie 2:0 na zápasy. Blake Coleman strelil v páde víťazný gól len niekoľko desatín pred koncom druhej tretiny, presadili sa aj Anthony Cirelli a Ondřej Palát. Canadiens boli strelecky aktívnejší, ale do čierneho sa trafil len Nick Suzuki. Počas presilovky vyrovnával na 1:1. Carey Price inkasoval tri góly z 23 striel. Do zostavy „Habs“ sa vrátil Joel Armia. V drese Lightning nechýbal Erik Černák, ktorý odohral 20 minút a 7 sekúnd. Počas nich slovenský obranca zaregistroval dva plusové body, dve strely na bránu, päť bodyčekov a menší trest za krosček. Absentoval však Alex Killorn, ktorého nahradil Mathieu Joseph. Séria sa teraz presťahuje do Kanady, kde sa tretí duel odohrá v piatok.

Blake Coleman a jeho víťazný gól:

Prvá väčšia šanca zápasu prišla už v tretej minúte, keď po pravej strane prenikal Nick Suzuki, ktorého zoči-voči vychytal Vasilevskij. V šiestej minúte dostali šancu hrať presilovku domáci, ale k zakončeniu sa nedostali. Od 10. minúty hrali ďalšiu presilovú hru a hoci sa už k zakončeniu dostali, žiadna väčšia šanca z toho nebola. V 14. minúte vyskúšal pozornosť Vasilevského Gustafsson a o dve minúty neskôr po zaváhaní Hedmana z ešte lepšej pozície Toffoli. V 18. minúte išli oba tímy do štyroch, krátko na to dostal Montreal šancu hrať štvorminútovú presilovku po vysokej hokejke McDonagha.

Článok pokračuje pod reklamou

Canadiens si v závere prvej ani v úvode druhej tretiny pri presilovke vyloženú šancu nevytvorili, no po zmene strán boli lepším tímom. Na skóre sa to však neprejavilo. Hostia boli síce aktívnejší a mali viac z hry, no v 27. minúte otvoril stav zápasu Cirelli strelou od modrej. Montreal zvýšil obrátky a stupňoval svoj tlak. V 31. minúte mu pomohol faul Sergačova, ktorý už po pol minúte potrestal Suzuki. V tom bode už bol kanadský tím na koni. V 33. minúte zakončoval prečíslenie Staal, v 34. minúte bol v skvelej pozícii Armia. Oboch však Vasilevskij vychytal. Tampe potom pomohlo vylúčenie Armiu v 37. minúte a hoci si nevytvorila v presilovke šancu, aspoň utlmila prevahu Canadiens. A „Blesky“ ešte raz udreli, keď gól do šatne strelil len 1,1 sekundy pred koncom tretiny Coleman. Po prihrávke Goodrowa musel skočiť rybičku, aby na puk dosiahol.

Úvod tretej dvadsaťminútovky bol aktívny z oboch strán. Prvá väčšia príležitosť prišla v 46. minúte, keď sa Goodrow dostal do úniku, no eliminoval ho Weber. Goodrow zakrátko našiel Colemana, ktorého si ustrážil Price. Montreal sa snažil o vyrovnanie, no teraz sa v dobrom svetle ukazovala aj obrana Lightning. Kanadský tím stupňoval svoj tlak, ale veľké šance neprichádzali. V 56. minúte doplatil na ľahkovážnosť Edmundsona, ktorý naslepo nechával puk za vlastnou bránou spoluhráčovi, no dostal sa k nemu Palát, ktorý poslal puk do brány od pravého betónu presúvajúceho sa Pricea. Tento gól poslal hostí na kolená a nepomohli im ani odvolanie brankára dve minúty pred koncom či oddychový čas 46 sekúnd pred záverečnou sirénou.

Andrej Vasilevskij
Carey Price
59:59 42/43 58:09 20/23
Curtis McElhinney
Jake Allen
- - - -

Vasilevskij si so 42 zákrokmi vytvoril nové osobné maximum v zápase play-off. ... Tímy, ktoré vedú vo finále 2:0 na zápasy, vyhrajú Stanleyho pohár v 90,2 % prípadoch (46-5). ... Tampa Bay vedie po prvýkrát vo svojej histórii vo finále 2:0 na zápasy. ... Lightning si vytvorili nový klubový rekord s piatimi domácimi výhrami v play-off po sebe. ... Suzuki je len tretím hráčom v histórii Canadiens, ktorý strelil 10 gólov v play-off v kariére pred 22. narodeninami. Napodobnil Claudea Lemieuxa (14) a Stephanea Richera (10).

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. B. Coleman, 3. A. Cirelli (všetci TBL)

Blake Coleman, útočník Lightning: „Nie je tajomstvom, že Vasilevskij bol tým dôvodom, prečo sme boli stále v tomto zápase. My sme potom prišli s veľkými akciami vtedy, keď na tom záležalo.“

Shea Weber, kapitán Canadiens: „Aby som bol úprimný, odohrali sme dosť dobrý zápas po každej stránke. Urobili sme však pár chýb, ktoré nás poškodili. Oni majú tím, ktorý dokáže vaše chyby využívať, no myslím si, že sme si dnes zaslúžili dopadnúť lepšie.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies