Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tampa to dokázala doma: Černák sa teší z druhého Stanleyho pohára!

Na druhý pokus sa to Tampe podarila. V stredu sa stala prvým tímom od roku 2015, ktorý spečatil zisk Stanleyho pohára na domácom ľade. Vďačí za to výhre 1:0, po ktorej opäť oslavoval aj Erik Černák.


Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 5
1
2
3
Stav série
 Tampa Bay Lightning
0
1
0
1
••••
 Montreal Canadiens
0
0
0
0
•••
Podrobné štatistiky

Ross Colton strelil svoj štvrtý gól v tohtoročnom play-off, aby sa vyrovnal Coleaovi Caufieldovi v počte gólov strelených nováčikom a vytvoril klubový rekord Tampy. Jeho presný zásah bol nakoniec víťazný v poslednom zápase sezóny. Lightning získali svoj druhý Stanleyho pohár po sebe a tretí celkovo, keď v piatom zápase finálovej série zdolali Montreal 1:0. Čisté konto vychytal Andrej Vasilevskij, ktorý kryl 21 striel. Jeho náprotivok, Carey Price, predviedol 29 zákrokov. Trikrát ho ohrozil aj Erik Černák. Slovenský obranca odohral 22 minút a 2 sekundy, počas ktorých nazbieral aj dve trestné minúty za nedovolené bránenie, štyri bodyčeky a jeden blok. Tomáš Tatar nehral. Cenu pre najužitočnejšieho hráča play-off si odniesol Vasilevskij.


Ross Colton a jeho víťazný gól:

Od začiatku bola aktívnejším tímom domáca Tampa, no hostí podržal Price, ktorý čelil až 13 strelám. Lightning mali už v štvrtej minúte šancu hrať presilovku, no nevyužili ju a od ôsmej minúty sa museli brániť v oslabení. Práve vtedy pohrozil Goodrow, ktorého zakončenie ešte dorážal Coleman. Tampa hrala v presile aj od deviatej minúty, ale opäť gól nepriniesla. V 15. minúte sme videli šance na oboch stranách. O tri minúty neskôr mal svoju príležitosť aj Černák, ktorého strela však skončila rovno na hrudi Pricea.

Článok pokračuje pod reklamou

Po zmene strán bolo cítiť väčšiu snahu hostí a už po 21 sekundách hry dostali šancu hrať v početnej prevahe. Tampa ich však k ničomu nepustila. Hralo sa vo vysokom tempe a Montrealu pomohlo ďalšie vylúčenie domáceho hráča v 29. minúte. Počas nej pohrozil Černák a o minútu neskôr zvonilo brvno. Trafil ho hosťujúci Caufield. V 34. minúte prišiel moment, na ktorý čakali domáci fanúšikovia. McDonagh prihral na pravú stranu Savardovi a ten skvelo našiel pred bránou Coltona. V 36. minúte sa Canadiens rútili traja na jedného, ale prekombinovali to. V 40. minúte predviedol dôležitý zákrok Vasilevskij a následne dostala Tampa šancu hrať presilovku, ktorej väčšia časť sa dohrala v tretej tretine.

V 43. minúte mal dve šance Kučerov, ale Price držal svoj tím v hre. Krátko na to spálil svoju šancu Palát a o chvíľu neskôr ohrozil domácu bránu Anderson, ktorý bol pri svojom prieniku tiesnený Černákom a zakončil rovno do Vasilevského. Potom narazil do tyčku a nakrátko odišiel do šatne. V 47. minúte sa dostal k výbornej príležitosti Suzuki, ale bránu tesne prestrelil. V poslednej desaťminútovke Lightning skvelo bránil, čím robili problémy Canadiens. Tým nepomohlo ani odvolanie Pricea či oddychový čas. Neboli však od vyrovnania ďaleko. Caufield v poslednej minúte trafil opäť tyčku.


Andrej Vasilevskij
Carey Price
58:36 21/21 58:14 29/30
Curtis McElhinney
Jake Allen
- - - -


Colton strelil ako siedmy nováčik v histórii NHL gól, ktorým zaistil pre svoj tím Stanleyho pohár. Za posledných 90 rokov to dokázal už len Mike Rupp z New Jersey v roku 2003. ... Len jeden tím získal viac Stanleyho pohárov ako Tampa od jej príchodu do NHL v ročníku 1992/93 – Detroit (4). ... Vasilevskij sa stal šiestym brankárom histórie NHL a druhým z Tampy, ktorý v jedninom play-off vychytal päť núl. Napodobnil Martina Brodeura, Dominika Hašeka, Nikolaja Chabibulina, Miikku Kiprusoffa a Jean-Sebastien Giguerea. Len ako tretí po Clintovi Benedictovi a Berniem Parentovi vychytal nulu vo viac ako jednom zápase, v ktorom sa rozhodlo o zisku Stanleyho pohára. ... Pat Maroon sa stal prvým hráčom s troma Stanleyho pohármi po sebe od konca dynastia Islanders (1980-1983) ... Price prekonal zápis Patricka Roya a zaradil sa na druhé miesto historického poradia Canadiens v počte zákrokov v jednom play-off. Urobil ich 622, kým Ken Dryden v roku 1971 až 648.


Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. R. Colton, 3. B. Goodrow (všetci TBL)

Jon Cooper, tréner Lightning: „Nehovorili sme o tom verejne, ale tím vie, že v budúcom roku pravdepodobne nebudeme spolu pokope. Ryan McDonagh, Maroon, Stammer... o tom sme sa rozprávali. Nenechajme to skončiť. Je to príliš mimoriadna skupina. Je tu však expanzný draft, problémy so stropom, všetko... Vydali zo seba maximum. Máme veľa hráčov s veľkým H. Je to zásluha všetkých našich hráčov. Oni to dokázali. Ja som len stál a žuval žuvačku. “

Steven Stamkos, kapitán Lightning: „Tento zápas bol ten najťažší, ktorý som kedy odohral. Bez ohľadu na to, čo sa stane od tohto bodu, toto mužstvo bude zapísané do histórie a to je skutočne špeciálne.“

Carey Price, brankár Canadiens: „Je to neskutočné sklamanie, ale som sklamaný len z výsledku. Mladí hráči získali veľa skúseností, ale je ťažké sa teraz cez to preniesť. Bude to nejaký čas trvať. Nemyslím si, že som chytal dostatočne dobre v úvode série.“

Shea Weber, kapitán Canadiens: „Vôbec si nemyslím, že tomu tak je. My sme nehrali dostatočne dobre pred Careym.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies