Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
1
ANA
1
po 2. tr.
LAK
3
CHI
1
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Podpíšu Tatar s Danaultom zmluvu s rovnakým tímom?

Zdá sa, že Phillip Danault je na odchode z tímu Montreal Canadiens. Podľa Erica Engelsa zo Sportsnet je nepravdepodobné, že sa do tímu vráti. Pripojí sa tak k Tomášovi Tatarovi, ktorého čaká rovnaký osud. Mohol by ich rovnaký osud opäť aj spojiť?

Obaja útočníci sa 28. júla s najväčšou pravdepodobnosťou stanú neobmedzenými voľnými hráčmi. Záujem o nich určite bude. A podľa Adama Gretza z NBC Sports by bolo rozumné, ak by sa ich jeden tím pokúsil získať oboch.

Gretz tvrdí, že Danault sám o sebe bude mať na otvorenom trhu veľkú hodnotu, keďže ide o skvelého defenzívneho útočníka, ktorý dokáže hrať aj ofenzívnejšie, ak sa to od neho vyžaduje. Verí, že by potenciálny záujemca mohol zaplatiť až šesť miliónov dolárov, aby ho získal.

Pre každý tím, ktorý by o Danaulta mal záujem, však má jedno odporúčanie: „Pokúste sa získať aj Tatara a nechajte ich hrať spolu. Danaulta môžete trochu preplatiť, ale Tatara by ste mohli získať so zľavou vzhľadom na to, ako pre neho dopadlo play-off. Ukázal, že je excelentným zakončovateľom top útoku a bol najproduktívnejším hráčom Montrealu odkedy doň prišiel vo výmene Maxa Paciorettyho. Budete tak mať pripravený útok, o ktorom viete, že funguje.“

Článok pokračuje pod reklamou

Danault s Tatarom za ostatné tri roky odohrali spolu 1931 minút v hre piatich proti piatim, pričom tímy prestrieľali 111:65 a kontrolovali viac ako 60 % celkových streleckých pokusov, gólových šancí, očakávaných gólov a vysoko nebezpečných šancí. Podľa Gretza ide o elitnú kombináciu.

„Jedinou obavou by mohol byť fakt, že súčasťou tej formácie bol aj Brendan Gallagher, ktorý sa k nim v novom tíme nepripojí. A Gallagher toho urobil veľa pre ich úspech. Ale aj keď sa pozriete na to, keď Danault a Tatar hrali bez Gallaghera, stále hrali na dostatočne vysokej úrovni, aby boli mimoriadne efektívni,“ poznamenal zámorský novinár.

Danault s Tatarom bez Gallaghera odohrali pri plnom počte hráčov len 440 minút, no stále kontrolovali viac ako 56 % streleckých pokusov, gólových šancí, očakávaných gólov a vysoko nebezpečných šancí. Gólový diferenciál však klesol na 17:16. Pri väčšej vzorke by však pri uvedených pokročilých štatistikách mohol byť lepší.

„Gabriel Landeskog, Taylor Hall a Zach Parise budú útočníkmi, ktorých bude počas tohto leta každý sledovať, no upísanie si tohto dua by mohlo mať na tím ešte väčší vplyv,“ dodal Gretz.rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies