Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Benning: Myslíme si, že Halák k Thatcherovi sedí

Jaroslav Halák bol jediným Slovákom, ktorý v deň otvorenia trhu s voľnými hráčmi podpísal zmluvu. Zakotvil v mieste, o ktorom sa špekulovalo od vykúpenia Bradena Holtbyho. Práve neho nahradí vo Vancouveri.

Slovenský brankár bol na vrchole zozname adeptov na doplnenie brankárskeho tandemu Canucks a nakoniec s kanadskou organizáciou podpísal ročnú zmluvu v hodnote 1,5 milióna amerických dolárov, ktorá zahŕňa ďalšieho 1,5 milióna dolárov vo výkonnostných bonusoch.

Tridsaťšesťročný Halák príde robiť do Vancouveru náhradníka o 11 rokov mladšiemu Thatcherovi Demkovi, ktorý v ňom získal podľa generálneho manažéra Jima Benninga cenného mentora.

„Má skúsenosti, v tejto lige pôsobí dlhý čas. Počas všetkých tých rokov zažil veľa úspechov a jednoducho si myslíme, že dobre zapasuje k Thatcherovi, pretože sme získali skúseného brankára. Bol k dispozícii, chcel prísť do Vancouveru a byť súčasťou nášho mužstva, takže sme nadšení, že sme si ho upísali,“ povedal Benning o bratislavskom rodákovi, za ktorého v tíme loboval aj tréner brankárov Ian Clark.

Článok pokračuje pod reklamou

Canucks zažili nádejnú dohrávku sezóny 2019/20, v ktorej zohrali vyrovnaný boj s Vegas v druhom kole play-off. V ročníku 2020/21 však zaostali za očakávaniami a do play-off nepostúpili.

Tomu zodpovedali aj doterajšie kroky vedenia. Halák príde do tímu, ktorý v rovnaký deň angažoval obrancov Tuckera Poolmana a Lukea Schenna. Predtým si obranu posilnil o Olivera Ekman-Larssona, útok o Jasona Dickinsona a Conora Garlanda.

„Chceme tento tím pozdvihnúť. Ak sa pozriete na náš útok, sme mladí. Myslím si, že sme rýchlejší a získali sme dvoch útočníkov do prvej deviatky útoku. Pridali sme aj obrancu do prvého páru v osobe OEL. V obrane budeme väčší a silnejší. A získali sme aj skúseného brankára,“ dodal Benning.rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies