Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Návrat sa nekoná: Henrik Lundqvist ukončil kariéru

Legendárny brankár Henrik Lundqvist v piatok oznámil koniec svojej aktívnej kariéry, ktorá zahŕňala 15 sezón v tíme New York Rangers.

Rangers po sezóne 2019/20 vykúpili Lundqvista zo zmluvy a on ako voľný hráč podpísal zmluvu s Washingtonom. Osud však chcel, aby v NHL za iný tím nenastúpil. Pre problémy so srdcom podstúpil operáciu a vynechal celý ročník 2020/21.

Tridsaťdeväťročný Švéd sa v ostatných mesiacoch vrátil na ľad, ale nakoniec nedostal od doktorov povolenie k návratu. Rozhodol sa tak začať novú kapitolu v živote.

„Dúfal som, že do tohto času budem v 100% stave. No, bolo mi povedané, že zápal potrebuje dlhý čas na nápravu a s liekmi by som bol v poriadku, no mohlo by trvať ďalší rok, kým by som bol v stopercentnom stave,“ povedal pre New York Post.

Článok pokračuje pod reklamou

„Premýšľal som o tom, rozprával som sa s najbližšími priateľmi, rodinou, manželkou. Tento rok bol pravdepodobne ťažší pre ňu, ako pre mňa. Je to taká silná žena. Došlo to k tomu, ako veľmi som chcel na to zatlačiť, ako veľmi som chcel riskovať. A potom som prišiel k záveru, že je tam príliš veľa neznámych a príliš veľa rizika, ktoré nestojí za možnú odmenu, ak by som pokračovať v hraní.“

Lundqvist končí kariéru ako brankár so šiestym najvyšším počtom výhier v NHL a európsky rekordér v tomto smere. Pri bilancii 459-310-96 dosiahol 91,8% úspešnosť zákrokov, priemer 2,43 inkasovaného gólu na zápas a 64 čistých kont.

V roku 2012 získal Vezinovu trofej, päťkrát si zahral v zápase hviezd a deväťkrát bol menovaný za najužitočnejšieho hráča Rangers. Stanleyho pohár však nikdy nezískal. Kolektívne úspechy zažil s reprezentáciou Švédska – v roku 2006 získal zlato na zimných olympijských hrách, v roku 2017 sa stal majstrom sveta.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies