Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Magazín

Preview pred sezónou 2009/10: Juhovýchodná divízia

Nová sezóna sa nezadržateľne blíži a aj preto vám SlovakNHL.sk prináša šesťdieľnú sériu preview. V piatej časti sa zameriame na piatich zástupcov Juhovýchodnej divízie.

Atlanta Thrashers

Sezóna 2008/09: 35 - 41 - 6, 76 bodov - nepostúpili do play-off
Atlanta Skóre: 257:280
Presilovky: 19,3 % (11. miesto)
Oslabenia: 76 % (29. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Iľja Kovaľčuk (91 bodov)
Najlepší strelec: Iľja Kovaľčuk (43 gólov)
Najlepší nahrávač: Todd White (51 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Rich Peverley (+16)
Najhorší hráč v +/-: Ron Hainsey (-16)
Najtrestanejší hráč: Eric Boulton (176 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Jednotkou Thrashers bol v posledných rokoch Kari Lehtonen. Jeho situácia by sa nemala zmeniť ani v budúcom ročníku, i keď Lehtonen v lete podstúpil operáciu chrbta. Náhradníkom bude aj tento rok Johan Hedberg a na svoju šancu bude na farme čakať Ondřej Pavelec.”

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „Do tímu prišiel český bek Pavel Kubina, ktorý by mal priniesť skúsenosti. Tobias Enström a Ron Hainsey patrili v uplynulej sezóne k oporám obrany Atlanty a nasledujúca sezóna by nemala byť výnimkou. V dobrom svetle sa predstavil aj Zach Bogosian, ktorý bude tiež patriť medzi opory. Za zmienku stojí Boris Valábik, Nathan Oystrick a Anssi Salmela.“

Článok pokračuje pod reklamou

Útok:
Marek Kantorík, redaktor: „Útok Atlanty sa v lete posilnil o Nika Antropova, ktorý podpísal štvorročný kontrakt. Ruský útočník prišiel z New Yorku Rangers. Najväčšou hviezdou mužstva je bez pochýb jeho krajan Iľja Kovaľčuk, ktorý je aj kapitánom. Tretím ruským hráčom v tíme Thrashers je veterán Vjačeslav Kozlov. Atlanta má okrem týchto hráčov aj Todda Whitea, Richa Peverleyho, Colbyho Armstronga, Bryana Littlea, skúseného Martyho Reasonera a Evandera Kanea, štvorku posledného draftu. S týmito útočníkmi môže tím, ktorý sídli v hlavnom meste štátu Georgia, pomýšľať na play-off, v ktorom sa naposledy predstavil v sezóne 2006/07.”

CELKOVÉ HODNOTENIE TÍMU:
* * * 1/2* 0

Carolina Hurricanes

Sezóna 2008/09: 45 - 30 - 7, 97 bodov - vypadli v 3. kole play-off
Carolina Skóre: 239:226
Presilovky: 18,7 % (18. miesto)
Oslabenia: 80,4 % (19. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Ray Whitney (77 bodov)
Najlepší strelec: Eric Staal (40 gólov)
Najlepší nahrávač: Ray Whitney (53 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Eric Staal (+15)
Najhorší hráč v +/-: Rod Brind´Amour (-23)
Najtrestanejší hráč: Tuomo Ruutu (79 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Jednotkou v Caroline bude aj tento rok Cameron Ward, ktorý mal výborný záver minulej sezóny, s ktorým by mohol poškuľovať aj po nominácii do olympijského tímu Kanady. Náhradníkom bude opäť Michael Leighton, ktorý by mal odchytať nanajvýš 15-20 zápasov.”

Obrana:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Hurricanes majú kvalitného brankára, ktorý je podporovaný veľmi solídnou obranou. Ku kľúčovým hráčom by mali v budúcej sezóne patriť najmä Joni Pitkänen, Joe Corvo a Tim Gleason. Svoju kvalitu prinesie i Niclas Wallin a do klubu prišli aj Aaron Ward a Andrew Alberts.“

Útok:
Marek Kantorík, redaktor: „Pre skúseného Roda Brind'Amoura bude nasledujúca sezóna jubilejnou desiatou, ktorú odohrá za Carolinu Hurricanes. Ďalším skúseným hráčom je Ray Whitney, ktorý získal v minulom ročníku úctihodných 77 bodov. O dva body menej získal Eric Staal, ktorý je najväčším esom útoku Hurricanes. Nesmiem zabudnúť na Tuomoa Ruutuho, Erika Colea, Matta Cullena, Jussiho Jokinena, Sergeja Samsonova, Scotta Walkera a Stephanea Yellea.”

CELKOVÉ HODNOTENIE TÍMU:
* * * * 0

Florida Panthers

Sezóna 2008/09: 41 - 30 - 11, 93 bodov - nepostúpili do play-off
Florida Skóre: 234:231
Presilovky: 16,6 % (24. miesto)
Oslabenia: 82,6 % (9. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Stephen Weiss (61 bodov)
Najlepší strelec: David Booth (31 gólov)
Najlepší nahrávač: Stephen Weiss (47 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Stephen Weiss (+18)
Najhorší hráč v +/-: Brett McLean (-11)
Najtrestanejší hráč: Nick Boynton (91 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Tomáš Vokoun bude jednotkou Floridy a ak by nebol zdravotne v poriadku alebo mal slabé obdobie, mužom pripraveným ho nahradiť bude Scott Clemmensen, ktorý v lete podpísal s Panthers trojročný kontrakt.”

Obrana:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Obranné rady Panthers v lete oslabil Jay Bouwmeester, ktorý ako neobmedzený voľný hráč podpísal kontrakt s Calgary. Florida má momentálne podpísaných šesť bekov s pomerne veľkými skúsenosťami z NHL. V novej sezóne sa klub bude spoliehať na Seidenberga, Ballarda, Allena, Škoulu, Leopolda a predovšetkým McCabea.“

Útok:
Marek Kantorík, redaktor: „Stephen Weiss a David Booth ovládli v poslednej sezóne kanadské bodovanie floridského tímu. Weiss skončil prvý a Booth druhý. Ale ani to nepomohlo „panterom” dostať sa do vyraďovacích bojov. Talentovaný Michael Frolík by mohol získať, takisto ako v uplynulom ročníku, okolo 50 bodov. V útoku Panthers hrajú aj jeho traja krajania, ktorými sú Radek Dvořák, Rostislav Olesz a Kamil Kreps. Za zmienku stojí Nathan Horton, Gregory Campbell, Steven Reinprecht, Nick Tarnasky a veterán Cory Stillman.”

CELKOVÉ HODNOTENIE TÍMU:
* * * 1/2* 0

Tampa Bay Lightning

Sezóna 2008/09: 24 - 40 - 18, 66 bodov - nepostúpili do play-off
Tampa Bay Skóre: 210:279
Presilovky: 17,8 % (19. miesto)
Oslabenia: 78 % (26. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Martin St. Louis (80 bodov)
Najlepší strelec: Martin St. Louis (30 gólov)
Najlepší nahrávač: Martin St. Louis (50 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Richard Petiot (+5)
Najhorší hráč v +/-: Václav Prospal (-20)
Najtrestanejší hráč: Jevgenij Arťuchin (151 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Do klubu v lete prišiel Antero Niittymäki, ktorý by mal bojovať o post jednotky s Mikeom Smithom, ktorý bol jednotkou v minulej sezóne. Obaja brankári majú svoje kvality a dodávajú Tampe v brankárskej otázke určitú istotu. Ako preferovaný gólman vstupoval do kempu Smith.”

Obrana:
Marek Kantorík, reredaktor: „Tampa Bay sa bude spoliehať najmä na Mattiasa Öhlunda a Andreja Meszároša, ktorí by mali patriť medzi opory zadných rád. Debut v National Hockey League čaká Victora Hedmana, dvojku tohtoročného draftu. „Blesky” majú v tíme aj Fostera, Halea, Krajíčka, Lashoffa, Rangera, Smabyho a Walkera.“

Útok:
Marek Kantorík, redaktor: „K Vincentovi Lecavalierovi a Martinovi St. Louisovi pribudol ďalší dobrý hráč, ktorým je Alex Tanguay. Tanguay prišiel z Montrealu a s „bleskami” podpísal jednoročnú zmluvu. Okrem neho získala Tampa Bay aj Todda Fedoruka, ktorý naposledy hral za Phoenix. Na formu z posledných zápasov uplynulej základnej časti by mohol nadviazať talentovaný Steven Stamkos. Medzi ďaších útočníkov Lightning patrí aj Jeff Halpern, Stephane Veilleux, Ryane Malone a Martins Karsums.”

CELKOVÉ HODNOTENIE TÍMU:
* * * * 0

Washington Capitals

Sezóna 2008/09: 50 - 24 - 8, 108 bodov - vypadli v 2. kole play-off
Washington Skóre: 272:245
Presilovky: 25,2 % (2. miesto)
Oslabenia: 80,6 % (17. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Alexandr Ovečkin (110 bodov)
Najlepší strelec: Alexandr Ovečkin (56 gólov)
Najlepší nahrávač: Nicklas Bäckström (66 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Alexandr Siomin (+25)
Najhorší hráč v +/-: Viktor Kozlov (-9)
Najtrestanejší hráč: Donald Brashear (121 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „V poslednom play-off ukázal svoje schopnosti Simeon Varlamov, ktorý bude v tejto sezóne bojovať o post jednotky s Jose Theodoreom, ktorý do kempu vstúpil ako jednotka. Tretím brankárom v systéme bude český talent Michal Neuvirth.”

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „Obrana Capitals je vedená ofenzívnym obrancom Mikeom Greenom, ktorý získal v ročníku 2008/09 až 73 bodov, čo je na obrancu veľmi dobré. Skúsenosťami oplývajú Brian Pothier a Tom Poti. Medzi opory patrí aj Milan Jurčina, ktorý by mal nastúpiť v druhej obrannej formácií. Za zmienku stojí John Erskine, Shaone Morrisonn, Jeff Schultz a Tyler Sloan.“

Útok:
Marek Kantorík, redaktor: „Útok Washingtonu patrí medzi najlepšie v lige, a to vďaka Alexandrovi Ovečkinovi a Nicklasovi Bäckströmi, ktorí sú spolu s Mikeom Greenom najväčšími hviezdami tímu. Medzi ďalších kvalitných útočníkov Caps patria aj Alexandr Sjomin, Chris Clark, Tomáš Fleischmann, Mike Knuble, Brooks Laich, Brendan Morrison, Michael Nylander a David Steckel. S týmito hráčmi bude Washington patriť medzi ašpirantov na zisk Stanleyho pohára. V poslednom play-off dokráčali Capitals do semifinále, v ktorom prehrali s Pittsburghom až po 7 stretnutiach.”

CELKOVÉ HODNOTENIE TÍMU:
* * * * 1/20


PREVIEW pred sezónou 2009/10:
- Atlantická divízia
- Centrálna divízia
- Severovýchodná divízia
- Severozápadná divízia



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies