Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Merzlikins chce získať Vezinovu trofej. Má ušľachtilý cieľ

Brankár tímu Columbus Blue Jackets, Elvis Merzlikins, chce v novej sezóne získať Vezinovu trofej, aby si tak uctil svojho bývalého spoluhráča Matissa Kivlenieksa, ktorý zahynul vo veku 24 rokov pri nešťastí počas osláv Dňa nezávislosti.

„Nechcem robiť žiadne sľuby, ale môžem vám povedať, že mojím plánom je získať Vezinovu trofej,“ povedal Merzlikins pre The Athletic. „Vyhrám ju pre neho. Nemôžeme nič sľubovať, pretože toto je hokej a nevieme, ako sa sezóna môže vyvíjať, no toto je môj cieľ. Verím, že ho dosiahnem.“

Vezinova trofej sa každoročne udeľuje najlepšiemu brankárovi sezóny. V tej minulej mal Merzlikins bilanciu 8-12-5 s 91,6% úspešnosťou zákrokov, priemerom 2,77 inkasovaného gólu na zápas a dvoma čistými kontami. Aj v novej sezóne by sa mal o bránu deliť s Joonasom Korpisalom.

„Chápem, že tam som ja a Korpi, a že sa s najväčšou pravdepodobnosťou budeme v tejto sezóne o bránu deliť. Taký je biznis. Mám možnosti, Columbus má možnosti. Čo tým chcem povedať je, že chcem hrať hokej. Viem, že to chce aj Korpi. Pre naše dobro je lepšie, ak hráme častejšie,“ poznamenal Merzlikins.

Článok pokračuje pod reklamou

Blue Jackets boli v minulej sezóne na dne Centrálnej divízie spolu s Detroitom a po prvýkrát od roku 2016 si nezahrali v play-off.

Merzlikins ocenil Kivlenieksa za záchranu jeho života a života jeho ženy a vtedy nenarodeného syna. Ten prišiel na svet 20. augusta a dostal meno Knox Mattis Merzlikins. Pôvodne sa počítalo s tým, že by Kivlenieks bol jeho krstným otcom.

„Chýba mi môj priateľ, ale toto je to, čo ma prekvapuje – necítim bolesť a neruší ma to od koncentrácie na môj život. Som rád, že sa dokážem pohnúť ďalej. Keď o ňom rozprávam, nemám s tým žiaden problém. Vychádza to z môjho srdca a chce sa mi plakať, ale nie zo smútku, ale z pocitu blaženosti. Verím, že zo mňa urobil silnejšiu osobu,“ dodal Merzlikins.rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies