Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Slováci v NHL

Zámorský expert vyskladal zostavu Slovenska na ZOH. Čo na ňu poviete?

Slovensko sa nedávno kvalifikovalo na budúcoročný olympijský turnaj, a tak sa mohol zámorský expert Steven Ellis z The Hockey News zamýšľať nad podobou zostavy tímu spod Tatier.

Podľa Ellisa bude Slovensko v Pekingu bojovať o štvrťfinále, no nebude to mať ľahké. Nebu však chcieť zopakovať sklamania z posledných dvoch olympiád, na ktorých obsadilo 11. miesto.

„Ako sa bude tomuto tímu dariť tentoraz? Bude to pre Slovákov výzva, ale vždy mali potenciál ukradnúť jeden či dva zápasy proti favoritom, čo sa im podarilo aj proti Rusku v roku 2018,“ skonštatoval Ellis.

Ten následne odhalil zostavu, ktorý pozostáva zo 14 útočníkov, 8 obrancov a 3 brankárov.

Článok pokračuje pod reklamou

Útok podľa neho nebude ten najlepší na turnaji, ale mohol by pokope fungovať dobre a mať solídnu hĺbku. Z hráčov mimo NHL bude zaujímavé sledovať Petra Cehlárika či stále mladučkého Juraja Slafkovského.

Podobne ako Slafkovský na tom bude Šimon Nemec v obrane. V nej by si pozornosť mal zaslúžiť z hráčov mimo zámoria aj Peter Čerešňák. S obranou by tím nemal mať veľký problém a viesť by ju mali dvaja hráči NHL - Andrej Sekera a Erik Černák. Prvý menovaný je aj potenciálnym kapitánom.

Jaroslav Halák bude mať zase poslednú šancu byť jednotkou Slovenska a pokiaľ zostane zdravý, nemal by byť problém ani fakt, že už bude mať 36 rokov. V jednom či dvoch zápasoch by šancu mohol dostať Branislav Konrád, Adam Húska zase bude v ročníku bojovať o to, aby si zaslúžil viac dôvery. Potenciálne by ho o miesto mohol obrať Július Hudáček.

Útok
Tomáš Tatar - Libor Hudáček - Richard Pánik
Peter Cehlárik - Marek Hrivík - Róbert Lantoši
Tomáš Jurčo - Adam Ružička - Kristián Pospíšil
Marián Studenič - Miloš Roman - Martin Pospíšil
Juraj Slafkovský, Marko Daňo

Obrana
Andrej Sekera - Erik Černák
Martin Fehérváry - Christián Jaroš
Martin Marinčin - Peter Čerešňák
Martin Gernát - Šimon Nemec


Bránkovisko
Jaroslav Halák, Branislav Konrád, Adam Húska



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rebríček experta: Uvidíme na drafte 2025 návrat Slováka do prvého kola? Zomrel bývalý hráč Penguins. Mal len 42 rokov Blíži sa play-off. Dvorský má fantastickú formu, no darilo sa viacerým SlovákomVšetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal preradil svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies