Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Som najstarší a je to zvláštne, tvrdí Halák. Demko si ho pochvaľuje

Jozef Struhár  
25.09.2021

Slovenský brankár Jaroslav Halák má pred sebou prvú sezónu v tíme Vancouver Canucks. Bude v ňom kryť chrbát Thatcherovi Demkovi. Mladý Američan sa na spoluprácu teší a verí, že mu dvojnásobný držiteľ Jenningsovej trofeje má čo ponúknuť.

„Nejaký čas už som tu bol a pracoval s ním. Prišiel sem asi pred troma týždňami, takže sme mali možnosť spoznať sa na ľade i mimo neho. Stretávali sme sa v posilňovni, rozprávali sme sa. Ja som mal vždy šťastie, že všetci moji partneri boli neuveriteľní. Nikdy som nemal s nikým problém. Zatiaľ to vyzerá tak, že to bude rovnaké aj s Jarom. Je to dobrý chlapík. Je to človek, od ktorého si myslím, že by som sa nejaké veci mohol naučiť,“ povedal Demko.

Halák sa po príchode do Britskej Kolumbie musel zoznamovať s celým tímom. U Canucks pozná len Travisa Hamonica, ktorý sa však k tímu ešte nepripojil. Sťahovanie nebolo ľahké aj preto, že si na nové prostredie bude zvykať aj rodina.

Bratislavský rodák sa tieto veci snaží držať mimo kabíny a chce byť dobrým spoluhráčom. Páčilo sa mu, ako vrúcne ho privítali. Aj preto sa na sezónu teší aj napriek tomu, že do nej vstúpi ako dvojka. O tom, koľko zápasov by mohol nakoniec odchytať, špekulovať nechce. rn

Článok pokračuje pod reklamou

„Príliš nepredbieham. Beriem to deň po dni, zápas po zápase. Chcem len pomáhať chlapcom k víťazstvám a som si istý, že oni budú robiť to isté pre mňa. Musíme sa len zomknúť ako tím a dbať na vyrovnanosť výkonov. To je najväčší kľúč k úspechu v NHL. Musíte hrať vyrovnane. Pri mladšom mužstve viete, že na tom budete pracovať o niečo viac. Ja som teraz najstarším hráčom tímu, čo je zvláštny pocit, ale ja to tak, ako to je,“ skonštatoval Halák.

Halák sa stal voľným hráčom po troch sezónach v Bostone. Významný hlas pri jeho angažovaní mal tréner brankárov Canucks Ian Clark napriek tomu, že spolu nikdy predtým nespolupracovali. Tridsaťšesťročný veterán sa na spoluprácu teší.

„Vedel som o ňom, len som ho osobne nepoznal. Rozprával som sa s ním po podpise zmluvy predtým, ako som sem prišiel. Každý tréner brankárov je iný. Zažil som ich už veľa. Som otvorený všetkému novému a som nadšený. Neviem sa dočkať spolupráce s ním. Bol skvelý pre iných brankárov, a tak sa len musím chopiť tej výzvy, pracovať s ním a snáď má aj trpezlivosť,“ poznamenal Halák s úsmevom.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies