Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Magazín

Preview pred sezónou 2009/10: Pacifická divízia

V NHL sú v plnom prúde tréningové kempy, čo predznamenáva blížiaci sa začiatok novej sezóny. SlovakNHL.sk vám prináša posledné preview, v ktorom sa budeme venovať zástupcom Pacifickej divízie.

Anaheim Ducks

Sezóna 2008/09: 42 - 33 - 7, 91 bodov - vypadli v 2.kole play-off
Anaheim Skóre: 245:238
Presilovky: 23,6 % (5. miesto)
Oslabenia: 79,7 % (23. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Ryan Getzlaf (91 bodov)
Najlepší strelec: Core Perry (32 gólov)
Najlepší nahrávač: Ryan Getzlaf (66 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Steve Montador (+14)
Najhorší hráč v +/-: Rob Niedermayer / Travis Moen (-17)
Najtrestanejší hráč: George Parros (135 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Brankárska dvojica v Anaheime zostane nezmenená. Mladý Jonas Hiller, ktorý podával v minulom ročníku výborné výsledky, bude bojovať o pozíciu jednotky. Konkurenciu má však nesmierne silnú v osobe Jeana-Sebastiena Giguera. Ducks majú veľmi kvalitných brankárov.”

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „Odchodom Chrisa Prongera a Francoisa Beauchemina sa obrana Ducks veľmi oslabila. Veľká zodpovednosť bude ležať na Scottovi Niedermayerovi a Ryanovi Whitneym, ktorí budú, spolu s Jamesom Wisniewskim, najlepšími obrancami tohto kalifornského tímu. Príležitosť zahrať si za Anaheim dostanú aj Boynton, Eminger, Festerling, McCarthy, Mikkelson a Sbisa.“

Článok pokračuje pod reklamou

Útok:
Marek Kantorík, redaktor: „Najväčšou letnou posilou Anaheimu je fínsky center Saku Koivu, ktorý bude v jednom tíme spolu so svojim kamarátom a krajanom Teemu Selännem. Obávanými útočníkmi „káčerov” sú aj Ryan Getzlaf, Joffrey Lupul, Corey Perry a Bobby Ryan, ktorý sa dostal aj do nominácie na Calder Trophy. Skúsenosťami oplýva aj Todd Marchant. Za zmienku stojí Arťuchin a Christensen.”

CELKOVÉ HODNOTENIE TÍMU:
* * * * 0

Dallas Stars

Sezóna 2008/09: 36 - 35 - 11, 83 bodov - nepostúpili do play-off
Dallas Skóre: 230:257
Presilovky: 15,4 % (27. miesto)
Oslabenia: 78,6 % (24. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Mike Ribeiro (78 bodov)
Najlepší strelec: Loui Eriksson (36 gólov)
Najlepší nahrávač: Mike Ribeiro (56 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Loui Eriksson (+14)
Najhorší hráč v +/-: Mike Modano (-13)
Najtrestanejší hráč: Steve Ott (135 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Marty Turco patrí medzi najlepších brankárov v lige a mnoho mužstiev by ho rado videlo vo svojej bráne. Aj napriek tomu, že jeho posledná sezóna patrila medzi jeho najhoršie, v tejto bude v poslednom roku kontraktu, a tak bude bojovať aj o zmluvu. Dvojkou bude Alex Auld, ktorého prítomnosť by tiež mohla z Turca dostať lepšie výkony.”

Obrana:
Jozef Sruhár, šéfredaktor: „Stratou v defenzíve Dallasu je odchod Sergeia Zubova do KHL, no klub sa s jeho absenciou vyrovnával už v minulej sezóne. Klub posilnili Karlis Skrastins a Jeff Woywitka. Lídrom obrany bude Stephane Robidas, ktorého doplnia Trevory Daley a Nicklas Grossman. Podporu ofenzíve poskytne Matt Niskanen, ktorý vstúpi do svojej tretej sezóny. V obrane by sa počas sezóny mali ukázať aj Mark Fristic, či Andrew Hitchinson.“

Útok:
Marek Kantorík, redaktor: „Najstarším aj najskúsenejším útočníkom Dallasu je Mike Modano, ktorý odohral v National Hockey League už 1400 zápasov. Skúsenosťami oplýva aj fínsky krídelník Jere Lehtinen, ktorý podpísal so Stars novú jednoročnú zmluvu. V minulej sezóne sa stal najlepším strelcom mužstva Loui Eriksson, ktorý dal 36 gólov. Darilo sa aj Jamesovi Nealovi (24 gólov), Mikeovi Ribeirovi (22 gólov) a Bradovi Richardsovi (48 bodov v 56 dueloch). Dôležitou súčasťou Dallasu je aj Brandan Morrow (kapitán) a Steve Ott.”

CELKOVÉ HODNOTENIE TÍMU:
* * * 1/2 0

Los Angeles Kings

Sezóna 2008/09: 34 - 27 – 11, 79 bodov - nepostúpili do play-off
Los Angeles Skóre: 207:234
Presilovky: 19,2 % (14. miesto)
Oslabenia: 82,9 % (7. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Anže Kopitar (66 bodov)
Najlepší strelec: Alexander Frolov (32 gólov)
Najlepší nahrávač: Anže Kopitar (39 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Sean O´Donnell (+2)
Najhorší hráč v +/-: Jack Johnson (-18)
Najtrestanejší hráč: Raitis Ivanans (145 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Jednotkou Kings bude v nasledujúcej sezóne Jonathan Quick, ktorý bude musieť dokázať, že jeho výkony z predchádzajúceho ročníka neboli náhodné. Jeho výkony budú pre Kings rozhodujúce. Dvojku mu bude robiť zrejme Erik Ersberg a na farme bude pripravený Jonathan Bernier.”

Obrana:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Klubu sa podarilo v minulej sezóne vybudovať pomerne kvalitnú obranu, ktorá bude v nasledujúcej sezóne vedená Drew Doughtym a Seanom O'Donnellom. Kings majú pod jednocestnou zmluvou päť obrancov a o ďalšie miesta sa pobijú ďalší talentovaní chlapci ako Harrold, Hickey či Voynov. Klub v lete posilnil Rob Scuderi, ktorého doplňujú Matt Greene a Jack Johnson. Ani výmena Toma Preissinga a Kyla Quinceyho tak pre tím nebude tragická a obrana bude patriť medzi silnejšie stránky klubu.“

Útok:
Marek Kantorík, redaktor: „Kings skončili v minulom ročniku na predposlednom mieste v západnej konferencií. Horším tímom bolo iba Colorado. Počas leta podpísal s „kráľmi” skúsený Ryan Smyth, ktorý bude spolu s Alexandrom Frolovom, Anžem Kopitarom a Dustinom Brownom, patriť medzi najväčšie opory mužstva. Medzi skúsených hráčov Kings patrí aj Slovák Michal Handzuš a Jaret Stoll.”

CELKOVÉ HODNOTENIE TÍMU:
* * * 1/2 0

Phoenix Coyotes

Sezóna 2008/09: 36 - 39 - 7, 79 bodov - nepostúpili do play-off
Phoenix Skóre: 208:252
Presilovky: 14,5 % (28. miesto)
Oslabenia: 76,8 % (28. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Shane Doan (73 bodov)
Najlepší strelec: Shane Doan (31 gólov)
Najlepší nahrávač: Shane Doan (42 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Ken Klee (+9)
Najhorší hráč v +/-: Ed Jovanovski / Kyle Turris (-15)
Najtrestanejší hráč: Daniel Carcillo (174 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Výkony brankára budú citeľne ovplyvňovať šance na úspech Coyotes. Jednotkou bude aj v tejto sezóne Ilya Bryzgalov, ktorému sa v minulom roku pomerne darilo. Post dvojky by mal patriť Jasonovi LaBarberovi, ktorého klub podpísal v lete, a Al Montoya bude na svoju šancu čakať na farme ako tretí brankár v hierarchii.”

Obrana:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Coyotes v lete získali Adriana Aucoina, Shaina Heshku, Samiho Lepista, Jima Vandermeera a prišli o Davida Haleho a Ryana Lannona. Tím má pomerne slušnú skupinu obrancov, ktorú vedie skúsený Ed Jovanovski, ktorého dopĺňajú o pár rokov mladší kolegovia Zbyněk Michálek a Kurt Sauer.“

Útok:
Marek Kantorík, redaktor: „Tím, ktorého trénerom je legendárny Wayne Gretzky, získal počas leta skúseného Radima Vrbatu, ktorý v minulom ročníku hral v Tampe Bay a v českej O2 Extralige (BK Mladá Boleslav, HC Bíli Tigři Liberec). V arizonskom tíme pôsobí aj Shane Doan, talentovaní mladíci Bødker, Hanzal, Korpikoski, Mueller, Tichonov, Turris a Winnik. Dôležitou súčasťou tímu sú aj Fiddler, Lombardi, Pyatt, Průcha a Upshall.

CELKOVÉ HODNOTENIE TÍMU:
* * * 0 0

San Jose Sharks

Sezóna 2008/09: 53 - 18 - 11, 117 bodov - vypadli v 1. kole play-off
San Jose Skóre: 257:204
Presilovky: 24,2 % (3. miesto)
Oslabenia: 83,3, % (5. miesto)
Najproduktívnejší hráč: Joe Thornton (86 bodov)
Najlepší strelec: Patrick Marleau (38 gólov)
Najlepší nahrávač: Joe Thornton (61 asistencií)
Najlepší hráč v +/-: Joe Thornton / Devin Setoguchi / Patrick Marleau (+16)
Najhorší hráč v +/-: Christian Ehrhoff (-12)
Najtrestanejší hráč: Jody Shelley (116 trestných minút)

Brankári:
Jozef Struhár, šéfredaktor: „Jasnou jednotkou Sharks bude Evgeni Nabokov, ktorý patrí medzi elitných brankárov ligy. V novej sezóne by si mal zachytať častejšie ako v minulom ročníku a na poste dvojky budú figurovať Thomas Greiss alebo Henrik Karlsson.”

Obrana:
Marek Kantorík, redaktor: „Najskúsenejším obrancom Sharks je veterán Rob Blake. Výborné výkony podáva aj Dan Boyle, ktorý nazbieral v minulej sezóne 57 bodov v 77 stretnutiach. Nesmiem zabudnúť na talentovaného Marca-Edouarda Vlasiča, ktorý podával tiež kvalitné výkony. Citeľná bude strata Christiana Ehrhoffa a Brada Lukowicha, ktorí boli na konci augusta výmenení do Vancouveru. Okrem Blakea, Boylea a Vlasiča majú podpísaný jednocestný kontrakt iba dvaja obrancovia (Kent Huskins a Doug Murray).“

Útok:
Marek Kantorík, redaktor: „Útok San Jose bude v nasledujúcej sezóne patriť medzi najlepšie v lige. Hráčov ako Joe Thornton, Patrick Marleau, Devin Setoguchi a Dany Heatley by mal poznať každý fanúšik, ktorý sleduje NHL. Práve Heatley, ktorý bol do San Jose vymený z Ottawy, je najväčšou predsezónnou posilou „žralokov”. Od Heatleyho sa dá očakávať, že nazbiera okolo 85 bodov. Dôležitou súčasťou útoku Sharks sú aj Ryane Clowe a Joe Pavelski.”

CELKOVÉ HODNOTENIE TÍMU:
* * * * 1/2*


PREVIEW pred sezónou 2009/10:
- Atlantická divízia
- Centrálna divízia
- Severovýchodná divízia
- Severozápadná divízia
- Juhovýchodná divízia



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies