Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Preview Východnej konferencie pred štartom sezóny 2021/22

NHL sa nám vracia po kratšej letnej prestávke, ako sme zvyknutí. Žiaden z fanúšikov z toho určite sklamaný nie je. Aké pocity bude mať z výkonov svojho tímu nám ukáže až samotná sezóna. Poďme sa pozrieť na to, ako to vyzerá s očakávaniami. Začíname vo Východnej konferencii.

Atlantická divízia

V Atlantickej divízii nájdeme najlepší tím posledných dvoch sezón, ktorý bude opäť horúcim favoritom na Stanleyho pohár. Tampa pri návrate do starej divízie bude mať veľkú konkurenciu v podobe štátneho rivala zo Sunrise (Panthers). V rovnakej divízii nájdeme aj druhého finalistu, čo je trochu zvláštne, ale opäť – minulý ročník bol špeciálny. Od Montrealu sa však neočakáva podobný úspech. Otázne je, čo ukážu Boston a Toronto, ktorým ambície nechýbajú, ale sprevádzajú ich aj pochybnosti, najmä o tom, čo dokážu v play-off. Prekvapí Ottawa? Od Detroitu a hlavne Buffala sa veľa nečaká.

BOSTON BRUINS

Základná časť 2020/21: 33-16-7 (3. miesto v divízii)
Play-off 2021: 2. kolo
Kľúčové príchody: N. Foligno, E. Haula, L. Ullmark, D. Forbort
Kľúčové odchody: D. Krejčí, J. Halák, K. Miller, S. Kuraly, N. Ritchie
Slováci v tíme: -

Článok pokračuje pod reklamou

Po dlhom čase bude bez Slováka. Po minulej sezóne tím opustil Jaroslav Halák, no bez zmluvy je aj zotavujúci sa Tuukka Rask. Preto bude visieť nad bránkoviskom v tomto roku otáznik. Jeremy Swayman sa vlani ukázal a teraz vytvorí tandem s Linusom Ullmarkom. Bruins predĺžili zmluvu s Taylorom Hallom, no prišli o svojho druhého centra. Ako sa prejaví odchod Davida Krejčího? Očakáva sa, že Boston sa so súčasným mužstvom prebojuje do play-off. Nemuselo by však byť prekvapením, ak sa zaradí medzi sklamania sezóny. Hĺbka chýba najmä v sodnej šestke útoku a poslednom obrannom páre.

BUFFALO SABRES

Základná časť 2020/21: 15-34-7 (8. miesto v divízii)
Play-off 2021: -
Kľúčové príchody: W. Butcher, A. Dell, C. Anderson, R. Hagg, V. Hinostroza
Kľúčové odchody: S. Reinhart, R. Ristolainen, L. Ullmark, R. Sheahan
Slováci v tíme: -

Sabres v tomto roku urobili z jedného šikovného mladíka draftovú jednotku, no skoro celá pozornosť v medzisezónnom období sa venovala Jackovi Eichelovi. Jeho budúcnosť zostáva otvorenou otázkou. Čo však očakávať od zvyšku mužstva? Postup do play-off to nebude ano vo sne. Ak by sa aj Sabres zlepšili, konkurencie v divízii ho predurčuje na „boj“ o posledné miesto. Prioritou tímu bude napredovanie mladíkov a nebol by určite proti, ak by znovu ožil Jeff Skinner. Ale aká fáza je toto? Prestavba prestavby?

DETROIT RED WINGS

Základná časť 2020/21: 19-27-10 (8. miesto v divízii)
Play-off 2021: -
Kľúčové príchody: N. Leddy, P. Suter, A. Nedeljkovic, C. Rowney, M. Stephens
Kľúčové odchody: J. Bernier, R. Pánik
Slováci v tíme: -

Od Detroitu sa nedá očakávať nič iné, len ďalšie zlepšenia. Tím má svoj dlhodobý plán a trpezlivo ho bude nasledovať. Má mladé mužstvo a veľa peňazí v rozpočte. Stále to na návrat do play-off nevyzerá, no Red Wings by mohli konkurenciu potrápiť. Zaujímavé bude sledovať, ako sa v tíme uchytí Alex Nedeljkovic, ktorý si vlani v Caroline urobil dobré meno.

FLORIDA PANTHERS

Základná časť 2020/21: 37-14-5 (2. miesto v divízii)
Play-off 2021: 1. kolo
Kľúčové príchody: S. Reinhart, J. Thornton
Kľúčové odchody: Ch. Driedger, K. Yandle, A. Stralman, A. Wennberg, L. Wallmark, N. Gusev
Slováci v tíme: -

Florida bude mať ambície vysoké a len účasť v play-off jej stačiť nebude. Tímu by mohol pomôcť návrat do starej divízie a očakáva sa, že v druhej sezóne po sebe bude na jar bojovať o Stanleyho pohár. Veľké očakávania sú u brankára Spencera Knighta, útok bude ešte silnejší o 25-gólového strelca Sama Reinharta. Obrana je trochu podceňovaná, no pomôže, ak sa Aaron Ekblad vráti vo forme, akú mal vlani.

MONTREAL CANADIENS

Základná časť 2020/21: 24-21-11 (4. miesto v divízii)
Play-off 2021: finále Stanleyho pohára
Kľúčové príchody: D. Savard, Ch. Dvorak, M. Hoffman
Kľúčové odchody: T. Tatar, P. Danault, J. Kotkaniemi
Slováci v tíme: -

Nečakaný finalista minulej sezóny bude bez Tomáša Tatara a Phillipa Danaulta, ktorí tvorili s Brandanom Gallagherom jeden z najlepších útokov ligy. Chýbať však bude aj hviezdny brankár Carey Price, ktorý sa vyrovnáva s problémami v osobnom živote. Nadviaže starnúci Tyler Toffoli na minulý ročník? Chytí sa Christian Dvorak, ktorý prišiel ako náhrada za Jesperiho Kotkaniemiho? Ako sa odzrkadlí dlhodobá absencia Sheu Webera? Tých otáznikov je veľa a napodobniť minulý ročník bude veľmi ťažké, najmä, ak sa tím vracia do starej a silnej divízie.

OTTAWA SENATORS

Základná časť 2020/21: 23-28-5 (6. miesto v divízii)
Play-off 2021: -
Kľúčové príchody: Z. Sanford, T. Ennis, N. Holden
Kľúčové odchody: L. Brown, J. Dadonov, A. Anisimov, R. Dzingel, D. Stepan
Slováci v tíme: -

Tím v lete oznámil, že prestavba skončila. Fanúšikovia majú byť z čoho nadšení, no v Ottawe to nadšenie musí byť vždy sprevádzané opatrnosťou. Prišiel teda už čas na play-off? Z dlhodobého hľadiská bude podstatné to, aby tím urobil ďalšie pokroky. Mohol by bojovať o divokú kartu, ale postup do play-off sa stále neočakáva. Zmluvu stále nemá Brady Tkachuk a otáznik visí nad Mattom Murrayom, ktorý nemá za sebou najlepšiu prvú sezónu v Ottawe.

TAMPA BAY LIGHTNING

Základná časť 2020/21: 36-17-3 (3. miesto v divízii)
Play-off 2021: Stanleyho pohár
Kľúčové príchody: C. Perry, B. Elliott, P.-E. Bellemare
Kľúčové odchody: Y. Gourde, B. Goodrow, B. Coleman, T. Johnson, L. Schenn,
Slováci v tíme: Erik Černák

Tretí titul po sebe? Ak na to niekto má, je to Tampa. Aj po odchodoch Barcleyho Goodrowa, Blakea Colemana, Tylera Johnsona či Yanniho Gourdeho nič nenasvedčuje tomu, že Lightning vypadnú z elity NHL. Hviezdna sila tam je a hĺbka je stále výborná. Optimizmus vládne aj pri pohľade na mladíkov, ako sú Ross Colton či Alex Barre-Boulet. Najhorším scenárom bude asi vypadnutie v prvom kole ako v roku 2019. Bude na jar faktorom únava?

TORONTO MAPLE LEAFS

Základná časť 2020/21: 35-14-7 (1. miesto v divízii)
Play-off 2021: 1. kolo
Kľúčové príchody: D. Kämpf, M. Bunting, P. Mrázek
Kľúčové odchody: Z. Hyman, F. Andersen, J. Thornton, A. Galchenyuk
Slováci v tíme: -

Odišiel Zach Hyman, Frederika Andersena nahradil Petr Mrázek. Potvrdí Jack Campbell svoje kvality? Pre Toronto to bude dôležité. Jadro zostáva rovnaké, budú výsledky iné? Očakáva sa, že v základnej časti budú Maple Leafs opäť medzi poprednými klubmi. Skeptici však neveria, že v play-off dosiahnu oveľa viac, ako v rokoch minulých. Dočkajú sa fanúšikovia konečne 2. kola? Táto sezóna bude dôležité pre viacerých ľudí mimo ľadu, počnúc trénerom a končiac prezidentom.

Metropolitná divízia

Metropolitná divízia podčiarkuje kvalitu Východnej konferencie ako takej. Na rozdiel od Atlantickej divízie tu však jeden tím na čele nevytŕča. Boj o divízny titul a koniec koncov aj play-off je doširoka otvorený. Dlhodobí favoriti Pittsburgh a Washington už sú v relatívnom vnímaní na pomalom ústupe, no treba s nimi stále počítať. Potom sú tu newyorské tímy, ktoré chcú hrať prvé husle. Čaká sa to najmä od Islanders, no aj Rangers majú decentné šance na úspech. Zabúdať netreba na Carolinu. Od Philadelphie sa veľa nečaká, ale je nevyspytateľná. Prekvapiť by mohlo New Jersey. Columbus sa javí ako jasný outsider divízie.

CAROLINA HURRICANES

Základná časť 2020/21: 36-12-8 (1. miesto v divízii)
Play-off 2021: 2. kolo
Kľúčové príchody: J. Kotkaniemi, T. DeAngelo, F. Andersen, A. Raanta, E. Bear, D. Stepan, B. Smith
Kľúčové odchody: D. Hamilton, P. Mrázek, A. Nedeljkovic, J. Reimer, J. Bean, W. Foegele
Slováci v tíme: -

Tento tím vstúpi do sezóny so sebavedomím. Dá sa povedať, že oprávnene. Zaujímavé bude sledovať, ako dopadne Jesperi Kotkaniemi a ako to pôjde mužstvu bez hviezdneho Dougieho Hamiltona a opory bránkoviska minulej sezóny Alexa Nedeljkovica. V bráne uvidíme nové tváre – Andersena a Raantu, ktorí majú čo dokazovať. Ak tím nesklame defenzíva, mal by postúpiť do play-off. A tam budú ciele tie najvyššie.rnManažment problémového Tonyho DeAngela bude tiež dôležitý.

COLUMBUS BLUE JACKETS

Základná časť 2020/21: 18-26-12 (8. miesto v divízii)
Play-off 2021: -
Kľúčové príchody: J. Voráček, A. Boqvist, J. Bean, S. Kuraly
Kľúčové odchody: S. Jones, C. Atkinson, M. Del Zotto
Slováci v tíme: -

Po neúspechu v minulom ročníku tím opustil John Tortorella, Seth Jones i vysoké očakávania. Tento rok budú nízke, no v tíme je relatívne dostatok talentu, ktorý už neraz v minulosti pod dobrým vedením očakávania prekonal. Konkurencia v divízii je veľká, a tak by muselo všetko do seba zapadnúť, aby Blue Jackets mohli reálne pomýšľať na play-off. Ak sa tak nestane, budú patriť do spodnej tretiny ligy. Ak im nebude priať ani šťastie, môžu okupovať spodné priečky ligovej tabuľky. Zaujímavé bude sledovať, ako sa bude dariť Patrikovi Lainemu i navrátilcovi Jakubovi Voráčkovi.

NEW JERSEY DEVILS

Základná časť 2020/21: 19-30-7 (7. miesto v divízii)
Play-off 2021: -
Kľúčové príchody: T. Tatar, D. Hamilton, R. Graves, J. Bernier
Kľúčové odchody: M. Merkley, W. Butcher
Slováci v tíme: Tomáš Tatar

Príchody Dougieho Hamiltona, Ryana Gravesa, Jonathana Berniera i Tomáša Tatara značia, že tím chce byť relevantným hráčom v boji o play-off. Vlani bol siedmy vo Východnej divízii, tento rok sú papierové predpoklady lepšie, čo potvrdila aj príprava. Veľa sa čaká od Jacka Hughesa, ktorý stále nezažil prelomový rok. Boj o play-off nebude ľahký. Hughes bude musieť zabrať, Nico Hischier musí byť zdravý a pár ďalších mladíkov urobiť krok vpred. Devils sú v ťažkej divízii, ale keď im všetko vyjde, mohli by zabojovať o divokú kartu.  

NEW YORK ISLANDERS

Základná časť 2020/21: 32-17-7 (4. miesto v divízii)
Play-off 2021: 3. kolo
Kľúčové príchody: R. Pánik, Z. Chára, Z. Parise
Kľúčové odchody: N. Leddy, A. Ladd, J. Eberle, T. Zajac
Slováci v tíme: Richard Pánik (?), Zdeno Chárarn

Zdeno Chára sa vrátil tam, kde začínal. Tentoraz sú však Islanders podstatne ambicióznejším tímom ako v druhej polovici 90. rokov. Do organizácie prišiel aj ďalší Slovák – Richard Pánik, ktorý to v nabitom tíme nebude mať ľahké. Vidíme tu podobnú zostavu, ako v minulej sezóne, v ktorej sa tím dostal do konferenčného finále. Newyorský tím síce v základnej časti excelovať nemusí, no v play-off to vie. Nemá skutočné slabiny, čo z neho robí jedného z adeptov na titul. Islanders budú opäť frustrovať defenzívou a play-off by v ich prípade mala byť povinnosť.

NEW YORK RANGERS

Základná časť 2020/21: 27-23-6 (5. miesto v divízii)
Play-off 2021: -
Kľúčové príchody: B. Goodrow, R. Reaves, S. Blais, D. Hunt
Kľúčové odchody: P. Bučnevič, T. DeAngelo, B. Smith, B. Howden
Slováci v tíme: -

Zmeny vo vedení, zmeny na lavičke, zmeny v mužstve. Všetko podčiarkuje ambície tímu dostať sa do play-off. Nový generálny manažér dodal mužstvu tvrdosť a povedie ho ostrieľaný Gerard Gallant. Prišiel čas, aby podobný prelom ako Adam Fox, zažili aj Kaapo Kakko a Alexis Lafreniere. Ak bude tím zdravý a nepreženie to so snahou byť tvrdším tímom, bude nebezpečný. rnNebuďte prekvapení, ak ho uvidíme v play-off.

PHILADELPHIA FLYERS

Základná časť 2020/21: 25-23-8 (6. miesto v divízii)
Play-off 2021: -
Kľúčové príchody: E. Ellis, R. Ristolainen, C. Atkinson, M. Jones, K. Yandle, D. Brassard, N. Thompson, A. Glendening
Kľúčové odchody: J. Voráček, S. Gostisbehere, N. Patrick, P. Myers, B. Elliott
Slováci v tíme: -

Tím urobil v lete viacero zmien s cieľom vrátiť sa do vyraďovacích bojov. Podkope tieto ambície bránkovisko? Práve na Carterovi Hartovi budú stáť úspechy či neúspechy tímu. Do tímu prišiel o niečo skúsenejší Martin Jones, no on aj Hart patrili vlani k najhorším brankárom v lige. Potrebujú návrat formy. Ak tím podržia, mužstvu poslúži zdravie, mohol by si nájsť cestičku do play-off. Konkurencia je však opäť o niečo väčšia.

PITTSBURGH PENGUINS

Základná časť 2020/21: 37-16-3 (1. miesto v divízii)
Play-off 2021: 1. kolo
Kľúčové príchody: D. Heinen, D. Simon, B. McGinn
Kľúčové odchody: B. Tanev, C. Ceci, J. McCann, C. Sceviour, F. Gaudreau
Slováci v tíme: -

Otázkami pred novou sezónou sú najmä bránkovisko a zdravotný stav najväčších hviezd – Sidney Crosby vynechá minimálne týždeň a Jevgenij Malkin minimálne dva mesiace z úvodu sezóny. Veľa vecí by muselo vyjsť správne, aby Penguins bojovali o Stanleyho pohár. Stále však budú dobrým tímom, ktorý by mal mať svoje miesto v play-off, ak nezlyhajú Tristan Jarry s Caseym DeSmithom. Nie sú totiž práve v divízii, ktorá by zaváhania ľahko odpúšťala.

WASHINGTON CAPITALS

Základná časť 2020/21: 36-15-5 (2. miesto v divízii)
Play-off 2021: 1. kolo
Kľúčové príchody: M. Irwin
Kľúčové odchody: Z. Chára, B. Dillon, M. Raffl
Slováci v tíme: Martin Fehérváry

Bude toto rok, v ktorom sa Martin Fehérváry etabluje natrvalo v NHL? Aké sú vyhliadky jeho tímu? Zostava je skoro identická s tou minuloročnou. Tím bude potrebovať kvalitné výkony svojich skúsených opôr a zabrať v defenzíve, ktorá sa nepýši práve najväčšou hĺbkou. Obavou je stav Nicklsa Backstroma a kľúčové bude bránkovisko. Nebolo by prekvapujúce, ak by si to Capitals rozdali s Penguins nie o titul, ale o posledné postupové miesto v divízii či konferencii. Konkurencia nespala.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies