Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Ölvecký strelil gól, Svatoš asistoval

V deviatich prípravných zápasoch, ktoré sa odohrali v noci zo stredy na štvrtok, sa v akcii predstavilo aj osem slovenských hokejistov, z ktorých dvaja sa zapísali do kanadského bodovania.

Peter Ölvecký sa strelecky presadil v drese Nashvillu v zápase proti Atlante. Predators prehrávali 2:5, keď sa v 58. minúte do streleckej listiny zapísal slovenský útočník a stav zápasu znížil v 59. minúte aj Martin Erat, ktorý svojim druhým gólom v zápase dal ešte šancu Predators na vyrovnanie. K tomu nakoniec nedošlo a Thrashers si svoje vedenie 5:4 ubránili. Víťazný gól strelil Joey Crabb. Okrem neho sa dvakrát presadil Josh Gratton, raz Antropov a Little. Za Predators sa okrem Ölveckého a Erata tešil z gólu aj Santorelli. Ölvecký odohral 13 a pol minúty a okrem gólu zaznamenal aj plusový bod, dve strely a štyri trestné minúty. V drese Thrashers odkorčuľoval 17 minút Boris Valábik, ktorý si na svoje konto pripísal dva mínusové body, dve strely a štyri trestné minúty.

Bodovať dokázal aj Marek Svatoš, ktorý zaznamenal asistenciu pri druhom góle Colorada v zápase proti Los Angeles, ktorý hokejisti Avalanche vyhrali 3:2. Kings boli aktívnejším tímom, no Anderson inkasoval z 33 striel len dva góly z hokejok Harrolda a Lewisa. O víťazstvo Colorada sa postarali Paul Stastny, Milan Hejduk a T.J. Hensick. Marek Svatoš odohral 19 minút a 36 sekúnd. Okrem asistencie zaznamenal aj jeden strelecký pokus.

Alexander Ovechkin a Mike Knuble mali obaja po dvoch góloch a jednej asistencii pri víťazstve Washingtonu 6:2 nad Chicagom. Caps ukončili zápas s troma presilovkovými gólmi, z ktorých dva strelili v druhej tretine, v ktorej padlo spolu 5 gólov. Ďalšie dva góly Washingtonu strelili Nicklas Backstrom a Tyler Sloan. O góly Blackhawks sa postarali Troy Brouwer a Patrick Sharp. Tomáš Kopecký, ktorý v zápase odohral 13 a pol minúty, sa do bodovania nezapísal a na svoje konto si pripísal len mínusový bod a tri strely. Domáci obranca Milan Jurčina odohral 18 a pol minúty, počas ktorých nazbieral plusový bod a dve strely na bránu.

Článok pokračuje pod reklamou

Tomáš Marcinko odohral 7 a pol minúty v zápase NY Islanders proti New Jersey, v ktorom sa zrodilo víťazstvo Devils 4:2. Víťazný gól Devils strelil Olivier Magnan-Grenier, ktorého na listine úspešných strelcov doplnili Zharkov, Langenbrunner a Bergfors. Park a Moulson boli úspešnými strelcami z výberu domáceho mužstva. John Tavares v zápase asistoval a urobil opäť o niečo lepší dojem na trénera Scotta Gordona.

Mason Raymond začal na začiatku tretej tretine návrat Vancouveru do zápasu, ktorý ukončil s víťazným samostatným nájazdom, ktorým pomohol Canucks k víťazstvu 4:3 nad San Jose, vďaka čomu si klub udržal stopercentnú bilanciu. Sharks po dvoch tretinách viedli po góloch Ferriera a Huskinsa 2:0. Potom prišli góly Raymonda, Edlera, Glassa a Canucks v zápase viedli. V 59. minúte Rov Blake využil presilovku a vynútil tak predĺženie. V drese víťazného tímu nechýbal ani slovenský útočník Mário Bližňák, ktorý počas 16 minút a 14 sekúnd zaznamenal plusový bod a dve strely na bránu.

Ľubomír Višňovský odohral svoj druhý zápas v príprave, no nebol príliš úspešný. V derby zápase Oilers podľahli Flames 3:5, pričom slovenský obranca zaznamenal až tri mínusové body. Na ľade strávil 18 minút a 13 sekúnd, počas ktorých ohrozil súperovu bránu dvoma strelami. Z jeho spoluhráčov sa presadili Penner, Jacques a Comrie. Tri góly však nestačili na Calgary, z ktorého tímu sa presadili Glencross (2 góly), Iginla, Jaffray a Sjostrom. Theo Fleury zaznamenal asistenciu.

V ďalších zápasoch sa slovenskí hokejisti nepredstavili.

Ryan Miller podržal svoj tím v tretej tretine a aj vďaka jeho zákrokom sa Sabres dočkali víťazstva 3:2 nad Torontom. Kľúčová bola druhá tretina, ktorú Buffalo vyhralo 3:1. Góly domáceho celku strelili Paetsch, Hecht a McCormick. Prvý gól Toronta strelil Jiří Tlustý a skóre stretnutia uzavrel v 42. minúte John Mitchell.

Radek Dvořák nastúpil na svoj prvý prípravný zápas a hneď doviedol svoj tím k víťazstvu, keď pomohol Floride gólom a asistenciu k zdolaniu Dallasu pomerom 4:1. S rovnakou bilanciou ukončil zápas David Booth a strelecky sa presadili aj Frolík a Weiss. Jediný gól Dallasu strelil Jamie Benn.

Zápas medzi Tampou Bay a Phoenixom sa musel rozhodnúť v samostatných nájazdoch, kde na radosť hosťujúceho tímu strelil víťazný gól Peter Mueller. V zápase hranom v coloradskom Lovelande mali navrch hráči Coyotes, ktorý prestrieľali Lightning 29:18. V normálnom hracom čase sa strelecky presadili Lecavalier, Malone a Stamkos z domáceho výberu, a Vrbata, Upshall, Mueller z výberu hostí.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies