Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Tatar opäť bodoval, Černák prehral derby. Dvaja Slováci na tribúne

V utorok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo 11 zápasov. V akcii boli piati Slováci, jeden bodoval. Videli sme aj hetrik či čisté konto.


NJD - SEA 4:2

New Jersey zdolalo Seattle, ale prišlo o Hughesa. Tatar asistoval

Dawson Mercer strelil v prečíslení po prihrávke Tomáša Tatara svoj prvý gól v NHL, aby odštartoval cestu New Jersey za víťazstvom 4:2 nad Seattleom. Navrátilec Damon Severson a Jimmy Vesey sa tiež trafili do čierneho, Pavel Zacha do prázdnej brány. Dve asistencie si pripísal Ryan Graves, kým Jonathan Bernier pomohol k druhej výhre v sezóne 27 zákrokmi. Prekonali ho Riley Sheahan a Jared McCann. Joey Daccord urobil 29 zákrokov a Kraken prehrali tretí zápas po sebe a štvrtý z prvých piatich duelov. Nepomohol im ani debut Yanniho Gourdeho, ktorý zaznamenal asistenciu. Obom tímom sa zranili hráči – domácim Jack Hughes, hosťom Morgan Geekie. Zo Slovákov bol v akcii len Tatar, ktorý odohral 16 a pol minúty aj so ziskom „plusky“ a troch striel. Christián Jaroš a Marián Studenič boli zdravými náhradníkmi.


Hughes utrpel zranenie pri bodyčeku Lauzona:

Hviezdy duelu: 1. D. Mercer, 2. R. Graves, 3. D. Severson (všetci NJD)

Článok pokračuje pod reklamou

PIT - DAL 1:2 SN

Holtby, Radulov rozhodli o výhre Stars nad Penguins

Braden Holtby predviedol 27 zákrokov a kryl dva nájazdy z troch, aby pomohol Dallasu k výhre 2:1 nad Pittsburghom, o ktorej rozhodol v samostatných nájazdoch Alex Radulov. V normálnom hracom čase skóroval Michael Raffl, ktorý na konci prvej tretiny otvoril skóre zápasu. Vyrovnal ho v úvode druhej tretiny John Marino. Tristan Jarry kryl 28 striel. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 18 minút s jedným blokom. Stars ukončili sériu piatich prehier vo vzájomných dueloch. Naposledy zdolali Penguins 9. februára 2018. Pittsburgh bodoval v štvrtom zápase po sebe.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (DAL), 2. M. Raffl (DAL), 3. T. Jarry (PIT)

WSH - COL 6:3

Kuznecov doviedol Caps k výhre nad Avs, Ovečkin odohral 1200. duel

Jevgenij Kuznecov strelil dva góly a pridal asistenciu, Tom Wilson nazbieral tri asistencie a Washington zdolal Colorado 6:3 v zápase, v ktorom sa „lavíne“ vrátil do zostavy Nathan MacKinnon. Bol to jubilejný 1200. zápas Alexa Ovečkina v NHL a rozšíril si v ňom svoju zbierku gólov, keď strelou do prázdnej brány uzavrel skóre duelu. To už sa z jeho spoluhráčov tešili z gólov aj Nick Jensen, Anthony Mantha (100. gól kariéry) a Nic Dowd. Iľja Samsonov urobil 24 zákrokov, o desať menej ako Darcy Kuemper. Z jeho spoluhráčov skórovali J.T. Compher, Darren Helm a Mikko Rantanen. Pri druhej výhre Capitals z troch zápasov bol aj Martin Fehérváry. Slovenský obranca odohral takmer 20 minút a prezentoval sa jednou strelou, dvoma blokmi a troma bodyčekmi. Pripísal si aj dva plusové body.

Kadri dostal trest za filmovanie:

Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov, 2. N. Jensen, 3. A. Mantha (všetci WSH)

CHI - NYI 1:4

Sorokin doviedol Islanders k prvej výhre v sezóne

V United Center sa stretli tímy, ktoré doteraz v sezóne ešte nevyhrali. Na tretí pokus sa to podarilo Islanders, ktorí aj vďaka 39 zákrokom Iľju Sorokina zdolali Chicago 4:1. Skóre stretnutia otvoril v druhej tretine Anthony Beauvillier a v tretej tretine na neho nadviazali dvoma gólmi Oliver Wahlstrom a jedným Cal Clutterbuck. Sorokinovi zničil čisté konto 26 sekúnd pred koncom MacKenzie Entwistle. Marc-Andre Fleury opustil duel s 25 zákrokmi a Blackhawks prehrali aj štvrtý zápas v ročníku. Islanders pre chorobu chýbal Anders Lee, no v akcii bol aj Zdeno Chára. Veterán zo Slovenska odohral 20 minút a predviedol štyri bodyčeky. Pripísal si aj plusový bod a jednu strelu na bránu.

Hviezdy duelu: 1. O. Wahlstrom, 2. I. Sorokin, 3. A. Beauvillier (všetci NYI)

TBL - FLA 1:4

Floridské derby vyhrali Panthers

Floridské derby nedopadlo najlepšie pre obhajcu titulu ani Erika Černáka. Bol pri prvých dvoch inkasovaných góloch a na tom druhom Aleksandra Barkova mal podiel. Napokon to bol góly ktorý rozhodol o výhre Floridy 4:1 nad Tampou. Brandon Montou otvoril skóre a Anton Lundell strelil svoj prvý gól kariéry. Anthony Duclair ešte pridal poistku do prázdnej brány a Spencera Knight pomohol k tretej výhre Panthers v sezóne 30 zákrokmi. Doteraz v kariére v základnej časti neprehral (bilanciu 5-0-0 má ako 11. brankár histórie NHL). Ako jediný ho prekonal Brayden Point, ktorý vyrovnával na 1:1. Andrej Vasilevskij opustil duel s 28 zákrokmi a Černák s dvoma „mínuskami“, menším trestom za sekanie, troma strelami, blokom a bodyčekom. Odohral niečo cez 17 minút.

Barkovov gól po Černákovom zaváhaní:

Hviezdy duelu: 1. A. Lundell (FLA), 2. S. Knight (FLA), 3. B. Point (TBL)

BUF - VAN 5:2

Sabres opäť vyhrali. Tentoraz nad Canucks

Buffalo dvakrát prehrávalo, no Kyle Okposo (200. gól v kariére) a Zemgus Girgensons odpovedali na góly Bo Horvata a Justina Dowlinga predtým, ako sa v tretej tretine trafili do čierneho v priebehu 23 sekúnd Jeff Skinner a Tage Thompson. Výhru 5:2 nad Vancouverom ešte spečatil gólom do prázdnej brány Rasmus Asplund. Sabres otvorili ročník troma výhrami po sebe po prvýkrát od ročníka 2008/09 aj vďaka 32 zákrokom veterána Craiga Andersona. Jeho náprotivok, Thatcher Demko, inkasoval štyri góly zo 42 striel. Canucks prehrali druhý zápas po sebe. K dispozícii im pre nešpecifikované zranenie nebol Quinn Hughes, no sezónny debut zažili Brock Boeser a Brad Hunt.

Skinner skóroval pri páde:

Hviezdy duelu: 1. Z. Girgensons, 2. K. Okposo, 3. T. Thompson (všetci BUF)

MTL - SJS 0:5

Hill, Dahlen doviedli Sharks k ďalšej výhre nad Canadiens

Adin Hill predviedol 21 zákrokov pri svojom štvrtom čistom konte v kariére, Jonathan Dahlen strelil svoje prvé dva góly v NHL v prvých štyroch minútach duelu a San Jose zdolalo Montreal 5:0, aby vyhralo šiesty vzájomný zápas po sebe od 15. decembra 2015. Erik Karlsson a Timo Meier zaznamenali po gól a dvoch asistenciách, do čierneho sa trafil aj Kevin Labanc. Jake Allen inkasoval päť gólov z 25 striel a Canadiens prehrali aj štvrtý zápas v tomto ročníku. V ich drese debutovali Mike Hoffman a Adam Brooks.

Hviezdy duelu: 1. J. Dahlen, 2. T. Meier, 3. E. Karlsson (všetci SJS)

DET - CBJ 4:1

Raymond pomohol Red Wings k výhre nad Blue Jackets

Lucas Raymond strelil svoj prvý gól v NHL a pridal asistenciu, aby nasmeroval Detroit k výhre 4:1 nad Columbusom. Všetky góly zápasu padli v tretej dvadsaťminútovke. Ten víťazný vsietil Tyler Bertuzzi, Vladislav Namestnikov a Adam Erne následne skórovali do prázdnej brány. Obaja si navzájom na góly prihrávali. Dve asistencie si z duelu odniesol Dylan Larkin, Thomasa Greissa z 23 striel prekonal len Boone Jenner. Joonas Korpisalo mal viac práce, keď kryl 41 zo 43 striel. Red Wings bodovali v treťom zápase po sebe (2-0-1), Columbus prvýkrát v ročníku prehral (2-1-0).

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin (DET), 2. L. Raymond (DET), 3. J. Korpisalo (CBJ)

NSH - LAK 2:1

Predators vyhrali prvý zápas v sezóne, Kopitar opäť skóroval

Anže Kopitar potvrdil formu piatym gólom v sezóne, no Los Angeles vedenie neudržalo a nakoniec prehralo s Nashvillom 1:2. O obrat sa v rozmedzí štyroch minút tretej tretiny postarali Matt Duchene a Tanner Jeannot. K prvej výhre Predators v sezóne pomohol aj Juuse Saros, ktorý zneškodnil 25 striel. Calvin Petersen opustil duel s 29 zákrokmi. Svoj 500. zápas v kariére odohral Filip Forsberg, ktorý nebodoval. Proti svojmu bývalému tímu nastúpil po prvýkrát útočník Kings Viktor Arvidsson.

Hviezdy duelu: 1. J. Saros, 2. M. Duchene, 3. T. Jeannot (všetci NSH)

MIN - WPG 6:5 PP

Eriksson Ek zavŕšil hetrik v predĺžení, Wild sa podaril obrat

Joel Eriksson Ek zavŕšil hetrik v štvrtej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Minnesoty 6:5 nad Winnipegom. Oba tímy natiahli otváracie série na tri zápasy. Jets pritom mali namierené za prvou výhrou, keď viedli štyrikrát, vrátane stavu 5:3 v tretej tretine. V posledných piatich minútach tretiny však skórovali Marcus Foligno a druhýkrát v zápase Eriksson Ek. Mats Zuccarello zaznamenal dva góly a dve asistencie, Kirill Kaprizov tri asistencie a Cam Talbot 25 zákrokov. Z hostí boli trojbodoví dvaja hráči – Kyle Connor zaznamenal dva góly a asistenciu, Andrew Copp gól a dve asistencie. Strelecky sa presadili aj Pierre-Luc Dubois a Josh Morrisey, zatiaľ čo Connor Hellebuyck urobil 38 zákrokov.


Hviezdy duelu: 1. J. Eriksson Ek (MIN), 2. M. Zuccarello (MIN), 3. K. Connor (WPG)

EDM - ANA 6:5

Draisaitl nazbieral štyri body, dosiahol míľnik a pomohol k výhre

Leon Draisaitl strelil dva góly a pridal dve asistencie, aby pomohol Edmontonu k výhre 6:5 nad Anaheimom. Jeho prvý gól pritom pokoril métu 200 gólov v NHL. Connor McDavid sa k nej priblížil na rozdiel gólu, keď skóroval raz. Pridal aj dve asistencie. Dva góly strelil Zack Kassian, Evan Bouchard si pripísal gól a asistenciu. Mike Smith kryl 11 striel z 15 predtým, ako utrpel zranenie. Mikko Koskinen následne zastavil 20 z 21 striel. O góly Ducks sa postarali Nicolas Deslauriers a dvojgóloví Kevin Shattenkirk a Sam Steel. Jakob Silfverberg nazbieral tri asistencie a Anthony Stolarz urobil 31 zákrokov - Draisaitl strelil druhý gól do prázdnej brány. Oilers vyhrali tretí zápas po sebe, Anaheim prehral druhý z posledných troch.

Draisaitl strelil svoj 200. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. Z. Kassian (EDM), 2. S. Steel (ANA), 3. L. Draisaitl (EDM)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (NYI) 19:57 0 0 0 +1 0 1 4
T. Tatar (NJD) 16:28 0 1 1 +1 0 3 0
E. Černák (TBL) 17:07 0 0 0 -2 2 3 1
A. Sekera (DAL) 18:59 0 0 0 0 0 0 0
M. Fehérváry (WSH) 19:51 0 0 0 +2 0 1 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies