Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Stretnutie troch Slovákov, Fehérváry potvrdil formu a mal dôvod na radosť

V noci zo štvrtka na piatok sme videli 10 zápasov NHL. V dvoch hrali aj Slováci, v jednom sa stretli dokonca traja. Ani jeden nebodoval.


NJD - WSH 1:4

Stretnutie troch Slovákov: Radosť z výhry mal Fehérváry

V Newarku sa stretli traja Slováci. Do zostavy New Jersey sa nevrátil Marián Studenič, ale Christián Jaroš áno. On ani Tomáš Tatar sa však z víťazstva netešili. Bol to Martin Fehérváry, ktorý mal dôvod na radosť. Jeho Washington vyhral 4:1 vďaka gólom štyroch hráčov a 25 zákrokom Vítka Vaněčka. Anthony Mantha a Dmitrij Orlov skórovali v prvej tretine, Daniel Sprong v druhej a Jevgenij Kuznecov v tretej. Poslední dvaja menovaní pridali aj po asistencii, Alex Ovečkin ich nazbieral dve. Jediný gól Devils strelil Janne Kuokkanen, ktorý uzavrel stav zápasu. Scott Wedgewood ho opustil s 23 zákrokmi. Capitals vyhrali tretí zápas z posledných štyroch a už deviaty po sebe vo vzájomných súbojoch. Zo Slovákov bol najvyťažovanejší Fehérváry, ktorý odohral 20 a pol minúty. Opäť podal veľmi dobrý výkon. Prezentoval sa strelou, troma blokmi a štyrmi bodyčekmi. Tých viac nikto neurobil. Jaroš odohral 15 a pol minúty s dvoma strelami, Tatar viac ako 13 a štvrť minúty s dvoma mínusovými bodmi.

Hviezdy duelu: 1. D. Sprong, 2. D. Orlov, 3. J. Kuznecov (všetci WSH)

CBJ - NYI 3:2 PP

Laine rozhodol v predĺžení o výhre nad Islanders

Patrik Laine skóroval v druhej minúte predĺženia, aby Columbus zdolal Islanders 3:2 a pripísal si tretiu výhru zo štyroch zápasov. Pre Fína to bol druhý gól v nadstavenom čase v tejto sezóne. V normálnom hracom čase sa tešili z gólov Boone Jenner a Cole Sillinger, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Pre Sillingera to bol prvý gól v kariére. Oliver Bjorkstrand nazbieral tri asistencie a Elvis Merzlikins urobil 34 zákrokov. Prekonali ho Scott Mayfield a Mathew Barzal. Iľja Sorokin sa prezentoval 29 zákrokmi. V akcii nechýbal ani Zdeno Chára. Slovenský obranca odohral 18 a pol minúty so ziskom mínusového bodu, strely, bodyčeku a dvoch blokov.

Článok pokračuje pod reklamou

Laineho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Sillinger (CBJ), 2. M. Barzal (NYI), 3. P. Laine (CBJ)

CHI - VAN 1:4

Chicago opäť prehralo, zdolal ho Vancouver

Jaroslav Halák zo striedačky sledoval, ako Vancouver uspel v Chicagu 4:1. Thatcher Demko pomohol k výhre 28 zákrokmi, Tanner Pearson víťazným gólom. Jason Dickinson otvoril skóre, do čierneho sa trafil aj Brock Boeser a poistku do prázdnej brány pridal dvojbodový Conor Garland. Quinn Hughes zaznamenal vďaka asistencii svoj 100. bod. Dosiahol ho najrýchlejšie zo všetkých obrancov od vzniku organizácie – v 133. zápase. Blackhawks prehrali piaty zápas po sebe od začiatku sezóny. Alex DeBrincat vyrovnával na 1:1 a Kevin Lankinen opustil duel s 21 zákrokmi.

Oslavy 1000. zápasu Patricka Kanea pred divákmi:

Hviezdy duelu: 1. T. Demko, 2. B. Boeser, 3. Q. Hughes (všetci VAN)

MTL - CAR 1:4

Kotkaniemi zažil úspešný návrat do Montrealu

Jesperi Kotkaniemi zažil návrat do Montrealu a po prvýkrát v sezóne bodoval. Gólom dokonca pomohol Caroline k výhre 4:1. „Sú to skutočne dobré pocity. Bola to veľká úľava po tých prvých dvoch zápasoch. No, bolo skvelé, že sa mi to podarilo tu,“ priznal po zápase. Sebastian Aho otvoril skóre stretnutia a gólom do prázdnej brány ho aj uzavrel. Pripísal si aj asistenciu. Andrej Svečnikov skóroval v treťom zápase po sebe a k tretej výhre v sérii od začiatku sezóny pomohol 27 zákrokmi aj Frederik Andersen. Ako jediný ho prekonal Tyler Toffoli. Jake Allen kryl 29 z 32 striel a Canadiens prehrali aj piaty zápas v ročníku. Ide o ich najdlhšiu sériu prehier od otvorenia sezóny za posledných 83 rokov. Rovnakú ťahali v ročníku 1995/96, dlhšiu naposledy ešte v sezóne 1938-39 (7 zápasov).


Kotkaniemi skóroval pri návrate:

Hviezdy duelu: 1. S. Aho, 2. A. Svečnikov, 3. F. Andersen (všetci CAR)

OTT - SJS 1:2

Sharks zostávajú nezdolaní ani po zápase v Ottaweí

San Jose vyhralo tretí zápas po sebe, keď v druhej tretine otočili stav Logan Couture a Kevin Labanc. James Reimer zase kryl 30 z 31 striel, aby pomohol kalifornskému tímu k výhre 2:1 nad Ottawou. Brady Tkachuk pri návrate prihrával na gól Drakea Bathersona a ďalší navrátilec, Matt Murray, predviedol 22 zákrokov. Kanadský klub prišiel v zápase o centra Shanea Pinta. Asistenciu si pripísal aj Erik Karlsson, pre ktorého to bol prvý bod proti Senators od odchodu z Ottawy. Bol to jeho štvrtý zápas proti bývalému tímu.


Hviezdy duelu: 1. J. Reimer (SJS), 2. D. Batherson (OTT), 3. L. Couture (SJS)

DET - CGY 0:3

Markström vynuloval Red Wings, Flames majú prvú výhru

Jacob Markström zneškodnil všetkých 33 striel, aby so svojím deviatym čistým kontom kariéry doviedol Calgary k prvej výhre v sezóne. K triumfu 3:0 nad Detroitom viedli aj góly Eliasa Lindholma a Andrewa Mangiapaneho, ktorí prekonali Alexa Nedeljkovica z 28 striel, a poistka do prázdnej brány Matthew Tkachuka. Lindholm skóroval v každom z prvých troch zápasov v sezóne. Johnny Gaudreau a Erik Gudbranson zaznamenali po dve asistencie. Red Wings po prvýkrát v sezóne prehrávali v normálnom hracom čase a prišli o trojzápasovú bodovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. J. Markstrom (CGY), 2. E. Gudbranson (CGY), 3. L. Raymond (DET)

FLA - COL 4:1

Bobrovskij vychytal 300. výhru, Florida zažíva najlepší štart svojej histórie

Sergej Bobrovskij predviedol 30 zákrokov, aby dosiahol svoju 300. výhru v kariére a udržal Floridu na víťaznej dráhe. Sam Bennett prelomil nerozhodný stav v strede druhej tretiny a Panthers sa už nepozerali dozadu, aby nakoniec vyhrali nad Coloradom 4:1. Sam Reinhart a Carter Verhaeghe sa tiež trafili do čierneho, Anton Lundell do prázdnej brány. Jediný gól Avalanche strelil Mikko Rantanen, ktorý na konci prvej tretiny vyrovnával na 1:1. Jonas Johansson kryl 34 striel z 37. Kým Florida vyhrala štvrtý zápas po sebe a po prvýkrát v histórii otvorila takouto sériou sezónu, Avalanche si natiahli sériu prehier na tri stretnutia.


Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. S. Bennett, 3. S. Reinhart (všetci FLA)

NSH - NYR 1:3

Lafreniere a Šesťorkin pomohli Rangers k výhre nad Predators

Alexis Lafreniere strelil víťazný gól a pridal asistenciu, Igor Šesťorkin zneškodnil 28 striel a Rangers si natiahli víťaznú sériu na tri zápasy a bodovú na štyri, keď zdolali Nashville 3:1. Skóre stretnutia otvoril Filip Chytil a strelou do prázdnej brány ho uzavrel Barclay Goodrow. Sammy Blais zaznamenal dve asistencie. O jediný gól Predators sa postaral Philip Tomasino, ktorý v druhej tretine vyrovnával stav prvým gólom v kariére. Juuse Saros inkasoval dva góly z 29 striel a jeho tím prehral tretí zápas zo štyroch.

Hviezdy duelu: 1. A. Lafreniere (NYR), 2. I. Šesťorkin (NYR), 3. P. Tomasino (NSH)

WPG - ANA 5:1

Hellebuyck doviedol Jets k prvej výhre v sezóne

Troy Terry otvoril skóre zápasu a Anaheim v prvej tretine prestrieľal Winnipeg 10:4. Nakoniec však na dobrý začiatok nenadviazal a s kanadským tímom prehral 1:5, aby si pripísal tretiu prehru z posledných štyroch duelov. Naopak, Jets sa tešili na štvrtý pokus z prvej výhry v sezóne. O zvrat sa postarali Pierre-Luc Dubois a Andrew Copp, Josh Morrisey pridal pokoj na hokejky a posledné dva góly – prvý do prázdnej brány – strelil trojbodový Kyle Connor. Connor Hellebuyck kryl 38 striel, John Gibson 22 z 26. Obranca Ducks Kevin Shattenkirk asistoval, aby bodoval v piatom zápase po sebe. Od začiatku sezóny ešte takú sériu neťahal.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck, 2. P. Dubois, 3. K. Connor (všetci WPG)

ARI - EDM 1:5

McDavid dosiahol 200. gól, Oilers sú stále bez prehry

Connor McDavid strelil svoj 200. gól v kariére, potom pridal ďalší a asistenciu, aby nasmeroval Edmonton k triumfu 5:1 nad Arizonou po tom, čo ho prvýkrát v sezóne tréner oddelil od Leona Draisaitla. K štvrtej výhre po sebe od štartu sezóny pomohol dvoma gólmi aj Zach Hyman, strelecky sa presadil aj Warren Foegele a tri asistencie nazbieral Ryan Nugent-Hopkins. Mikko Koskinen čelil 27 strelám, z ktorých ho prekonal len Dysin Mayo hrajúci vo svojom prvom zápase v NHL. Karel Vejmelka urobil 26 zákrokov a Coyotes majú po štyroch zápasoch na konte štyri prehry.

McDavidov 200. gól v kariére:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. Z. Hyman (EDM), 3. D. Mayo (ARI)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (NYI) 18:34 0 0 0 -1 0 1 1
T. Tatar (NJD) 13:18 0 0 0 -2 0 0 0
Ch. Jaroš (NJD) 15:31 0 0 0 0 0 2 0
M. Fehérváry (WSH) 20:34 0 0 0 0 0 1 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies