Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Nespokojný Ružička: Viem, že mám na NHL

Jozef Struhár  
03.11.2021

Kým sa jeho dobrý kamarát Martin Fehérváry udomácnil v prvom tíme Washingtonu, útočníkovi Adamovi Ružičkovi sa v tréningovom kempe nepodarilo vybojovať miesto v zostave Calgary Flames. Samozrejme, nadšený z toho nebol.

„Bohužiaľ, tak to chodí v hokejovom živote. Som veľmi nespokojný zo svojej situácie. Viem, že mám na to, aby som hral za Calgary Flames. Vedenie sa rozhodlo inak. Neostáva mi nič iné, ako makať, čakať na ďalšiu príležitosť a výkonmi si vypýtať miesto,“ povedal Ružička pre denník Šport.

Dvadsaťdvaročný bratislavský rodák odohral na konci minulej sezóny svoje prvé tri zápasy NHL, z ktorých si odniesol asistenciu. Flames však v lete získali dvoch skúsených centrov, a tak pre mladíka nezostalo miesto. Teraz čaká na zranenie v prvom tíme, ktoré by mu ponúklo príležitosť.

„Verím, že šanca z Calgary ešte príde. V AHL som tretiu sezónu, na ligu som si zvykol. Viem, čo mám od nej očakávať, už poznám mnoho hráčov súperov. Pomáha mi aj to, že mám vo formácii rovnakého spoluhráča,“ skonštatoval Ružička.

Ružička odohral v tejto sezóne päť zápasov, v ktorých zaznamenal sedem bodov za štyri góly a tri asistencie. Minulý týždeň dokonca strelil svoj prvý hetrik v AHL. O motiváciu núdzu nemá a stará sa mu o ňu aj pohľad na Fehérváryho v drese Capitals.

„Bolo by to super, ak by sme proti sebe nastúpili aj v NHL. Proti Calgary dal svoj premiérový gól, škoda, že som nemohol byť pri tom aj v samotnom zápase,“ poznamenal Ružička, ktorý šikovného obrancu berie už skoro za brata.rn




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies