Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Kňažko by mohol dostať šancu aj v AHL. Verí, že urobil správnu voľbu

Nádejný slovenský obranca Samuel Kňažko dúfa, že v tejto sezóne bude hrávať už v seniorskej Liige. Keďže sa mu to nedarilo, rozhodol sa pre odchod do zámoria, kde síce bude tiež hrávať len v juniorke, no bude viac na očiach.

„Seattle bola najväčšia istota, zabezpečia mi najlepšiu starostlivosť,“ poznamenal pre denník Šport s tým, že do zámoria by mal odletieť koncom novembra, keď si vybaví víza.

Na Kňažka vlastní v NHL práva Columbus, ktorý mu už naznačil, že by mohol dostať šancu aj medzi mužmi v nižšej AHL. Seattle však patrí medzí popredné tímy WHL, a tak by nemusel mať práve najkratší ročník.

„Vyzerá to tak, že náš tím by mohol mať dlhšiu sezónu, v tabuľke je na druhom mieste. Z Columbusu mi povedali, že akonáhle sa skončí môj ročník vo WHL, mohli by ma povolať na farmu do AHL,“ prezradil Kňažko.

Devätnásťročný rodák z Trenčína si zahral v olympijskej kvalifikácii, ale pre pôsobenie v zámorí môže na olympiádu zabudnúť. Do hry pritom prichádzalo aj pôsobenie v extraligových tímoch Dukly Trenčín a Slovana Bratislava.

„ Ak by som si mal vybrať, tak idem do Trenčína, ale nedalo sa to riešiť inak. Mám podpísaný nováčikovský kontrakt s Columbusom, o mojom osude rozhodujú oni. Dali mi na výber - bojovať o ‚áčko’ v Turku cez juniorku, alebo odísť do Seattlu. Vybral som si druhú voľbu. Verím, že bola správna,“ skonštatoval Kňažko.rn




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies