Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
5
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
po 1. tr.
LAK
0
CHI
1
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Špekulácie

Pomohlo by, ak by si Alexis Lafreniere vyskúšal AHL?

Jozef Struhár  
21.11.2021

Alexis Lafreniere v tejto sezóne nie je dobrý. Ako sa však zlepší pri obmedzených minútach? To je otázka, ktorú sa pýta Steven Ellis z The Hockey News, ktorý tvrdí, že by mladému útočníkovi mohol pomôcť pobyt v AHL.

Vo štvrtkovom zápase proti Torontu potrebovali Rangers ofenzívnu iskru, no od Lafrenierea neprišla. Odohral 13 a pol minúty bez strely na bránu. Bolo to po šiesty raz z posledných deviatich duelov, čo draftová jednotka z roku 2020 neohrozila súperovho brankára.

A to nie je to, čo by newyorským tím čakal od talentovaného útočníka. V prvých siedmich zápasoch bodoval len trikrát napriek tomu, že hrával v prvých dvoch útokov. V posledných 10 zápasoch nehral ani raz cez 15 minút.

„To je ďaleko od ideálu u druháka, od ktorého mnohí očakávali, že bude v mladom, rozvíjajúcom sa tíme Rangers zlomovým hráčom. Ako nováčik vlani zaznamenal len 12 gólov a 21 bodov v 56 zápasoch, no bolo mu odpustené – debutoval v NHL po dlhej pauze spôsobenej pandémiou. Ísť rovno z juniorky do NHL je výzva, nie to po osemmesačnej pauze,“ poznamenal Ellis.

Článok pokračuje pod reklamou

„No, teraz je v druhej sezóne a veci sa skutočne nezlepšili. Po 17 zápasoch má na konte štyri góly a päť bodov, pričom nedokázal bodovať v dvoch zápasoch po sebe. Nedostatok úspechu môže na neskúseného útočníka smerovať nechcený tlak. A na hre dvadsaťročného mladíka je to zrejmé.“

Je skoro odpisovať Lefreniera celkovo, no možno je načase, aby sa veci zmenili trochu razantnejšie. Čísla ukazujú, že strieľať góly dokáže. Problémom je, že nestrieľa puky na bránu. Prečo? To je dobrá otázka.

„Možno by mu výlet do AHL pomohol s jeho sebadôverou. Montreal to skúsil s Coleom Caufieldom, ktorého po zlom štarte do sezóny poslal začiatkom mesiaca do Lavalu. Teraz už je späť a vrátil sa do prvého útoku k Tylerovi Toffolimu a Nickovi Suzukimu. Canadiens boli vo štvrtok proti Penguins zarezaní, no Caufield bol jedným z ich svetlých bodov,“ skonštatoval Ellis.

Lafreniere je stále mladý a nepotrebuje byť silou mocou v zostave prvého tímu, keď to nefunguje. Jeho defenzívna hra ma ďaleko od ideálu a pobyt v Hartforde by mu mohol tak umožniť nie len rozbehnúť sa ofenzívne, ale popracovať aj na svojej defenzíve bez toho, aby poškodzoval prvý tím.

„Je strieľanie gólov proti slabšej konkurencii horšie ako hranie obmedzenej úlohy proti lepšej konkurencii? Záleží na tom, koho sa opýtate. No, keď máte chlapca, ktorí bol zvyknutý zbierať veľké čísla, chcete u neho tú iskru znovu vykresať. Aj keby to bolo len nakrátko, mohlo by to stáť za to,“ povedal Ellis.rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies