Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Tatar skóroval z úniku, videli sme míľniky Vasilevského či Pavelskiho

Po jednodňovej odmlke prišiel v NHL nabitý piatok. V 13 zápasoch sme videli troch Slovákov a jeden aj bodoval. Videli sme aj míľniky a skvelé individuálne výkony.


NSH - NJD 4:2

Tatar skóroval z úniku, ale k výhre nepomohol

Tomáš Tatar pol minúty pred koncom zápasu strelil svoj tretí gól v sezóne, aby upravil stav zápasu New Jersey proti Nashvillu na konečných 2:4. Prihrával mu Andreas Johnson, ktorý strelil prvý gól Devils. Tí prehrali piaty zápas z posledných šiestich, keď Jonathana Berniera z 30 striel prekonali Roman Josi, Philip Tomasino a Mikael Granlund predtým, ako piatu výhru po sebe vo vzájomných zápasoch poistil gólom do prázdnej brány Alexandre Carrier. Juuse Saros k nej pomohol 23 zákrokmi. Tatar, ktorý odohral 15 minút, ho ohrozil raz a pripísal si aj plusový bod a bodyček. Nashville bodoval v zápasoch proti New Jersey už 11-krát po sebe (8-0-3 od 13. októbra 2015). Josi odohral svoj 700. zápas v NHL. Tréner Devils Lindy Ruff nebol po zápase nadšený: „Toto je asi najhorší zápas, aký som nás videl odohrať.“

Tatarov tretí gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. R. Josi, 2. J. Saros, 3. P. Tomasino (všetci NSH)

Článok pokračuje pod reklamou

WSH - FLA 4:3

Ovečkin doviedol s hetrikom Capitals k výhre nad Panthers

Alex Ovečkin si v ceste za prekonávaním historických zápisov pomohol, keď strelil svoj prvý hetrik v sezóne. Tretím gólom pritom rozhodol o výhre Washingtonu 4:3 nad Floridou. Gól a dve asistencie zaznamenal Tom Wilson, Jevgenij Kuznecov nazbieral tri asistencie a Iľja Samsonov kryl 19 striel. Prekonali ho Jonathan Huberdeau, Sam Reinhart a Carter Verhaeghe. Sergej Bobrovskij urobil 19 zákrokov a dvakrát v druhej tretine opustil zápas, raz nakrátko, druhý raz na dlhšie po kolízii s Wilsonom . Spencer Knight inkasoval jeden gól zo siedmich striel. Panthers prišli o štvorzápasovú víťaznú a šesťzápasovú bodovú sériu. Slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorého tím vyhral štvrtý zápas z posledných piatich, odohral 19 a pol minúty s blokom, dvoma bodyčekmi a menším trestom za nedovolené bránenie. Bolo to jeho prvé vylúčenie v sezóne.


Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin, 2. T. Wilson, 3. J. Kuznecov (všetci WSH)

NYI - PIT 0:1

Jarry pomohol Penguins predĺžiť sériu prehier Islanders

Tristan Jarry zneškodnil všetkých 25 striel, aby vychytal svoje tretie čisté konto v posledných piatich dueloch a doviedol Pittsburgh k futbalovej výhre nad Islanders. Jediný gól zápasu strelil Kasperi Kapanen v 37. minúte. Iľja Sorokin inak kryl 29 striel. Kým Penguins vyhrali piaty zápas po sebe, New York prehral už osem zápasov v sérii. V jeho drese opäť nastúpil aj Richard Pánik, ktorý počas 16 minút a 17 sekúnd strávených na ľade predviedol dva bloky. Do akcie sa vrátil Noah Dobson, no Islanders stále chýba osem hráčov základnej zostavy.

Zápas rivalov priniesol aj hromadnú šarvátku:

Hviezdy duelu: 1. T. Jarry (PIT), 2. I. Sorokin (NYI), 3. D. Heinen (PIT)

DAL - COL 3:1

Pavelski strelil 400. gól, Stars ukončili sériu Avalanche

Coloradskej víťaznej sérii je po šiestich zápasoch koniec. Ukončil ju Dallas, ktorý bez zdravého Andreja Sekeru v zostave vyhral 3:1. Prvé dva góly strelil Joe Pavelski, tretí pridal Denis Gurianov. Jake Oettinger predviedol 32 zákrokov a o čisté konto ho v 57. minúte pripravil Cale Makar, ktorý skóroval už v piatom zápase po sebe, čo je u obrancu nový klubový rekord. Na sedem a pol minúty sa do brány postavil aj Braden Holtby, keď musel Oettinger po kolízii s Nicolasom Aube-Kubelom absolvovať test na otras mozgu. Kryl štyri strely. Stars vyhrali tretí zápas po sebe a piaty z posledných šiestich. Do brány Avalanche sa postavil Darcy Kuemper, ktorý kryl 19 z 22 striel. Pavelski ako desiaty americký rodák strelil v NHL 400 gólov. Dokázal to len ako šiesty hráč ligovej histórie draftovaný v siedmom alebo neskoršom kole.

Pavelski strelil dva góly z 19 sekúnd, aby dosiahol míľnik:

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski, 2. J. Oettinger, 3. J. Robertson (všetci DAL)

TBL - SEA 3:0

Vasilevskij dosiahol míľnik pri výhre nad Kraken

Andrej Vasilevkij potreboval len 17 zákrokov, aby vychytal svoju druhú nulu po sebe a 200. víťazstvo v kariére. Tampa Bay si poradila z nováčikom zo Seattlu 3:0 aj vďaka gólom Pierre-Edouarda Bellemareho, Rossa Coltona a Stevena Stamkosa. Philippa Grubauera prekonali z 26 striel. Kým Lightning vyhrali tretí zápas po sebe a šiesty z posledných siedmich, Kraken neuspeli so snahou vyhrať premiérovo tri zápasy po sebe. Vasilevskij potreboval na 200 výhier len 318 zápasov. Rýchlejšie to v celej histórii dokázal len Ken Dryden – v 309 dueloch. Rus o jeden zápas prekonal Bradena Holtbyho. „Veľký úspech, som na to hrdý. Samozrejme, chcem poďakovať aj mojim spoluhráčom, pretože by som to sám nedokázal,“ povedal Vasilevskij. Piatkový duel bol aj o návrate Yanniho Gourdeho do Tampy.

Nepríjemný moment: Kolízia Oleksiak s Katchoukom:

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. P. Bellemare, 3. R. Colton (všetci TBL)

BOS - NYR 2:5

Šesťorkin a Panarin doviedli Rangers k výhre nad Bruins

Igor Šesťorkin predviedol 34 zákrokov, Artemij Panarin strelil víťazný gól a pridal asistenciu a Rangers vyhrali tretí zápas po sebe a siedmy z posledných ôsmich, keď zdolali Boston 5:2. New York dvakrát prehrával, ale Ryan Strome a Dryden Hunt dokázali odpovedať. Alexis Lafreniere sa tiež trafil do čierneho a Jacob Trouba do prázdnej brány. Strome a Hunt pridali aj po asistencii, dve nazbierali Adam Fox a Julien Gauthier. Fox je prvým obrancom tímu od Briana Leetcha v ročníku 2000/01, ktorý nazbieral 21 bodov v prvých 20 zápasoch sezóny. Craig Smith a Patrice Bergeorn sa postarali o góly Bruins, kým Jeremy Swayman inkasoval štyri góly z 30 striel.


Hviezdy duelu: 1. I. Šesťorkin (NYR), 2. A. Panarin (NYR), 3. P. Bergeron (BOS)

BUF - MTL 4:1

Sabres si ukončili sériu prehier výhrou nad Canadiens

Tage Thompson strelil dva góly, Dustin Tokarski zneškodnil 25 striel a Buffalo si ukončilo štvorzápasovú sériu prehier víťazstvom 4:1 nad Montrealom. Víťazný gól strelil Cody Eakin, ktorý prihrával aj na góly Kylea Okposa v oslabení. Victor Olofsson a Jeff Skinner zaznamenali po dve asistencie. O jediný gól Canadiens sa postaral Josh Anderson, ktorý v prvej tretine vyrovnával na 1:1. Sam Montembeault opustil duel s 35 zákrokmi a „Habs“ so šiestou prehrou z posledných siedmich stretnutí. Vonku doteraz vyhrali len jeden zápas z 11.

Thompson skóroval po tom, čo ho na ľad poslal Romanov:

Hviezdy duelu: 1. T. Thompson, 2. C. Eakin, 3. V. Olofsson (všetci BUF)

PHI - CAR 3:6

Hurricanes zlomili odpor Flyers štyrmi gólmi po sebe

Carolina trikrát prehrávala, ale nakoniec dokázala odpor Philadelphie zlomiť a zdolala ju nakoniec celkom presvedčivo 6:3. Sebastian Aho strelil dva góly, Jesperi Kotkaniemi strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby Hurricanes dosiahli v 19. zápase sezóny svoje 15. víťazstvo – za posledných 15 rokov to rýchlejšie zvládli len tri tímy. Z gólov sa tešili aj Jesper Fast, Steven Lorentz a Andrej Svečnikov. Odvrátiť tretiu prehru po sebe pomohol s 20 zákrokmi aj Antti Raanta, ktorého prekonali Ivan Provorov, Joel Farabee a Rasmus Ristolainen. Carter Hart urobil 30 zákrokov a Flyers prehrali piaty zápas po sebe. Prišli aj o útočníka Natea Thompsona.

Hviezdy duelu: 1. S. Aho, 2. J. Kotkaniemi, 3. A. Raanta (všetci CAR)

CBJ - VAN 4:2

Merzlikins, Roslovic doviedli Columbus k výhre nad Canucks

Vancouver dvakrát vyrovnal stav vďaka gólom Vasilija Podkolzina a Tylera Motteho, ale nakoniec nestačil na Columbus a napriek streleckej prevahe podčiarkol svoje trápenie treťou prehrou po sebe a ôsmou z posledných deviatich duelov. Naopak, Blue Jackets sa darí a vyhrali tretí zápas v sérii a piaty z posledných šiestich. Jack Roslovic strelil víťazný gól, do čierneho sa trafili aj Gustav Nyquist a Adam Boqvist, do prázdnej brány Max Domi. Elvis Merzlikins zastavil 39 striel, Thatcher Demko 17.

Hviezdy duelu: 1. J. Roslovic, 2. G. Nyquist, 3. E. Merzlikins (všetci CBJ)

CHI - STL 3:2 PP

DeBrincat zavŕšil v predĺžení obrat Blackhawks

Chicago nevyhralo nad St. Lous od apríla 2019 a nezačalo dobre ani piatkový vzájomný zápas, keď po prvej tretine prehrávalo o dva góly. Jujhar Khaira a Brandon Hagel však stav vyrovnali a Alex DeBrincat v druhej minúte predĺženia zakončil obrat. K výhre 3:2 pomohol 23 zákrokmi aj Kevin Lankinen a dvoma asistenciami Seth Jones. Ten bodoval už v deviatich domácich zápasoch po sebe, čo obranca Blackhawks naposledy dokázal v ročníku 1987/88 (Doug Wilson). Kým Chicago vyhralo šiesty zápas z posledných ôsmich, St. Louis prehralo siedmy z posledných deviatich. Pavel Bučnevič a Ivan Barbašov skórovali, Jordan Binnington urobil 24 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat (CHI), 2. P. Bučnevič (STL), 3. B. Hagel (CHI)

MIN - WPG 7:1

Kaprizov doviedol Minnesotu k výhre nad Jets

Kirill Kaprizov bol po druhýkrát v kariére štvorbodový, keď s gólom a troma asistenciami pomohol Minnesote k výhre 7:1 nad Winnipegom. Dva góly strelil Mats Zuccarello, po góle pridali Alex Goligoski, Ryan Hartman, Jon Merrill a Matt Dumba. Zuccarello zápas z preventívnych dôvodov nedohral. Cam Talbot pomohol k natiahnutiu bodovej série na tri zápasy 30 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Pierre-Luc Dubois, ktorý mu zničil čisté konto v 56. minúte. Connor Hellebuyck inkasoval štyri góly zo 14 striel, Eric Comrie následne tri z 24. Jets prehrali už piaty zápas v sérii.

Hviezdy duelu: 1. K. Kaprizov, 2. R. Hartman, 3. C. Talbot (všetci MIN)

ANA - OTT 4:0

Stolarz vynuloval Senators. Tí prehrali 10. zápas z posledných 11

Anthony Stolarz vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne a štvrté v kariére, aby s 34 zákrokmi doviedol Anaheim k triumfu 4:0 nad trápiacou sa Ottawou. Troy Terry skóroval, aby bodoval v desiatom domácom zápase po sebe. Skórovali aj Isac Lundestrom, Derek Grant a Rickard Rakell. Všetci prekonali Antona Forsberga, ktorý čelil 33 strelám. Oba tímy vstupovali do duelu s trojzápasovými sériami prehier. Senators pritom prehrali desiaty duel z posledných 11.

Hviezdy duelu: 1. A. Stolarz, 2. S. Milano, 3. J. Drysdale (všetci ANA)

SJS - TOR 1:4

Toronto potvrdilo formu v San Jose

Toronto dosiahlo v tomto mesiaci už svoju 11. výhru, čo sa mu ešte nikdy nepodarilo, keď zdolalo San Jose 4:1. Joseph Woll sa stal piatym brankárom v klubovej histórii, ktorý vyhral prvé tri štarty kariéry, keď predviedol 34 zákrokov. Víťazný gól streil Wayne Simmonds, presadili sa aj William Nylander, Auston Matthews a John Tavares. Jediný gól Sharks strelil Nick Bonino, ktorý vyrovnával na 1:1. James Reimer inkasoval štyri góly zo 17 striel, Adin Hill následne kryl zvyšných 16 striel. Marc-Edouard Vlasic odohral svoj 1100. zápas kariéry a len ako 11. obranca histórie NHL ich všetky odohral v drese jedinej organizácie. Oba tímy vstupovali do zápasu so šancou vyhrať tretí zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. W. Nylander, 2. J. Tavares, 3. A. Matthews (všetci TOR)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (NYI) 16:17 0 0 0 0 0 0 0
T. Tatar (NJD) 15:03 1 0 1 +1 0 1 1
M. Fehérváry (WSH) 19:34 0 0 0 0 2 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies