Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Šesť Slovákov v akcii. Jaroš sa vrátil, Fehérváry strelil dôležitý gól

V 12 sobotných zápasoch NHL sa do akcie zapojilo aj šesť Slovákov. Do akcie sa vrátil Christian Jaroš a hral aj Martin Fehérváry, ktorý dokonca skóroval.


BUF - WSH 2:3 SN

Fehérváry pomohol k výhre nad Sabres

Výborná správa prišla z Buffala, kde sme videli nastúpiť do zápasu Martin Fehérváryho, ktorý po nepríjemnom „hite“ nedohral predošlý duel. Ešte lepšie bolo, že v tom sobotnom pomohol Washingtonu k výhre 3:2 gólom, ktorým vynútil nadstavený čas. Následne až v nájazdoch o tretej výhre z posledných štyroch zápasov rozhodol T.J. Oshie. V normálnom hracom čase skóroval aj Lars Eller, Vítka Vaněčka z 31 striel prekonali Vinnie Hinostroza a Will Butcher. Ukko-Pekka Luukkonen kryl 40 striel, no Sabres prehrali siedmy zápas po sebe. Fehérváry odohral necelých 20 minút a pripísal si aj plusový bod, tri strely, blok a sedem bodyčekov, s ktorými suverénne viedol zápas. Oshie premenil už svoj 46. víťazný nájazd, čím sa radí na štvrté miesto historického poradia NHL za Fransa Nielsena a Patricka Kanea (obaja 49) a Jonathana Toewsa (51).

Fehérváryho 3. gól v sezóne:

Samostatné nájazdy:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. U. Luukkonen (BUF), 2. V. Vaněček (WSH), 3. V. Hinostroza (BUF)

NYI - NJD 4:2

Chára sa tešil z výhry v stretnutí troch Slovákov

Islanders sa na ôsmy pokus dočkali historicky prvej výhre v UBS Aréne, keď zdolali New Jersey 4:2. Noah Dobson a Andy Greene dvakrát vyrovnávali stav predtým, ako Zach Parise v oslabení priklonil misku váh na stranu domácich. Vedenie ešte zveľadil Jean-Gabriel Pageau. Iľja Sorokin urobil 30 zákrokov a New York vyhral druhý zápas z troch a bodoval v piatom zo šiestich. Devils prehrali šiesty zápas zo siedmich a nepomohlo im, že po góloch Jespera Bratta a Jacka Hughesa dvakrát viedli. Akira Schmid pri debute v NHL urobil 25 zákrokov. V zápase sme videli až troch slovenských hráčov. Do akcie sa vrátil Christián Jaroš, ktorý odohral osem a pol minúty s jednou strelou a troma bodyčekmi. Jeho spoluhráč Tomáš Tatar zaznamenal mínusový bod, strelu a menší trest za krosček počas 14 a pol minúty v akcii. Na druhej strane odohral 14 minút Zdeno Chára, ktorý zaznamenal plusový bod a blok. Významne si zvýšil aj množstvo trestných minút, keď ich nazbieral 17 – všetky za jeden incident, keď sa pobil s Masonom Geerstenom, dostal trest za vyvolanie bitky i osobný desaťminútový trest za nešportové správanie. Devils hrali bez útočníka Nica Hischiera a obrancu Ryana Gravesa, ktorí skončili na covidovom protokole.


Hviezdy duelu: 1. J. Pageau, 2. M. Barzal, 3. O. Wahlstrom (všetci NYI)

CGY - BOS 2:4

Flames prehrali aj s Bostonom, Ružička nebodoval

Calgary v sobotu prehralo už štvrtý zápas po sebe, keď nestačilo na Boston pomerom 2:4. Slovenský útočník Adam Ružička, ktorý odohral osem minút s jednou strelou a 55,5% úspešnosťou na buly, nebodoval. Bruins vyhrali druhý zápas po sebe a bodovali už v piatom po sebe, keď sa Linus Ullmark prezentoval až 40 zákrokmi. Connor Clifton, Brad Marchand a Charlie McAvoy vybudovali trojgólové vedenie, Curtis Lazar ho obnovoval. Matthews Tkachuk a Sean Monahan strelili góly Flames, Jacob Markström duel opustil s 23 zákrokmi. Hosťujúci Patrice Bergeron dosiahol svoju 554. asistenciu, aby sa posunul pred Phila Esposita na štvrté miesto klubového poradia.

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron, 2. B. Marchand, 3. L. Ullmark (všetci BOS)

SJS - DAL 2:1

Reimer si jubilejný zápas okorenil výhrou

Po jednozápasovom odpočinku sa do akcie vrátil Andrej Sekera, ktorý nemal dôvod na radosť. Jeho Dallas prehral tretí zápas po sebe, keď nestačil na San Jose 1:2. Tomáš Hertl a Erik Karlsson vybudovali dvojgólové vedenie Sharks, Timo Meier a Alexander Barabanov dvakrát asistovali. James Reimer vo svojom 400. zápase kariéry kryl 34 striel a o čisté konto ho v strede tretej tretiny pripravil Michael Raffl. Braden Holtby urobil 23 zákrokov. Sekera odohral 15 a pol minúty a pripísal si plusový bod a dve strely na bránu. Duel nedohral Kevin Labanc, ktorého v prvej tretine zranil bodyček Janiho Hakanpaaho. Karlsson strelil svoj 29. víťazný gól v kariére. Z obrancov ich viac od jeho debutu strelili len Oliver Ekman-Larsson (31) a Brent Burns (30).

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer (SJS), 2. E. Karlsson (SJS), 3. B. Holtby (DAL)

OTT - TBL 4:0

Tkachuk a Forsberg doviedli Senators k výhre nad Lightning

Brady Tkachuk strelil po prvýkrát v kariére tri góly v jednom zápase a Anton Forsberg vychytal svoje prvé čisté konto v NHL, aby doviedli Ottawu k výhre 4:0 nad Tampou Bay. K štvrtej výhre z posledných piatich zápasov pomohol gólom aj Josh Norris, kým Drake Batherson nazbieral tri asistencie. Forsberg čelil 25 strelám obhajcu titulu, ktorý sa snažil zažiť prvý bezchybný päťzápasový výjazd vo svojej histórii. Namiesto toho prvýkrát v sezóne neskóroval ani raz. Lightning prišli sériu piatich výhier a šiestich zápasov s bodom. Brian Elliott opustil duel s 19 zákrokmi. Kapituloval trikrát, keďže Tkachukov tretí gól padol do prázdnej brány.


Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk, 2. D. Batherson, 3. A. Forsberg (všetci OTT)

STL - MTL 4:1

Blues pokazili Allenovi návrat do St. Louis

Charlie Lindgren urobil proti svojmu bývalému tímu 22 zákrokov, aby doviedol St. Louis k výhre 4:1 nad trápiacim sa Montrealom. Víťazný gól strelil Dakota Joshua, ktorého na listine strelcov doplnili Pavel Bučnevič, Ivan Barbašov a Torey Krug. Jediný gól kanadského tímu strelil Alexander Romanov, kým Jake Allen urobil 33 zákrokov. Aj ten čelil bývalému tímu a prvýkrát od výmeny si zachytal v Missouri. Kým Blues vyhrali tretí zápas po sebe, Canadiens prehrali už šiesty v sérii. Duel nedohral „bluesman“ Jordan Kyrou.

Hviezdy duelu: 1. C. Lindgren, 2. T. Krug, 3. D. Joshua (všetci STL)

TOR - CHI 5:4

Maple Leafs prišli o vedenie, Mrázek nakoniec pri návrate vyhral

Petr Mrázek pri návrate do akcie vychytal výhru, keď s 31 zákrokmi pomohol Torontu k triumfu 5:4 nad Chicagom, ktoré od 17. novembra strieda výhry s prehrami. William Nylander zaznamenal gól a dve asistencie, gól a asistenciu zaznamenali Auston Matthews a John Tavares, po góle pridali Pierre Engvall a David Kämpf. Práve český útočník napokon strelil víťazný gól. Jonathan Toews otvoril skóre zápasu, v ktorom Blackhawks prehrávali už 1:4. Potom sa Connorovi Murphymu, Dominikovi Kubalíkovi a Jakeovi McCabeovi podarilo stratu zmazať. Kevin Lankinen urobil 21 zákrokov. Duel nedohral jeho spoluhráč Reese Johnson.

Hviezdy duelu: 1. D. Kämpf (TOR), 2. W. Nylander (TOR), 3. J. McCabe (CHI)

PIT - ANA 1:0

Penguins vynulovali Ducks, aby si natiahli sériu výhier

Casey DeSmith zneškodnil všetkých 33 striel, aby so svojím prvým čistým kontom v sezóne a siedmym v kariére doviedol Pittsburgh k futbalovej výhre 1:0 nad Anaheimom. Jediný gól zápasu strelil už v šiestej minúte Brock McGinn, ktorý rozhodol o štvrtej výhre Penguins po sebe. John Gibson kryl 15 striel zo 16 predtým, ako po dvoch tretinách bránu opustil so zranením dolnej časti tela. Anthony Stolarz následne zastavil 13 striel. Ducks, ktorým sa vrátil do zostavy Ryan Getzlaf, prišli o šesťzápasovú bodovú sériu. Sidney Crosby o sedemzápasovú.

Hviezdy duelu: 1. C. DeSmith, 2. B. McGinn, 3. Z. Aston-Reese (všetci PIT)

ARI - PHI 3:5

Van Riemsdyk pomohol Flyers k výhre nad Coyotes

Philadelphia po ukončení desaťzápasovej série prehier vyhrala druhý zápas po sebe, keď s prispením dvoch gólov Jamesa van Riemsdyka a 29 zákrokov Martina Jonesa zdolala Arizonu 5:3. Z gólov sa tešili aj Scott Laughton, Patrick Brown a Claude Giroux. Jonesa prekonali Jay Beagle, Nick Schmaltz a Lawson Crouse. Karel Vejmelka urobil tiež 29 zákrokov. Coyotes prehrali piaty zápas po sebe.

Brown využil zaváhanie Vejmelku:

Hviezdy duelu: 1. J. van Riemsdyk (PHI), 2. T. Konecny (PHI), 3. N. Schmaltz (ARI)

SEA - CBJ 4:5 PP

Blue Jackets prišli v Seattli o vedenie, ale nie o výhru

Fanúšikovia v Seattli videli boj svojho tímu, ktorému sa v tretej tretine podarilo zmazať trojgólovú stratu. Nakoniec sa však tretej prehre v sérii nevyhol, keď Jake Bean v prvej minúte predĺženia rozhodol o výhre Columbusu 5:4 nad Seattlom, ktorý tiež čelil hrozbe tretej prehry v sérii. Max Domi strelil dva góly, Oliver Bjorkstrand a Jack Roslovic pridali po jednom. Domi a Bjorkstrand raz aj asistovali. Prvý menovaný dosiahol 200. bod v kariére. Elvis Merzlikins čelil 32 strelám, z ktorých ho prekonali Jared McCann, Jaden Schwartz, Morgan Geekie a Vince Dunn. Schwartz a Geekie skórovali v rozmedzí 22 sekúnd. Ide o najrýchlejšie dva góly po sebe v mladučkej histórii Kraken. Philipp Grubauer opustil duel s 24 zásahmi.

Domi predviedol prihrávku pomedzi nohy:

Hviezdy duelu: 1. J. Bean (CBJ), 2. M. Domi (CBJ), 3. V. Dunn (SEA)

EDM - CAR 1:3

Hurricanes natiahli sériu sebe i Oilers, Aho trojbodový

Sebastian Aho strelil dva góly a prihrával na víťazný z hokejky Nina Niederreitera, aby doviedol Carolinu k výhre 3:1 nad Edmontonom. K natiahnutiu víťaznej série na štyri zápasy pomohol aj Frederik Andersen, ktorý kapituloval len raz z 23 striel. Prekonal ho Ryan Nugent-Hopkins, ktorý v strede druhej tretiny znižoval na 1:2. Oilers nakoniec prehrali piaty zápas po sebe. Mikko Koskinen ho opustil s 28 zákrokmi. Leon Draisaitl ani Connor McDavid nebodovali, čo sa stalo po tretíkrát v sezóne.

Aho skóroval po nečakanom odraze puku:

Hviezdy duelu: 1. S. Aho (CAR), 2. R. Nugent-Hopkins (EDM), 3. J. Slavin (CAR)

LAK - MIN 2:1

Kings ukončili Minnesote víťaznú sériu

Minnesota viedla zásluhou Marcusa Foligna, ale nikto sa k nemu už na streleckej listine nepridal a 35 zákrokov Kaapa Kahkonena na natiahnutie víťaznej série na deväť zápasov nestačilo. Phillip Danault stav vyrovnal a Brendan Lemieux, ktorý sa vrátil z päťzápasovej suspendácie, zavŕšil obrat. K výhre Los Angeles 2:1 pomohol aj Jonathan Quick, ktorý zneškodnil 29 striel. Čo je zaujímavé, súperovi ukončil osemzápasovú víťaznú sériu už po tretíkrát v kariére. Kings vyhrali druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch. Prišli však o Alexa Edlera, ktorý utrpel zranenie.


Lemieuxa poliali po strelení gólu vodou:

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. P. Danault (LAK), 3. D. Doughty (LAK)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (NYI) 14:00 0 0 0 +1 17 0 0
T. Tatar (NJD) 14:26 0 0 0 -1 2 1 0
Ch. Jaroš (NJD) 08:36 0 0 0 0 0 1 3
M. Fehérváry (WSH) 19:45 1 0 1 +1 0 3 7
A. Ružička (CGY) 08:04 0 0 0 0 0 1 0
A. Sekera (DAL) 15:38 0 0 0 +1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies