Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Canucks, Preds a Avs si natiahli série výhier, Pacioretty a Boudreau vytvorili rekordy

Jozef Struhár  
13.12.2021

V nedeľu sa v NHL odohralo päť zápasov, ale Slováka by sme v akcii hľadali márne. Z výhier sa tešili Predators, Ducks, Avalanche, Golden Knights a Canucks.


STL - ANA 2:3 PP

Terry rozhodol v predĺžení z trestného strieľanie

Troy Terry strelil svoj druhý gól v zápase z trestného strieľania a rozhodol ním v štvrtej minúte predĺženia o výhre Anaheimu 3:2 nad St. Louis, ktoré prišlo o trojzápasovú sériu výhier celkovo a sedemzápasovú sériu výhier doma. Ducks vyhrali tretí zápas z posledných štyroch a bodovali v piatom zápase z posledných šiestich aj vďaka gólu Buddyho Robinsona a 23 zákrokom Anthonyho Stolarza. Prekonali ho Oskar Sundqvist a dvojbodový Nathan Walker, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Jon Gillies opustil svoj prvý zápas v NHL od roku 2018 s 36 zákrokmi. Duel nedohral Brayden Schenn, ktorý zaznamenal vo svojom 300. zápase v drese Blues dve asistencie.

Trestné strieľanie Troya Terryho:

Hviezdy duelu: 1. T. Terry (ANA), 2. N. Walker (STL), 3. A. Stolarz (ANA)

Článok pokračuje pod reklamou

NYR - NSH 0:1

Saros vynuloval Rangers, Predators vyhrali piaty zápas po sebe

Juuse Saros zneškodnil všetkých 32 striel, aby so svojím druhým čistým kontom z posledných piatich štartov položil základy víťazstva Nashvillu 1:0 nad Rangers. Jediný gól zápasu strelil v úvode druhej tretiny Philip Tomasino. Alexandar Georgiev inak kryl 23 striel. Predators vyhrali piaty zápas po sebe a po tretíkrát vo svojej histórii zažili bezchybný štvorzápasový výjazd. New York prehral doma druhý zápas po sebe po tom, čo predtým vyhral osem domácich duelov v sérii.

Hviezdy duelu: 1. J. Saros (NSH), 2. A. Georgiev (NYR), 3. P. Tomasino (NSH)

COL - FLA 3:2

Burakovsky doviedol Avalanche k výhre nad Panthers

Andre Burakovsky strelil dva góly, ktorými poslal Colorado do vedenia 2:0. Floride sa podarilo stratu zmazať v tretej tretine presnými zásahmi Joea Thorntona a Brandona Montoura po prihrávkach Cartera Verhaegheho. Burakovsky však nepovedal posledné slovo a v 52. minúte zavŕšil hetrik, aby rozhodol o výhre denverského tímu 3:2. Tri asistencie nazbieral Mikko Rantanen, dve Nathan MacKinnon. K natiahnutiu víťaznej série na štyri zápasy a bodovej na šesť pomohol aj Darcy Kuemper, ktorý kryl 29 striel. Sergej Bobrovskij urobil 23 zákrokov a Panthers prišli o päťzápasovú bodovú sériu. Duel nedohral obranca Avalanche Jacob MacDonald, ktorého z ľadu museli odniesť na nosidlách.


Nervózny koniec zápasu:

Hviezdy duelu: 1. A. Burakovsky, 2. M. Rantanen, 3. D. Kuemper (všetci COL)

VGK - MIN 6:4

Pacioretty vytvoril nový klubový rekord pri výhre nad Wild

Žiaden tím nemá proti Vegas viac výhier ako Minnesota. V nedeľu si však ďalšiu nepridala, hoci trikrát stav vyrovnala a raz dokonca stav aj otočila. Golden Knights vyhrali 6:4, keď víťazný gól strelil v presilovke Mark Stone. Pripísal si aj dve asistencie. S rovnakou bilanciou skončil Max Pacioretty, ktorý vytvoril nový klubový rekord a vyrovnal si svoj osobný rekord so šesťzápasovou gólovou sériou. Zach Whitecloud skóroval dvakrát. Do čierneho sa trafil aj Jevgenij Dadonov, do prázdnej brány Alex Pietrangelo. Robbin Lehner čelil 27 strelám, z ktorých ho prekonali Alex Goligoski, Mats Zuccarello, Nick Bjugstad a Marcus Foligno. Cam Talbot zastavil 30 z 35 striel.

Zuccarello vyrovnal stav 0,6 sekundy pred koncom tretiny:

Hviezdy duelu: 1. Z. Whitecloud, 2. C. Stephenson, 3. M. Pacioretty (všetci VGK)

VAN - CAR 2:1

Canucks vyhrali aj štvrtý zápas pod Boudreauom

Thatcher Demko zneškodnil 29 striel, Elias Pettersson strelil víťazný gól a Vancouver potvrdil vzostup formy po trénerskej výmene triumfom 2:1 nad Carolinou, ktorá bojovala o piate víťazstvo v sérii bez Sebastiana Aha (kovidový protokol). Brock Boeser otvoril skóre zápasu a Bruce Boudreau sa stal prvým trénerom Canucks, ktorý svoje pôsobenie na lavičke tímu začal štyrmi výhrami po sebe. Jediný gól Hurricanes strelil v tretej tretiny Martin Nečas, kým Antti Raanta opustil duel s 23 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. T. Demko, 2. T. Myers, 3. E. Pettersson (všetci VAN)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies