Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Tatar zahviezdil, on aj Chára nastúpili proti bývalým tímom

Vo štvrtok sa v NHL odohralo desať zápasov a v nich sa predstavili aj traja Slováci. Tomáš Tatar sa stal druhou hviezdu zápasu, Zdeno Chára sa tešili z výhry.


NJD - VGK 3:5

Tatar hviezdou zápasu, Devils však nestačili na Vegas

Tomáš Tatar sa stal druhou hviezdou zápasu, v ktorom zaznamenal gól a asistenciu, no nepomohol k výhre. New Jersey prehralo štvrtý zápas po sebe a ôsmy z posledných deviatich, keď na domácom ľade podľahlo Vegas 3:5. Hostia vyhrali tretí zápas po sebe a šiesty z posledných siedmich. Víťazný gól strelil Nicolas Roy, ktorý po góloch Dylana Coghlana, Williama Carriera a Williama Karlssona zvyšoval na 4:1. Karlsson a Roy skórovali v rozmedzí 33 sekúnd. Predtým, ako Jonathan Marchessault pridal poistku do prázdnej brány, zápas zdramatizovali Tatar a Jimmy Vesey. Z hráčov Devils sa presadil aj Jack Hughes, ktorý otváral skóre. Robin Lehner pomohol k výhre 23 zákrokmi, o dva viac urobil MacKenzie Blackwood. Kým Max Pacioretty a Mark Stone prišli o svoje série, Tatar si ukončil päťzápasové bodové suchoty. V akcii strávil necelých 14 minút a pripísal si aj mínusový bod, dve strely a jedno vyhrané vhadzovania. Zahral si aj Marián Studenič, ktorý počas necelých 13 minút na ľade zblokoval dve strely.


Tatarov šiesty gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. D. Coghlan (VGK), 2. T. Tatar (NJD), 3. N. Roy (VGK)

NYI - BOS 3:1

Varlamov doviedol Islanders k výhre nad Bruins

Proti svojmu bývalému tímu si zahral aj Zdeno Chára, ktorý nebodoval, no tešil sa z výhry 3:1 nad Bostonom, ktorá bola pre Islanders treťou z posledných piatich zápasov. Semion Varlamov k nej pomohol až 40 zákrokmi a o čisté konto prišiel až 54 sekúnd pred koncom. Napriek tomu mal veľkú radosť. Bola to jeho prvá výhra v sezóne. „Sú to skvelé pocity. Bolo to už dlho. Konečne som vyhral, cítim sa úžasne,“ povedal Rus, ktorý začal ročník s bilanciou 0-5-1. Víťazný gól strelil Anthony Beauvillier, ktorý si ukončil 15-zápasoé gólové suchoty. Dva góly pridal Cal Clutterbuck – druhý do prázdnej brány. Mike Reilly strelil gól Bruins, ktorí prehrali druhý zápas po sebe. Linus Ullmark ho opustil s 25 zákrokmi. Chára ho ohrozil raz, pričom zaznamenal aj plusový bod, tri bodyčeky a tri bloky počas 19 minút a 23 sekúnd, ktoré strávil v akcii. Ďalšie dve minúty si odsedel na trestnej lavici za sekanie. Duel nedohral pre zranenie Kyle Palmieri.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov, 2. C. Clutterbuck, 3. A. Beauvillier (všetci NYI)

MTL - PHI 3:2 SN

Drouin rozhodol v nájazdoch o ukončení série prehier

Jonathan Drouin uspel v nájazdoch ako jediný, aby rozhodol o výhre Montrealu 3:2 nad Philadelphiou, ktorou si kanadský klub ukončil sedemzápasovú sériu prehier. V normálnom hracom čase skórovali Artturi Lehkonen a Laurent Dauphin, ktorý vyrovnával na 2:2 v 55. minúte. Cayden Primeau urobil 37 zákrokov, o jeden menej ako Carter Hart. O góly Flyers, ktorí prišli o trojzápasovú víťaznú sériu, sa postarali Max Willman a Jackson Cates, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Duel v Bell Centre sa hral bez divákov vzhľadom na nové nariadenie provinčnej vlády v Quebecu.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. Drouin, 2. L. Dauphin, 3. B. Chiarot (všetci MTL)

TBL - OTT 2:1

Hedman pomohol Tampe k výhre nad Senators, Vasilevskij rekordérom

Victor Hedman strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby pomohol Tampe k výhre 2:1 nad Ottawou. K siedmej výhre z posledných ôsmich zápasov pomohol aj Andrej Vasilevskij, ktorého z 26 striel prekonal len Thomas Chabot. Otváral skóre zápasu, v ktorom skončila šesťzápasová bodová séria Drakea Bathersona. Anton Forsberg urobil 25 zákrokov a Senators neuspeli so snahou vyhrať tretí zápas po sebe. Vasilevskij vytvoril nový rekord NHL so 63. výhrou (základná časť aj play-off dokopy) v kalendárnom roku. Prekonal zápis Marc-Andre Fleury (62 výhier v roku 2009). Steven Stamkos raz asistoval, aby dosiahol svoj 900. bod v kariére.

Hviezdy duelu: 1. V. Hedman (TBL), 2. S. Stamkos (TBL), 3. T. Chabot (OTT)

FLA - LAK 1:4

Quick doviedol Kings k výhre nad oslabenými Panthers

Jonathan Quick zneškodnil 41 striel, Anže Kopitar strelil víťazný gól a Los Angeles zdolalo Floridu 4:1, aby si pripísalo tretiu výhru z posledných štyroch stretnutí. Kopitar so sovjím 59. víťazným gólom vyrovnal na druhom mieste klubového poradia Marcela Dionnea. Rekord drýí Luc Robitaille so 73. Olli Määttä, Dustin Brown a Arthur Kaliyev sa tiež tešili z gólov. Svoj prvý v NHL strelil domáci Matt Kiersted, ktorý otváral skóre. Sergej Bobrovskij urobil 27 zákrokov, ale tretej prehre Panthers v sérii nezabránil. Florida hrala pre šírenie nákazy len s 11 útočníkmi a 5 obrancami. Štyria povolaní hráči z „farmy“ hrali svoj tretí zápas za tri dni.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. A. Kopitar (LAK), 3. M. Kiersted (FLA)

CAR - DET 5:3

Nedeljkovicovi nevyšiel návrat do Caroliny

Nino Niederreiter strelil dva góly a pri svojom debute v NHL skóroval Jack Drury, aby pomohli Caroline zdolať Detroit 5:3 pri návrate Alexa Nedeljkovica do Raleigh. Z 32 striel ho prekonal ešte aj Tony DeAngelo, kým Vincent Trocheck pridal poistku do prázdnej brány. K návratu na víťaznú koľaj pomohol aj Frederik Andersen s 23 zákrokmi. Prekonali ho Sam Gagner, Dylan Larkin a Tyler Bertuzzi. Kým Hurricanes vyhrali piaty zápas z posledných šiestich, Red Wings prehrali štvrtý z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. J. Drury, 2. N. Niederreiter, 3. J. Fast (všetci CAR)

NSH - COL 5:2

Nashville vyhral šiesty zápas po sebe, znemožnil to dokázať Coloradu

Filip Forsberg strelil dva góly a pridal asistenciu a Nashville si natiahol víťaznú sériu na šesť zápasov, keď zdolal Colorado 5:2. Tanner Jeannnot a Roman Josi strelili presilovkové góly, Mattias Ekholm pridal poistku do prázdnej brány. Juuse Saros čelil 26 strelám, z ktorých ho prekonali dvojbodový Mikko Rantanen a Valerij Ničuškin. Nathan MacKinnon si pripísal asistenciu, aby po siedmykrát v kariére ťahal deväťzápasovú bodovú sériu. Vyrovnal tím zápis Michela Gouleta na treťom mieste historického poradia organizácie. Viackrát takú dlhú séru ťahali len Joe Sakic (10) a Peter Šťastný (16). Pavel Francouz vo svojom prvom štarte v základnej časti od marca 2020 zastavil 30 z 34 striel a Avalanche prišli hneď o dve série – päťzápasovú víťaznú a sedemzápasovú bodovú. Forsberg má po 20 zápasoch na konte už 13 gólov – v histórii tímu ich nikto nemal za také obdobie viac.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg, 2. C. Sissons, 3. T. Jeannot (všetci NSH)

MIN - BUF 2:3 SN

Sabres dvakrát prehrávali, Thompson rozhodol o ich výhre

Tage Thompson uspel ako jediný v tretej sérii samostatných nájazdov, aby rozhodol o výhre Buffala 3:2 nad Minnesotou. K druhej výhre po sebe a natiahnutiu bodovej série na tri zápasy viedli aj góly Dylana Cozensa a Marka Pysyka, ktorí v normálnom hracom čase dvakrát odpovedali na vedenie Wild. Ukko-Pekka Luukkonen čelil 32 strelám, z ktorých ho prekonali Jon Merrill a Kirill Kaprizov. Cam Talbot opustil zápas, v ktorom si Minnesota natiahla sériu prehier na tri zápasy, s 38 zákrokmi. Duel nedohral pre zranenie Jared Spurgeon.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. T. Thompson (BUF), 2. D. Cozens (BUF), 3. A. Goligoski (MIN)

EDM - CBJ 5:2

Oilers si ukončili sériu prehier výhrou nad Blue Jackets

Jesse Puljujärvi strelil dva góly a pridal asistenciu, Stuart Skinner predviedol 36 zákrokov a Edmonton zdolal Columbus 5:2, aby si ukončil šesťzápasovú sériu prehier. Brendan Perlini zaznamenal gól a asistenciu, po góle pridali Derek Ryan a Warren Foegele (prázdna brána). O góly Blue Jackets, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich, sa postarali Gustav Nyquist a Justin Danforth, ktorí v tretej tretine znížili z 0:4 na 2:4. Elvis Merzlikins inkasoval štyri góly z 29 striel, Joonas Korpisalo následne kryl zvyšných 15 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Puljujarvi, 2. S. Skinner, 3. B. Perlini (všetci EDM)

SJS - VAN 2:5

Canucks vyhrali od trénerskej zmeny šiesty zápas po sebe

Brock Boeser strelil dva góly a Vancouver vyhral aj svoj šiesty zápas po vedením Brucea Boudreaua, keď uspel v San Jose pomerom 5:2. Ide o najdlhšiu víťaznú sériu tímu od prelomu rokov 2019 a 2020, kedy vyhral sedem zápasov po sebe. J.T. Miller strelil gól a pridal dve asistencie, do čierneho sa trafil aj Bo Horvat, do prázdnej brány Jason Dickinson. Thatcher Demko urobil 34 zákrokov a prekonali ho Timo Meier, pre ktorého to bol 100. gól v NHL, a Andrew Cogliano. Adin Hill inkasoval štyri góly z 29 striel a Sharks prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Boudreau potrebuje už len jednu výhru, aby vyrovnal rekord NHL s počtom výhier po sebe od debutu vo svojom tíme. Držia ho Geoff Ward a Jaques Lemaire.

Hviezdy duelu: 1. B. Boeser, 2. B. Horvat, 3. J. Miller (všetci VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (NYI) 19:23 0 0 0 +1 2 1 3
T. Tatar (NJD) 13:41 1 1 2 -1 0 2 0
M. Studenič (NJD) 12:48 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies