Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Fehérváry hrá ako veterán. Pomáha Capitas zostať na vrchole

Slovenský obranca v službách Washingtonu, Martin Fehérváry, má stále len 22 rokov a je vo svojej nováčikovskej sezóne v NHL, no hrá so sebavedomím, ako keby hrával v najlepšej lige sveta už roky.

„Každý poznal jeho potenciál a to, čo dokáže. Všetci sme videli jeho fyzickú stránku a jeho defenzívnu stránku, no čím viac sa tu udomácňuje, tým je častejšie schopný hrať špičkovo na každom kúsku ľadu. Keď sa bude cítiť s nami ešte pohodlnejšie, pri jeho sebadôvere z neho bude čertovsky dobrý hráč,“ povedal jeho obranný partner John Carlson pre Washington Post.

Fehérváry by už mohol byť zvyknutý na to, že so svojím vekom predbieha. V roku 2018 sa zúčastnil seniorských majstrovstiev sveta, hoci mal len 18 rokov. Pôvodne mal len vykompenzovať absenciu skúsenejších hráčov, no nakoniec si svojimi výkonmi vybojoval trvalé miesto.

„Bol veľmi hanblivý, veľmi tichý, ale dával pozor, chcel hrať, počúval a chápal. Nemohol som uveriť tomu, ako bojoval proti starším a väčším hráčom, a to bolo všetko, v čom som po tom dúfal – že mu niekto dá časom šancu, aby mohli skutočne vidieť, čo prináša na stôl,“ zaspomínal reprezentačný tréner Craig Ramsay.

Článok pokračuje pod reklamou

Ramsay pre americký denník povedal, že aj keď bola medzi nimi vtedy jazyková bariéra, Fehérváry vždy splnil to, k čomu sa zaviazal. Nikdy nič nespochybňoval, nesťažoval sa a nerozmýšľa nad tým, či by mohol vec urobiť inak. Vedel sa výzve prispôsobiť.

„Nič ho nezastaví, nič ho nespomalí a v ďalšom striedaní ide zase naplno,“ poznamenal.

V tejto sezóne Fehérváry rozdal niekoľko tvrdých bodyčekov, ale niekoľkokrát musel tvrdú ranu aj prijať. Vie, že sa dostáva do riskantných situácií, no nebojí sa toho a chce byť hráčom, ktorému iné tímy nebudú chcieť čeliť.

„Hra do tela mi nevadí. Je to môj štýl hry a skutočne mi to nevadí. Hokej je tvrdý šport a hral som takto od mladého veku, takže sa nebojím bodyčeku od niekoho iného a ani bodyček urobiť. Je to jednoducho súčasť mojej hry,“ povedal Fehérváry.

Fehérváry až do 11 rokov hral ako útočník, no keď bolo treba, jeho vtedajší tréner sa na neho vedel spoľahnúť aj v obrane. Teraz je obrancom, ale má aj cit pre útok.

„Mojou prioritou je defenzíva a snaha byť vždy na správnom mieste a hrať tvrdo. Vyskytujú sa aj šance zapojiť sa do útočenia. Ak ich mám, ak sa môžem to hry tak zapojiť, tak to samozrejme rád urobím,“ poznamenal bratislavský rodák.

Asistent generálneho manažéra Capitals Ross Mahoney tvrdí, že charakter, snaha, prístup a súťaživosť sa u Fehérváryho prejavovali už skoro.

„Nemôžem si spomenúť na zápas, v ktorom by som si myslel, že výkon Martina nebol tam, kde by mal byť – to bolo vždy neuveriteľné,“ prezradil.

Fehérváry zaujal aj bývalého trénera Capitals Brucea Boudreaua, ktorý pred príchodom do Vancouveru robil televízneho analytika a vtedy nič o mladom Slovákovi nevedel: „Pre mňa sa tento chlapík objavil z ničoho nič. Keď máte nováčika, ktorý nehrá ako nováčik, tak sa organizácia udržuje na vrchole.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies