Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
DAL
0
STL
0
po 1. tr.
ARI
1
EDM
1
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Reprezentácia

Dnes štartujú juniorské MS. Zabojuje Slovensko o medaily?

Aktualizované 27.12.2021 o 04:12

Už dnes sa v kanadských mestách Edmonton a Red Deer z provincie Alberta odštartujú juniorské majstrovstvá sveta v hokeji. Slovensko sa na nich predstaví s tímom netypicky bohatým na veľké nádeje.

Domáca Kanada si zahrá v skupine A s Fínskom, Nemeckom, Českom a Rakúskom. Slovensko sa v tomto roku predstaví v skupine B, ktorá je na prvý pohľad papierovo silnejšia. Figurujú v nej aj USA, Rusko či Švédsko. Skupinu dotvára Švajčiarsko, ktoré sa pred štartom turnaja muselo vyrovnávať aj s nákazou dvoch hráčov.

Rozpis MS juniorov na prvý hrací deň prisúdil voľno práve Švajčiarom a Rakúšanom. Prvý zápas odohrá Fínsko s Nemeckom, následne Rusko so Švédskom, Česko s Kanadou a nakoniec uvidíme meranie síl USA so Slovenskom.

Slovákov uvidíme opäť v akcii aj v noci z pondelka na utorok, keď sa postavia Švédom. V stredu večer si zmerajú sily s Ruskom a na záver skupiny ich v noci zo štvrtka na piatok čaká Švajčiarsko. Štvrťfinálové zápasy sú naplánované na 2. januára.

Článok pokračuje pod reklamou

Slováci by vo štvrťfinále chýbať nemali. Opak by bol sklamaním. Slovensko totiž disponuje jedným z najlepších tímov za dlhé roky.

Nájdeme v ňom až štyroch hráčov, ktorí by mohli byť draftovaní v prvom kole draftu, z toho traja patria medzi popredné mená – Šimon Nemec a Juraj Slafkovský v roku 2022, Dalibor Dvorský v roku 2023. Štvrtým do partie je Filip Mešár, ktorý pôjde na draft v budúcom roku.

V tíme nájdeme aj hráčov, ktorí už majú draft za sebou, či už ide o obrancu Samuela Kňažka (Columbus), či útočníkov Martina Chromiaka (Los Angeles) a Jakuba Demeka (Las Vegas). V bráne máme síce nedraftovaného, no spoľahlivého Šimona Latkóczyho.

„Hoci základná skupina bude náročná, Slovensko má zbrane na to, aby sa dostalo do štvrťfinále, a ak dokážu títo chlapci naplniť svoj veľký potenciál, nebolo by vylúčené ani prekvapenie v boji o medaily,“ napísali nedávno v The Hockey News.

Top favoritom turnaja je domáca Kanada, ktorej sa v tomto roku nečrtá až tak nebezpečné konkurencia. Papierové predpoklady sa však už neraz nepotvrdilo. Ohrozovať by ju mohli najmä Spojené štáty americké, ktoré titul obhajujú.

Rusko, ktoré ešte nikdy neodchádzalo bez medaily v dvoch turnajoch po sebe, vsádza na výber hráčov pôsobiacich doma, čím sa postaralo o menšiu kontroverziu, pretože odignorovalo hráčov, ktorí majú dobrú formu v zámorí. Z európskych krajín je potom vyzdvihované najmä Švédsko, ktoré sa bude snažiť ukončiť sériu štyroch turnajov bez medaily, a zabúdať nemožno na Fínsko, ktorému sa vráti skoro polovica bronzového tímu.

Slovensko nájdeme pri papierových predpokladoch na úrovní Česka, ostatné tri tímy už sú skôr v pozíciách outsiderov. Za toho najväčšieho je jednoznačne považované Rakúsko. Mimochodom, v tomto roku sa už z elitnej kategórie aj vypadáva.

Zápasy o záchranu sa budú hrať súbežne so štvrťfinále, semifinále a možno aj finále – hrajú sa na dva víťazné zápasy. Ak sa plány nenarušia, medaily sa budú odovzdávať 5. januára v Edmontone. S Red Deer sa rozlúčime po štvrťfinálových dueloch.

DOPLNENÉ: Tesne pred štartom turnaja rozhodla Rada IIHF o tom, že napokon ani v tomto roku z elitnej kategórie MS nikto nezostúpi. Keďže predtým sa počítalo s tým, že sa zostupovať bude, budúci rok sa turnaja zúčastní až 11 tímov, vrátane Bieloruska, ktoré si postup do elitnej kategórie vybojovalo.

Tabuľky, štatistiky, rozpis a výsledky nájdete na msj2022.slovaknhl.sk.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Černák mal dôvod na radosť, Matthews poslednú šancu na 70. gól! + videoHlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Play-off zažína o pár dní. Ako je na tom kapitán Colorada? Urobili krok späť: Sabres vyhodili hlavného trénera! Bolesti neustúpili: Obranca Montrealu sa rozhodol ukončiť kariéru Fantastické správy pre fanúšikov slovenskej reprezentácie o Jurajovi Slafkovskom!Canadiens si upísali útočníka so slovenskými koreňmi. Islanders obrancu Slafkovský hviezdil a zinkasoval tučný šek. Skóroval aj Tatar, o play-off je rozhodnuté Príprava na MS alebo play-off? O osude Martina Fehérváryho je rozhodnuté! Slafkovský to nakoniec dokázal: Strelil 20. gól, dosiahol 50. bod! + videoAHL: Regenda pri prehre nebodovalNemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies