Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Reprezentácia

MSJ 2022: Slovensko prehralo s obhajcom len o gól


Slovensko v noci z nedele na pondelok otvorilo svoj program majstrovstiev sveta do 20 rokov súbojom s favorizovanými Spojenými štátmi americkými.

USA – Slovensko 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)

Góly: 14. Knies (Cooley, Peart)(PP), 16. Samoskevich (Coronato, Beniers)(PP), 33. Slaggert (Kaiser, Dickinson) – 42. Chromiak (Kašlík, Kňažko)(PP), 58. Chromiak (Myklukha, Nemec)

Prvá tretina priniesla atraktívny hokej a prvú šancu si vytvorili mladí Slováci už v druhej minúte napriek tomu, že pre hru v príliš veľkom počte hráčov hrali v oslabení. Od piatej minúte si vyskúšali aj presilovku, ale tá im príliš nevyšla. Hralo sa v dobrom tempe, no v 12. a 14. minúte boli vylúčení Štrbák a Nemec, aby Matthew Knies otvoril skóre pri presilovke o dvoch hráčov. O necelé dve minúty neskôr zvýšil na 2:0 Matthew Samoskevich, ktorý ešte využil presilovku o jedného hráča. Slováci sa snažili odpovedať, ale nepodarilo sa im to.

Do druhej tretiny vstúpilo Slovensko v presilovke trvajúce skoro celé dve minúty. Američania sa však bez problémov ubránili. Následne sa rozbehli a kým v prvej tretine bola hra vyrovnaná, druhú ovládol favorit. Aj vďaka Latkóczymu sa to na skóre prejavilo len raz. V 28. minúte tomu pomohla aj bránková konštrukcia. Na 3:0 zvýšil v 33. minúte z dorážky Landon Slaggert. Juraj Slafkovský trafil v závere tyčku. Ešte v ňom došlo aj k vzájomného vylúčeniu a neskôr k vylúčeniu Američana, vďaka čomu hralo Slovensko presilovku 4 na 3, ktorej časť sa preniesla do tretej tretiny.

Článok pokračuje pod reklamou

Slovensku vyšiel vstup do tretej tretiny, keď z prvej znížil na 1:3 Martin Chromiak pár sekúnd po skončení presilovky, keď zužitkoval prihrávku Kašlíka. Slovensko sa následne agresívne snažilo streliť ďalší gól, ale Mešár neuspel. Puk však zostával na hokejkách mladíkov v bielom a Jedlička v 44. minúte opäť ohrozil bránu Commessa. Nápor Slovenska pokračoval. V strede tretiny nevyužili Slováci zaváhanie Američanov pred vlastnou bránou. Následne sa do úniku dostal Dickinson, ale Latkóczyho neprekonal. Slovákom sa podarilo prekonal Commessa v 52. minúte, ale rozhodcovia okamžite rozpažili pre vysokú hokejku tečujúceho Dvorského. Tri minúty pred koncom boli blízko k štvrtému gólu Američania, ale Mazurovi zakončenie do odkrytej brány nevyšlo. Následne Chromiak dve a pol minúty pred koncom strelil kontaktný gól po peknej prihrávke Myklukhu. Slovensko sa pokúsilo o vyrovnanie hrou bez brankára, ale nevyšlo mu to.

USA vyhralo deviaty z posledných 10 vzájomných duelov. Cammesso k tomu prispel 23 zákrokmi, Latkózcy ich urobil 39. Najlepším hráčom Slovenska sa stal Martin Chromiak, Spojených štátov Matthew Knies. Zverencov Ivana Feneša čaká najbližší duel už v pondelok proti Švédsku.

Zostava SVK: Latkóczy (Boľo) – Kňažko, Stacha, Petrovický, Nemec, Bečár, Štrbák, Kmec – Chromiak, Myklukha, Kašlík – Mešár, Petrovský, Slafkovský – Jedlička, Dvorský, Faith – Lašák, Sýkora, Demek – Krajč.

Zostava USA: Commesso (Mbereko) – Sanderson, Moore, Kaiser, Faber, Kleven, Hughes, Peart – Berard, Beniers, Coronato – Knies, Cooley, Mazur – Slaggert, Dickinson, Samoskevich – Red Savage, James, Lucius – Pastujov.

Ostatné zápasy

Fínsko a Kanada v úvodných zápasoch na turnaji potvrdili pozície favoritov a poradili si s Nemeckom 3:1, resp. Českom 6:3. To s domácimi dokázalo držať krok v prvej tretine, ktorá skončila 3:3 a Česi v nej dokonca otočili stav z 0:1 na 3:1. V drese Kanady sa hetrikom prezentoval Owen Power.

Favorita nemal zápas medzi Ruskom a Švédskom, v ktorom si Švédi vypracovali vedenie 3:0. V tretej tretine viedli 4:1, no Rusom sa podarilo duel zdramatizovať, keď znížili na rozdiel jediného gólu. Pokoj na hokejky hráčov v žltom dodal gól Niederbacha v 52. minúte a výhru už len poistil strelou do prázdnej brány Ljungman. „Tri korunky“ neprehrali v skupinovej fáze už 55 zápasov po sebe.

Fínsko - Nemecko 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly: 13. S. Helenius (Lambert), 28. J. Määttä (Heimosalmi, Puutio), 48. S. Helenius (Lambert, Koivunen) – 24. Münzenberger

Rusko - Švédsko 3:6 (0:1, 1:2, 2:3)
Góly: 37. Svečkov (Čibrikov, Tankov), 45. Mičkov (S. Demidov), 46. Mičkov (Smirnov, S. Demidov) – 6. Olausson (Holtz, Grans), 28. Edvinsson, 35. Andrae (Grans, W. Eklund), 44. Holtz (W. Eklund, Andrae), 52. Niederbach (Torgersson), 60. Ljungman (Edvinsson)

Česko - Kanada 3:6 (3:3, 0:2, 0:1)
Góly: 8. Gut (J. Brabenec, Kulich), 12. P. Novák (Jiříček, I. Ivan), 13. Svozil (Gut) – 4. McTavish, 13. Power, 20. Sebrango (Perfetti, Bedard), 29. Power (Perfetti, M. Bourque), 31. Power (McTavish, Perfetti), 54. Zellweger (L. Cormier, Neighbours)

Tabuľky, štatistiky, rozpis a výsledky nájdete na msj2022.slovaknhl.sk.rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies