Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Halák bol skvelý, ale sériu nažive neudržal. Chára si vyrovnal sezónne maximum

Vo štvrtok sa v NHL odohralo sedem zápasov aj s dvojnásobným slovenským zastúpením.


LAK - VAN 2:1 SN

Canucks prišli o neporaziteľnosť pod Boudreauom, Halák pomohol k bodu

Jaroslav Halák sa po dvojzápasovej odmlke a po prvýkrát od 14. decembra vrátil do brány Vancouveru, aby sa pokúsil udržať svojmu tímu neporaziteľnosť pod vedením trénera Brucea Boudreaua. Bolo to tesné, ale nepodarilo sa mu to. Vancouver prišiel o sedemzápasovú víťaznú sériu, keď prehral s Los Angeles 1:2 po nájazdoch. Ten víťazný premenil v piatej sérii Viktor Arvidsson, ktorý nadviazal na gól Brendana Lemieuxa z normálneho hracieho času. Jonathan Quick pomohol k druhej výhre z posledných troch stretnutí so 17 zákrokmi. Prekonal ho len Bo Horvat v 53. minúte. Halák urobil 34 zákrokov a úspešne čelil aj trestnému strieľaniu Lemieuxa. V nájazdoch ho prekonal aj Adrian Kempe.

Samostatné nájazdy:

Trestné strieľanie:


Hviezdy duelu: 1. J. Quick, 2. B. Lemieux, 3. V. Arvidsson (všetci LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

NYI - BUF 4:1

Barzal trojbodový pri víťaznom návrate do akcie

Slovenský obranca Zdeno Chára si vyrovnal sezónne maximum, keď odohral 22 minút a 11 sekúnd ako najvyťažovanejší hráč svojho tímu. Tešil sa aj z víťazstva, keď Islanders zdolalo Buffalo 4:1. Semion Varlamov kryl 36 striel a navrátilec Mathew Barzal strelil gól a pri dvoch asistoval. Bodoval už v siedmom zápase po sebe. Víťazný gól strelil Kieffer Bellows, presadili sa aj Anders Lee a Noah Dobson. Bellows a Dobson raz aj asistovali. Kým New York bodoval v treťom zápase po sebe (a v štvrtom po sebe v domácej UBS Aréne), Sabres tretí zápas po sebe prehrali. Ich jediný gól strelil Kyle Okposo, zatiaľ čo Malcolm Subban urobil 28 zákrokov. Dvakrát ho ohrozil aj Chára, ktorý si z duelu odniesol aj dva plusové body, bodyček a tri bloky.

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal, 2. N. Dobson, 3. K. Bellows (všetci NYI)

FLA - TBL 9:3

Huberdeau päťbodový pri výhre nad Tampou Bay

Florida vyhrala v štátnom derby každú tretinu pomerom 3:1, aby nakoniec zdolala Tampu Bay 9:3 a ukončila svojmu rivalovi štvorzápasovú sériu výhier. Klub zo Sunrise strelil len raz viac gólov – ešte v roku 1997 zdolal Boston 10:5. Jediným viacgólovým strelcom bol vo štvrtok Anthony Duclair, ktorý zaznamenal dva góly a asistenciu. Dosiahol aj svoj 100. gól v NHL. Až päť bodov po štvrtýkrát v kariére nazbieral Jonathan Huberdeau, ktorý strelil gól a štyrikrát asistoval. Od jeho debutu v NHL (2012/13) boli päťbodoví častejšie len Connor McDavid (7x) a Brad Marchand (5x). Z gólov sa tešili aj Frank Vatrano, Eetu Luostarinen, Maxim Mamin, Anton Lundell, Aaron Ekblad a Aleksander Barkov. Spencer Knight čelil 42 strelám, z ktorých ho prekonali Zach Bogosian, Steven Stamkos a Brayden Point. Maxime Lagace inkasoval šesť gólov z 27 striel a v tretej tretine ho vystriedal Hugo Agnefelt. Ten pri svojej premiére v NHL inkasoval tri góly z 10 striel. V zápase bodovalo 15 z 18 korčuliarov Panthers.

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau, 2. A. Duclair, 3. S. Knight (všetci FLA)

CAR - MTL 4:0

Hurricanes zdolali Canadiens gólmi v presilovkách a oslabení

Antti Raanta zneškodnil všetkých 26 striel, aby so svojím 14. čistým kontom v NHL a prvým od 4. februára 2020 doviedol Carolinu k výhre 4:0 nad Montrealom. Hurricanes vyhrali tretí zápas po sebe a siedmy z posledných ôsmich bez toho, aby skórovali v rovnovážnom počte hráčov na ľade. Nino Niederreiter, Teuvo Teräväinen a Seth Jarvis využili tri presilovky z piatich, Teräväinen skóroval raz aj v oslabení. Jaccob Slavin nazbieral tri asistencie a Sebastian Aho dve, aby sa stal tretím hráčom organizácie, ktorý bol viacbodový v minimálne šiestich zápasoch po sebe. Napodobnil Mikea Rogersa (6) a Kevina Dineena (6). Tí to dokázali ešte v ére Whalers. Sam Montembeault urobil 34 zákrokov a Canadiens prehrali deviaty zápas z posledných desiatich. Duel nedohral Brendan Gallagher, ktorý utrpel zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. A. Raanta, 2. J. Slavin, 3. T. Teravainen (všetci CAR)

CBJ - NSH 4:3 SN

Laine skóroval pri návrate, Columbus zdolal Nashville

Gustav Nyquist premenil rozhodujúci nájazd v piatej sérii, aby Columbus zabránil tretej prehre po sebe triumfom 4:3 nad Nashvillom, ktorý po sedemzápasovej sérii výhier prehral druhý zápas po sebe. V normálnom hracom čase sa presadili Boone Jenner, navrátilec Patrik Laine a Alexandre Texier, ktorý v 54. minúte vyrovnal na 3:3. Elvis Merzlikins kryl 31 striel a puk z brány vyťahoval po góloch Michaela McCarrona, Nicka Cousinsa a Ryana Johansena. David Rittich kryl 26 z 29 striel. Laine venoval štvrtkový zápas svojmu zosnulému otcovi Harrimu. „Snažil som sa, aby bol na mňa hrdý. Vždy si prial, aby som pracoval tvrdo vždy, keď idem na ľad. Dnes som mal taký prístup. Bolo fajn byť späť,“ poznamenal.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. G. Nyquist (CBJ), 2. B. Jenner (CBJ), 3. M. Duchene (NSH)

SEA - CGY 4:6

Giordano skóroval proti bývalému tímu, ale z výhry sa netešil

Calgary si bez Adama Ružičku v zostave ukončilo sériu štyroch prehier, keď zdolalo Seattle 64. Prvý gól zápasu strelil symbolicky Mark Giordano, ktorý bol v minulosti dlhoročným kapitánom kanadského tímu. Jeho súčasný viedol aj po góle Calleho Jarnkroka, no nakoniec prehral štvrtý zápas po sebe. Johnny Gaudreau v oboch prípadoch vyrovnal stav a misky váh priklonil na stranu Flames Milan Lucic. Kraken sa ešte podarilo dvakrát vyrovnať gólmi Yanniho Gourdeho a Jareda McCanna, no Andrew Mangiapane a definitívne Matthew Tkachuk poslali hostí do vedenia. Výhru ešte poistil gólom do prázdnej brány Noah Hanifin. S 18 zákrokmi k nej pomohol Jacob Markström, Chris Driedger mal viac práce – kryl 34 z 39 striel. Giordano, Jarnkrok, Tkachuk a Gaudreau boli nakoniec všetci trojbodoví.

Giordanov gól proti Flames:

Hviezdy duelu: 1. M. Giordano (SEA), 2. C. Jarnkrok (SEA), 3. J. Gaudreau (CGY)

SJS - PHI 3:2 PP

Hertl rozhodol v predĺžení o výhre nad Flyers

Tomáš Hertl skóroval v poslednej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre San Jose 3:2 nad Philadelphiou. K druhej výhre svojho tímu po sebe pomohol aj asistenciou. Sharks prehrávali po prvej tretine 0:1, no v druhej Logan Couture a Brent Burns dvoma gólmi za dve minúty stav otočili. Prvý menovaný skóroval v oslabení. James Reimer urobil 23 zákrokov, jeho náprotivok, Felix Sandström, pri debute v NHL o 20 viac. Morgan Frost a Joel Farabee strelili góly Flyers, ktorí síce prehrali, ale bodovali v siedmom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. T. Hertl (SJS), 2. J. Middleton (SJS), 3. F. Sandstrom (PHI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (VAN) 34/35 (97,1%)  - - - - - - -
Z. Chára (NYI) 22:11 0 0 0 +2 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies