Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Chára dokázal toto prvýkrát v sezóne, Winter Classic prinieslo rekordy

V sobotu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo deväť zápasov, vrátane jedného pod holým nebom. V akcii bol len jeden Slovák – Zdeno Chára mal dôvody na radosť.


NYI - EDM 3:2 PP

Dobson rozhodol v predĺžení o výhre nad Oilers

Noeh Dobson skóroval v štvrtej minúte predĺženia, aby Islanders zdolali Edmonton 3:2 hrajúc bez trénera Barryho Trotza na lavičke. Dobson asistoval aj pri otváracom góle Andersa Leeho, Anthony Beauvillier vyrovnával stav na 2:2. Iľja Sorokin čelil len 19 strelám, dvom od začiatku tretej tretiny. Prekonali ho Leon Draisaitl, ktorý vedie NHL s 25 gólmi, a Darnell Nurse. Mikko Koskinen urobil 26 zákrokov pri tretej prehre Oilers v sérii. Islanders vyhrali na siedmy pokus prvý zápas sezóny, ktorý po 60 minútach skončil nerozhodne. Slovenský obranca Zdeno Chára v ňom odohral 22 minút a 5 sekúnd, aby po prvýkrát v sezóne odohral dva zápasy po sebe s hracím časom cez 22 minút. Naposledy sa mu to podarilo v marci 2020. Pripísal si dva bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. N. Dobson, 2. A. Beauvillier, 3. A. Lee (všetci NYI)

MIN - STL 4:6

Najchladnejší Winter Classic vyhrali Blues, Kyrou štvorbodový

Jordan Kyrou vytvoril rekord zápasov Winter Classic, keď zaznamenal štyri body, aby dvoma gólmi a dvoma asistenciami pomohol St. Louis zdolať v najchladnejšom zápase histórie NHL Minnesotu pomerom 6:4. Duel sa hral pri teplote -21 stupňov Celzia. Blues si vylepšili bilanciu v posledných deviatich zápasoch na 7-1-1 aj vďaka 29 zákrokom Jordana Binningtona, ako aj gólom Davida Perrona, Vladimira Tarasenka, Ivana Barbašova a Toreyho Kruga. Wild, ktorí duel hostili, prehrali piaty zápas po sebe. Kiril Kaprizov, Rem Pitlick, Ryan Hartman a Kevin Fiala skórovali, Kaprizov pridal aj dve asistencie. Cam Talbot urobil inkasoval šesť gólov z 28 striel a po druhej tretine bránu opustil so zranením dolnej časti tela. Kaapo Kahkonen následne kryl všetky štyri strely. St. Louis, ktoré má vo Winter Classic bilanciu 2-0-0, vytvorilo rekord zápasov hraných pod holým nebom, keď v druhej tretine strelilo až päť gólov. Duel sledovalo 38 619 fanúšikov.

Článok pokračuje pod reklamou

Skóre Winter Classic otvoril Perron:

Hviezdy duelu: 1. J. Kyrou (STL), 2. K. Kaprizov (MIN), 3. V. Tarasenko (STL)

BOS - BUF 4:3 PP

Bruins otočili zápas proti Sabres

Boston vo svojom prvom zápase po 15-dňovej pauze prehrával 0:1 aj 1:3, ale nakoniec zdolal Buffalo 4:3, keď Charlie Coyle skóroval po 34 sekundách nadstaveného času. V normálnom hracom čase sa presadili Craig Smith, Nick Foligno a Taylor Hall, tri asistencie nazbieral Charlie McAvoy. Linus Ullmark čelil 24 strelám, z ktorých ho prekonali Vinnie Hinostroza, Jeff Skinner a Alex Tuch. Ukko-Pekka Luukkonen mal v bráne viac práce, keď čelil 41 strelám. Sabres hrali tretí zápas za štyri dni. Foligno si ukončil 26-zápasové gólové suchoty.

Hviezdy duelu: 1. C. Coyle (BOS), 2. C. McAvoy (BOS), 3. A. Tuch (BUF)

FLA - MTL 5:2

Bennett a Huberdeau pomoholi k výhre nad oslabenými Habs

Sam Bennett strelil dva góly, Jonathan Huberdeau nazbieral tri asistencie a Florida zdolala oslabený Montreal 5:2 aj s prispením 29 zákrokov Sergeja Brobrovského. Panthers si vylepšili bilanciu doma na 17-3-0 aj vďaka presným zásahom Aleksandra Barkova, Franka Vatrana a Masona Marchmenta. Len jeden tím v histórii mal po 20 zápasoch sezóny viac domácich výhier – Boston v ročníku 1929/30 (18). Jonathan Drouin a Nick Suzuki strelili góly Canadiens, ktorí hrali s 11 útočníkmi a 5 obrancami. V druhej tretine sa im následne zranil Cedric Paquette (krk). Sam Montembeault sa na nudu v bráne sťažovať nemohol. Urobil 43 zákrokov. Duel nedohral pre poranenie ani domáci Carter Verhaeghe, ale podľa trénera skôr z preventívnych dôvodov.

Hviezdy duelu: 1. S. Bennett, 2. J. Huberdeau, 3. S. Reinhart (všetci FLA)

CBJ - CAR 4:7

Hurricanes sa podaril veľký obrat proti Blue Jackets

Zach Werenski, Adam Boqvist a Gustav Nyquist skórovali v prvej tretine, Alexandre Texier v druhej. V nej Columbus viedol už 4:0, no nakoniec prehral tretí zápas z posledných štyroch. Caroline sa totiž podaril veľký obrat a nakoniec vyhrala pomerom 7:4 svoj štvrtý zápas v sérii. Ešte v druhej tretine skresali stratu Steven Lorentz a Brady Skjei. Ten v tretej tretine strelil kontraktný gól, Nino Niederreiter vyrovnávajúci a Ethan Bear nakoniec víťazný. Po ňom sa do čierneho trafil ešte Lorentz a do prázdnej brány Andrej Svečnikov. V akcii sme videli aj všetkých štyroch brankárov. Antii Raanta inkasoval tri góly z deviatich striel a po prvej tretine ho nahradil Frederik Andersen, ktorý kryl osem striel z deviatich. Daniil Tarasov kryl 31 z 33 striel a po druhej tretine opustil bránu pre zranenie. Elvis Merzlikins následne inkasoval štyri góly z 15 striel. Caroline sa obrat so siedmimi strelenými gólmi podaril po druhýkrát v histórii a po prvýkrát od presťahovania Whalers. Hartford to dokázal 19. januára 1989 proti Montrealu.

Carolina zavŕšila obrat dvoma gólmi za 16 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. B. Skjei (CAR), 2. S. Lorentz (CAR), 3. G. Nyquist (CBJ)

NSH - CHI 6:1

Nashville zdolal Chicago hrajúce po dlhom čase

Chicago svoj prvý zápas za 14 dní prehralo s Nashvillom 1:6. Tanner Jeannot strelil dva góly a Mattias Ekholm nazbieral tri asistencie, aby Predators vyhrali ôsmy zápas z posledných desiatich. Po góle pridali Filip Forsberg, Ryan Johansen, Nick Cousins a Roman Josi, kým Juuseho Sarosa z 38 striel prekonal Len Philipp Kurashev. Collin Delia inkasoval pri sezónnom debute tri góly zo siedmich striel, Arvid Soderblöm následne pri debute v NHL urobil 15 zákrokov. Predators majú v zápasoch proti Blackhawks aktívnu 13-zápasovú bodovú sériu (10-0-3). Korene má v januári 2020. Josi si vylepšil vlastný klubový rekord, keď nazbieral 30 bodov už v 31 dueloch. V ročníku 2019/20 na to potreboval 33 zápasov.

Hviezdy duelu: 1. T. Jeannot, 2. J. Saros, 3. M. Ekholm (všetci NSH)

TOR - OTT 6:0

Campbell vychytal nulu v zápase proti Senators

Justin Holl strelil gól v oslabení, Iľja Michejev v oslabení aj v presilovke, aby pomohli Torontu k výhre 6:0 nad Ottawou. William Nylander strelil dva góly, T.J. Brodie strelil gól a pridal dve asistencie a Jack Campbell na svoje štvrté čisté konto v sezóne potreboval urobiť 23 zákrokov. Alexander Kerfoot nazbieral tri asistencie. Kým Maple Leafs vyhrali tretí zápas po sebe, Senators posledné tri stretnutia prehrali. Matt Murray urobil v ich bráne 34 zákrokov. Bol to jeho prvý štart v NHL od 24. novembra. Auston Matthews nebodoval, a tak prišiel o 10-zápasovú bodovú sériu. John Tavares odohral svoj 900. zápas v NHL.

Toronto strelilo aj dva góly za 27 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. T. Brodie, 2. J. Campbell, 3. I. Mikheyev (všetci TOR)

SEA - VAN 2:5

Demko doviedol Canucks k výhre nad Kraken

Thatcher Demko predviedol 30 zákrokov, aby vyhral svoj siedmy zápas po sebe a doviedol Vancouver k výhre 5:2 nad Seattlom. Canucks si zlepšili bilanciu pod Bruceom Boudreauom na 8-0-1 aj vďaka gólom Vasiliho Podkolzina, Nilsa Hoglandera, Tylera Motteho, Conora Garland a Tannera Pearsona, ktorý pečatil výhru gólom do prázdnej brány. J.T. Miller si pripísal asistenciu, aby bodoval v deviatom zápase po sebe. Philipp Grubauer inkasoval štyri góly z 35 striel. Z jeho spoluhráčov skórovali Calle Jarnkrok a Will Borgen, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Kraken prehrali piaty zápas po sebe.


Hviezdy duelu: 1. T. Demko (VAN), 2. C. Jarnkrok (SEA), 3. C. Garland (VAN)

LAK - PHI 6:3

Arvidsson a Moore štvorbodoví pri výhre nad Flyers

Viktor Arvidsson otvoril skóre zápasu už po 12 sekundách hry, aby strelil štvrtý najrýchlejší gól v histórii Kings. V závere tretej tretiny následne spečatil gólom do prázdnej brány výhru Los Angeles 6:3 nad Philadelphiou. Pripísal si aj dve asistencie. Štvorbodový bol aj Trevor Moore, ktorý strelil gól a pridal tri asistencie. Gól a dve asistencie zaznamenal Philipp Danault, po góle pridali Adrian Kempe a Brendan Lemieux. K tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohol aj Jonathan Quick s 34 zákrokmi. Zneškodnil aj trestné strieľanie Cama Atkinsona. Prekonali ho Joel Farabee, Kevin Hayes a Ivan Provorov. Martin Jones opustil duel s 28 zákrokmi a Flyers prišli o sedemzápasovú bodovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson, 2. P. Danault, 3. T. Moore (všetci LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (NYI) 22:05 0 0 0 0 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies